ismet kallaba

Propozim i Art Klubit pĂ«r emĂ«rtimin e njĂ« rruge “Ali Podrimja” ne Ulqin
Njoftim pĂ«r media   “Art Club” propozon qĂ« njĂ« rruge apo sheshi nĂ« Ulqin t’i jepet emri i poetit Ali Podrimja   Shoqata e ArtistĂ«ve dhe IntelektualĂ«ve “Art Club” nga Ulqini i ka propozuar Komisionit pĂ«r EmĂ«rtimin e RrugĂ«ve dhe Shesheve tĂ« Kuvendit tĂ« KomunĂ«s sĂ« Ulqinit qĂ« njĂ« rrugĂ« apo shesh nĂ« kĂ«tĂ« qytet tĂ« mbajĂ« emrin e poetit tĂ« njohur shqiptar me renome ndĂ«rkombĂ«tare, Ali Podrimja. NĂ« arsyetimin e kĂ«tij propozimi thuhet se Ali Podrimja ishte shumĂ« i lidhur me Ulqinin, tĂ« cilin e donte dhe... Vazhdo

February 14, 2013  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Propozim i Art Klubit pĂ«r emĂ«rtimin e njĂ« rruge “Ali Podrimja” ne Ulqin
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ka ardhur koha e radikalizimit të çështjes shqiptare në Mal të Zi
PĂ«rfundoj edhe njĂ« vit i cili sa i pĂ«rket realizimit tĂ« tĂ« drejtave tĂ« shqiptarĂ«ve nĂ« Mal tĂ« Zi, mund tĂ« karaktarizohet ashtu si edhe vitet e mĂ«parshme, pra njĂ« vit i stagnimit  dhe degradimit tĂ« tĂ« drejtave tĂ« tyre qytetare, njerĂ«zore  dhe kombĂ«tare. Edhe pĂ«rkundĂ«r faktit se partitĂ« nacionale shqiptare rimuarĂ«n pushtetin nĂ« nivel lokal nĂ« komunĂ«n Ulqinit, nĂ« komunĂ«n  vetme tĂ« plotĂ« me shumicĂ« shqiptare nĂ« Mal tĂ« Zi,megjithate, shqiptarĂ«t nĂ« Mal tĂ« Zi, nĂ« pĂ«rgjithĂ«si, kanĂ« pĂ«suar njĂ« kthim... Vazhdo

December 21, 2011  :: Opinione :: Comments Off on Ka ardhur koha e radikalizimit tĂ« çështjes shqiptare nĂ« Mal tĂ« Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

100-vjetori i lindjes, Ulqini përkujton poet Migjenin
Pas shumĂ« debatesh mediatike mbi harresĂ«n qĂ« i bĂ«het poetit tĂ« mjerimit Millosh Gjergj Nikolla Migjeni, nĂ« Ulqin,organizatorĂ«t Fondacioni Studenti,shoqata Ora dhe biblioteka Ulqin kanĂ« mbajtur konferencĂ«n shkencore me rastin e 100-vjetorit tĂ« lindjes sĂ« poetit. PĂ«r krijimtarinĂ« e Migjenit ka folur prof. dr. Alfred Çapaliku, pedagog i letĂ«rsisĂ« nĂ« Universitetin “Luigj Gurakuqi” nĂ« ShkodĂ«r dhe mr. Haxhi Shabani, shkrimtar dhe studiues i gjuhĂ«s. GjatĂ« mbrĂ«mjes u lexuan pjesĂ« nga krijimtaria e Migjenit. Me njĂ« mbrĂ«mje... Vazhdo

December 19, 2011  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on 100-vjetori i lindjes, Ulqini pĂ«rkujton poet Migjenin
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Filloi faza e dytë e konservimit të eksponateve të gjetura gjatë gërmimeve arkeologjike në Shas
Shoqata “Ora” nĂ« bashkĂ«punim me Muzeun e Ulqinit ka filluar realizimin e fazĂ«s sĂ« dytĂ« tĂ« projektit tĂ« konservimit tĂ« eksponateve tĂ« gjetura gjatĂ« gĂ«rmimeve arkeologjike nĂ« Shas nĂ« vitin 1985. Konservimi i eksponateve, qĂ« pĂ«rbĂ«jnĂ« objekte tĂ« ndryshme, do tĂ« kryhet nga sektori pĂ«r konservim pranĂ« Entit pĂ«r Mbrojtjen e Monumenteve Kulturore – Historike nĂ« CetinĂ«. Procesi i konservimit parashikohet tĂ« zgjasĂ« 4-6 muaj. Projekti realizohet me ndihmĂ«n e njĂ« granti prej 2500 eurosh tĂ« akorduar nga Fondi pĂ«r... Vazhdo

December 27, 2009  :: KulturĂ« / Kultura :: Comments Off on Filloi faza e dytĂ« e konservimit tĂ« eksponateve tĂ« gjetura gjatĂ« gĂ«rmimeve arkeologjike nĂ« Shas
Tags: , , ,

Hajdinaga: SĂ« shpejti rruga Shasit me dy traka
NĂ« muajin shkurt autoritetet lokale tĂ« Ulqini kanĂ« intervenuar pĂ«r sanimin e gjendjes sĂ« rrugĂ«s KatĂ«rkoll – Shas, e cila Ă«shtĂ« nĂ« ndĂ«rtim e sipĂ«r. Me tamponimin qĂ« Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka pĂ«r ecjen e automjeteve, kjo rrugĂ« tani mundĂ«son qarkullim pa probleme tĂ« automjeteve. BanorĂ«t e kĂ«saj ane tanimĂ« janĂ« tĂ« kĂ«naqur me gjendjen e rrugĂ«s, ndĂ«rsa nga komuna njoftojnĂ« se Ă«shtĂ« kjo njĂ« zgjidhje e financimit tĂ« kĂ«saj rruge pasi rruga pĂ«r Lima nĂ« Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
PĂ«r mbarĂ«vajtjen e tĂ« gjitha aktiviteteve tĂ« planifikuara, nĂ« kuadrin e tĂ« cilĂ«ve Ă«shtĂ« edhe manifestimi tradicional “Pranvera nĂ« AnĂ« tĂ« Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojĂ« edhe pĂ«r kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhĂ«n nĂ« xhirollogarinĂ« e shoqatĂ«s ORA e cila Ă«shtĂ«: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisĂ«: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu pĂ«r bashkĂ«atdhetaret tonĂ« qĂ« jetojnĂ« jashtĂ« vendlindjes instruksionet pĂ«r pagesĂ«... Vazhdo
Shasi, lokalitet arkeologjik me rëndësi europiane
IntervistĂ« me historianin e artit Mr. Aleksandar Çilikov Koha javore: Z. Çilikov, si historian arti Ju jeni marrĂ« me qytetet e vjetra nĂ« Mal tĂ« Zi dhe mĂ« gjerĂ«. Nisur nga ky aspekt, cila Ă«shtĂ« rĂ«ndĂ«sia e Qytetit tĂ« VjetĂ«r tĂ« Shasit nĂ« raport me qytetet e tjera tĂ« vjetra nĂ« Mal tĂ« Zi, por edhe nĂ« rajon? A. Çilikov: NdĂ«r lokalitetet nĂ« tĂ« cilat nĂ« tĂ« kaluarĂ«n kanĂ« ekzistuar qytetet e vjetra tĂ« mesjetĂ«s sĂ« hershme, kur bĂ«het fjalĂ« pĂ«r territorin e Malit tĂ« Zi, njĂ« vend tĂ« rĂ«ndĂ«sishĂ«m gjithsesi zĂ«nĂ«... Vazhdo

July 7, 2008  :: KulturĂ« / Kultura, ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Shasi, lokalitet arkeologjik me rĂ«ndĂ«si europiane
Tags: , , , , ,

Në Shas ka gjurmë të një kulture parahistorike të shekullit të gjashtë
NĂ« ulqin u mbajt sesioni shkencor GjatĂ« kĂ«tij sesioni u verifikuan tĂ« dhĂ«nat e deritanishme pĂ«r jetĂ«n e qytetit, u plotĂ«suan dhe u saktĂ«suan kĂ«to tĂ« dhĂ«na dhe u bĂ« njĂ« mbulim me burime tĂ« tĂ« gjitha llojeve pĂ«r tĂ« gjitha periudhat e kĂ«tij qyteti. GjĂ«ja mĂ« e rĂ«ndĂ«sishme Ă«shtĂ« qĂ« u verifikua kalendari i lindjes dhe i zhvillimit tĂ« qytetit tĂ« Shasit. U ndryshua pĂ«rfytyrimi i deritanishĂ«m pĂ«r kohĂ«n kur lindi, u zhvillua dhe u shua ky qytet. U relativizuan disa pohime tĂ« cilat nuk kanĂ« pasur njĂ« mbĂ«shtetje... Vazhdo