Gëzim Uruçi

Ndahet nga jeta “babai” i speleologjise shqipetare Gëzim Uruçi
Ditën e hënë, më 17 dhjetor 2012, u nda nga jeta Prof. Gezim Uruçi dhe padyshim njëri nga speleologët më të shquar në historinë e sepeleologjisë shqiptare./ NGA RAJMONDA MOISIU/ Profesor Uruçi konsiderohej nga të gjithë si “babai” i speleologjisë në vendin tonë, gjë të cilën ai e kishte vërtetuar më së miri.Profesor Gëzim Uruçi, ishte vetëm 5 vjeç, kur në vitin 1950 së bashku me babanë e tij, zbuluan shpellën e Gajtanit pranë fshatit Gur i Zi në Shkodër. Ky ishte vetëm fillimi i një pasioni të... Vazhdo

December 19, 2012  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Ndahet nga jeta “babai” i speleologjise shqipetare Gëzim Uruçi
Tags: ,