Grad Sva?

Nova arheološka istraživanja Svača: Dokazan suživot Slovena i Romeja – Video
VIDEO TV TEUTA ULCINJ Grabanica Gabriel Facebook ULCINJ – Otkopavanje spoljnjeg bedema srednjovjekovnog grada Svača kod Ulcinja i reviziona istraživanja unutrašnjosti Crkve Svetog Jovana, kao i episkopskog dvora, rezultirala su brojnim otkrićima koja mogu biti od pomoći u boljem razumijevanju funkcija tog misterioznog grada u periodu od VI do XV vijeka – kazao je za Pobjedu rukovodilac terenskog istraživanja, arheolog Mladen Zagarčanin. Na Svaču ovih dana rade i arheolozi Miloš Živanović, Dejan Drašković, Anton Ljuljđuraj... Vazhdo

October 22, 2012  :: news :: Comments Off on Nova arheološka istraživanja Svača: Dokazan suživot Slovena i Romeja – Video
Tags: , , , , ,

Hajdinaga: Së shpejti rruga Shasit me dy traka
Në muajin shkurt autoritetet lokale të Ulqini kanë intervenuar për sanimin e gjendjes së rrugës Katërkoll – Shas, e cila është në ndërtim e sipër. Me tamponimin që është bërë dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka për ecjen e automjeteve, kjo rrugë tani mundëson qarkullim pa probleme të automjeteve. Banorët e kësaj ane tanimë janë të kënaqur me gjendjen e rrugës, ndërsa nga komuna njoftojnë se është kjo një zgjidhje e financimit të kësaj rruge pasi rruga për Lima në Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
Për mbarëvajtjen e të gjitha aktiviteteve të planifikuara, në kuadrin e të cilëve është edhe manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojë edhe për kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhën në xhirollogarinë e shoqatës ORA e cila është: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisë: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu për bashkëatdhetaret tonë që jetojnë jashtë vendlindjes instruksionet për pagesë... Vazhdo
Shasi i lashtë monument i kulturës shpirtërore*
E nderuara Asamble, Kur bëhet fjalë për Shasin e lashtë, mund të konstatohet me të drejtë dhe në mënyrë rea-le se monumentet e kulturës materiale mu-nd edhe të zhduken. Ato dhëmbi i kohës mund t’i shkatërrojë. Të njëjtën gjë mund ta bëjë edhe dora keqdashëse e njeriut. Jemi të vetëdijshëm se vet kultura materiale pa kulturën e zemrës, që mjerisht në kohën tonë është shumë deficitare, nuk mjafton përderisa njeriu është zoon politikon (Qenie shoqërore). Aq me tepër, njeriu nuk është vetëm... Vazhdo