gjuha shqipe

Nail Draga: ” Pozita e librit shqip në Mal të Zi”
 LIBRI BAROMETËR I KULTURËS   (Me rastin e 23 prillit, Ditës Botërore të Librit dhe e së Drejtës së Autorit)     Ne kuadër të ditëve të shënuara në përmasa botërore, bën pjesë edhe 23 prilli që i është përkushtuar librit dhe së drejtës së autorit, datë kjo varësisht prej vendeve shënohet në mënyrë tradicionale në shumë vende të botës. Ndihmesën e tyre ne ketë aspekt mund ta japin të gjithë, por përgjegjësia kryesore bie mbi punonjësit e kulturës, bibliotekave, botuesve, autorëve, intelektualëve ... Vazhdo

April 26, 2012  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Nail Draga: ” Pozita e librit shqip në Mal të Zi”
Tags: , , , , , , ,

Mali i Zi, Ekspertet e shohin te rrezikuar gjuhen shqipe
Kryetari i Shoqates joqeveritare “Dialog”, Haxhi Shabani ka vene ne alarm autoritetet e Podgorices por edhe strukturat nderkombetare per rrezikimin e gjuhes shqipe ne Mal te Zi.Haxhi Shabani, njeri nder ekspertet me te njohur te gjuhes shqipe ne Mal te Zi, duke prezantuar librin e tij te posabotuar ”Rrezikimi i gjuhes shqipe”, ka paralajmeruar autoritetet e Podgorices por edhe strukturat nderkombetare per rrezikimin e gjuhes shqipe ne Mal te Zi.Shabani beri te ditur per KosovaLive se motivi kryesor qe e ka shtyre ate te merret... Vazhdo

January 2, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Mali i Zi, Ekspertet e shohin te rrezikuar gjuhen shqipe
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Mr.Haxhi Shabani flet për librin e tij të fundit
Shqipja e kërcënuar nëse nuk merren masa Para disa ditësh doli nga shtypi libri “Rrezikimi i gjuhës shqipe” i mr. Haxhi Shabanit, në të cilin ai trajton problemin e dygjuhësisë te shqiptarët e Ulqinit. Duke u bazuar në treguesit e ndryshimeve që kanë ndodhur vetëm për një dhjetëvjeçar, Shabani parashikon të ardhme të errët të gjuhës shqipe,nëse nuk ndërmerren masa të gjithanshme e të menjëhershme. Madje, sipas tij, nëse prirjet e rrezikimit vazhdojnë, duhet pritur që gjuha shqipe në Malin e Zi... Vazhdo

January 2, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mr.Haxhi Shabani flet për librin e tij të fundit
Tags: , , , , , , , , , , , ,