Iniciativa Qytetare

Partit shqiptare në Tuz bëjnë koalicion
Në saje të sugjerimeve dhe kontributit të diplomacisë shqiptare dhe nënprefektit të Malësisë së Madhe, Sutki Ndreca, bashkohen në një listë partitë shqiptare në Malësi për të garuar në zgjedhjet lokale të datës 23 maj, njofton KosovaLive. Pas negociatave të shumta, të tejzgjatura, të shoqëruara edhe me debate të ashpra, madje edhe akuza të ndërsjella për gjendjen e krijuar në spektrin politik në Malësi, tri partitë kryesore shqiptare në këtë trevë, Lidhja Demokratike, Iniciativa Qytetare dhe Alternativa... Vazhdo
Ethet parazgjedhore përfshijnë shqiptarët në Mal të Zi
Atmosfera parazgjedhore për zgjedhjet lokale që do të mbahen më 23 maj të këtij viti, ka nisur të hetohet edhe në Malësi. Veprimtarët politik apelojnë për fushatë të qetë, të shmanget retorika e nxehtë dhe e ashpër që ka karakterizuar garat e mëparshme zgjedhore, njofton KosovaLive. Politikani i njohur shqiptar nga Malësia, Vasel Sinishtaj (nga Iniciativa qytetare) mendon se në këtë ndërlidhje nuk kemi ndryshuar fare që nga viti 1990, mbase as nga viti 1945, sepse edhe më tej hetohet kontinuiteti i mentalitetit... Vazhdo

April 11, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Ethet parazgjedhore përfshijnë shqiptarët në Mal të Zi
Tags: ,

Gjergj Palokë Camaj zgjedhet kryetarë i Alternativës Shqiptare
Iniciativa Qytetare e cila deri tani politikisht veproi si grup qytetarësh, u rregjistrua si parti politike me emrin “Alternativa Shqiptare”. Ata përkujtojnë se kjo iniciativë e cila veproi si grup qytetarësh së bashku me Lidhjen Demokratike, në zgjedhjet e fundit ka fituar zgjedhjet në Malësi si dhe ka siguruar vëndin e një deputeti në Parlamentin e Malit të Zi. Në kuvendin themelues të kësaj partie, kryetarë u zgjodh z. Gjergj Palokë Camaj i cili është edhe këshilltarë i ASH-së në kuvendin e KU të... Vazhdo

July 1, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Gjergj Palokë Camaj zgjedhet kryetarë i Alternativës Shqiptare
Tags: , , , ,