gjon lulgjuraj

Gjon Lulgjuraj-atdhetar që shkrihet për komb e atdhe – Video
Nga Gjekë Gjonaj Kurdo dhe kudo  takoj apo korrespondoj përmes telefonit apo postës elektronike  me  mërgimtarë shqiptarë në diasporë në mendjen dhe shpirtin tim ndjejë  një krenari  të qëndrueshme të cilën e bazoj në kontributin  dhe sakrificën e tyre të vazhdueshme  për  t’i ndihmuar vendlindjes së tyre të dashur, të afërmve,  bashkëvendasve e bashkëkombasve  në nevojë dhe kombit shqiptar në përgjithësi.  Sepse, shumë nga ata, larg vatrave të tyre stërgjyshore,  janë bërë emblema e... Vazhdo

August 30, 2012  :: Opinione :: Comments Off on Gjon Lulgjuraj-atdhetar që shkrihet për komb e atdhe – Video
Tags:

Bisedë me Muhamed Gjokaj, përfaqësues i zyrës së shoqatës  “Atdheu na Bashkon” në Tuz
Për promovimin e lirisë dhe demokracisë Koha javore: Në fillim të këtij muaji lëvizja “Atdheu na Bashkon” hapi zyrën në Tuz, cili do të jetë misioni i saj? M. Gjokaj: Disa nga pyetjet më me rendësi për popullin tonë janë zgjidhur, siç është çështja e Kosovën, për të cilën është shpenzuar një energji padyshim e madhe nga ana e diasporës sonë. Pra, mërgata shqiptare në momentet më delikate ka luajtur rol të rëndësishëm, pothuajse edhe vendimtar, për internacionalizimin e çështjes së... Vazhdo
Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Shqiptarët nuk kanë trajtim të barabartë Në organizim të Lëvizjes ” Atdheu na Bashkon”, që përfaqëson shumicën e organizatave dhe shoqatave të shqiptarëve nga Mali i Zi në Shtete të Bashkuara të Amerikës organizoi në Ulqin, më 4 priill 2008, tryezën e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”. Në këtë takim, ku morën pjesë përfaqësues të jetës politike, të sektorit civil dhe intelektual të pavarurë nga trevat etnike shqiptare në Malin e Zi, u trajtua e ardhmja politiko-juridike,... Vazhdo

April 17, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,