igor lukshiq

Shqiptarët kanë të drejtë në përdorimin e gjuhës së vet në procedurat administrative
Kryeministri i Malit të Zi Igor Llukshiq, deputetit Mehmet Bardhi iu përgjigj se në Mal të Zi ekzistojnë treguesit e qartë dhe të dukshëm të realizimit të drejtave të pjesëtarëve të pakicës shqiptare për përdorimin e gjuhës dhe shkrimit, e që do të përforcohen me sjelljen e ligjit të ri për gjuhën zyrtare dhe gjuhët në përdorimin zyrtarë. Në procedurat administrative të cilat zhvillohen në gjuhën zyrtare, pjesëtarëve të pakicës shqiptare u lejohet që gjatë kësaj procedure, me ndihmën e përkthyesit... Vazhdo
Kryeministri Igor Luksic ju pergjigjet ne Facebook – Video
Link: Igor Lukšić Facebook Sikur para disa vitesh të na thoshin se, për ne shqiptarët e thjeshtë, ka një mënyrë tjetër për të takuar politikanë, qeveritarë, deputetë etj., përveç pritjes pas dyerve të hekurta të institucioneve, nuk do ta kishim besuar.Sot pra ekziston mundësia të komunikosh me kryeministrin e Malit të Zi,Link: Igor Lukšić Facebook dhe të presësh të ju përgjigjigjet pa asnjifar dileme. Po cilët emra shqiptarësh  të rëndësishëm nga Mali i Zi , apo të famshëm, i gjen në facebook?Kush... Vazhdo
Rentimi i Valdanosit,bukuria pa hesap
Të gjithë ata të cilët kanë ndërmend ta rentojnë Valdanosin, gjirin më të bukur të Mesdheut, duhet ta dinë se një pjesë e kësaj pasurie është në kontest, thotë kryetari i Kuvendit të Shoqatës së Ullishtarëve të Ulqinit Basri Dervishi. Në Mal të Zi dihet fare pak për dy firmat të cilat, pas dy zgjatjeve të afatit, kanë dërguar ofertat për qiramarrjen 30-vjeçare të Valdanosit afër Ulqinit. Kompania ruse Mos city group, e cila ka themeluar firmën e vet në Mal të Zi MCG Montenegro, është një firmë e... Vazhdo
Mali i Zi druan nga recesioni
Zëvendëskryeministri malazez dhe ministër i Financave, Igor Lukshiq nuk përjashtoi mundësinë që shteti të goditet nga recesioni si pasojë e krizës botërore ekonomike “Nëse nuk arrijmë privatizimin e planifikuar të “Elektroekonomisë”, Qeveria do të hapërojë drejt firmosjes së aranzhmnit të ri me FMN-në”, thekson Lukshiq. Sipas tij, shumë është vështirë në këto momente të parashikohet nëse Mali i Zi deri në fund të vitit do të ketë saldo negative financiare apo do të realizojë njëfarë... Vazhdo
Gjukanoviqi po e përgatit trashëgimtarin
Kryeministri malazez, Milo Gjukanoviq, nuk mendon të mbetet në krye të Qeverisë nëse Partia Demokratike e Socialistëve (DPS), të cilën ai e udhëheq, nuk i fiton përsëri zgjedhjet, të cilat sipas të gjitha gjasave do të mbahen më 29 mars. Gjukanoviqi, sipas gazetës ditore malazeze ‘Dan’, e cila thirret në burime brenda qeverisë, për mandatar për krijimin e qeverisë së re do ta propozojë ministrin e Financave dhe zëvendëskryeministrin e tretë aktual të qeverisë, Igor Luksic. Duke e propozuar për zëvendëskryeministër... Vazhdo

January 8, 2009  :: Politika :: Comments Off on Gjukanoviqi po e përgatit trashëgimtarin
Tags: , , , ,