Hoxha

Piratët Ulqinakë
Ai popull që e harron historin ,veshtire do ta kujtoj të ardhmen. Ardhja e sllavëve nga fillimi i shekullit të VII (pas fillimit të shekullit të VI), në Ballkan rritur shumëllojshmërinë etnike në Ballkan, Në çdo segment provuam ta zhdukin kulturen Ilire ,duke e marr si te veten …Por veshtir ishte të zhdukej plotesisht . Ilirët ishin detar të famshëm ,e vërtetuan Liburnët ,Mbretresha Teuta , dhe Ulqinakët. Ali Kaceni (1749) kapidan i flotës Ulqinake ,detar dhe pirat i njohur i detit mesdhe.Në Ulqin ende flitet... Vazhdo
Ana Malit trevë me personalitete të shquara
Popullsia e Anës së Malit është e ndarë në 20 fshatra, të cilat deri në vitet 1970 kanë qenë të mirëpopulluara, por për arsye të kushteve jo të mira ekonomike anamalasit deytrohen të emigrojnë. Sipas regjistrimit të fundit të popullsisë, i cili u zhvillua në vitin 2003 Ana e Malit kishte 5538 banorë, apo 627 më pak se në regjistrimin e vitit 1991. Popullsia fshatare Kjo trevë përbehet nga popullsia fshatare. Struktura e popullsisë në përbërje të saj ka të gjitha grupmoshat, por pjesa më e madhe e... Vazhdo