Ismet Karamanga

Džamija “Meraja” Ulcinj – Video
  DŽAMIJA »MERAJA« Dok gedam ovu fotografiju stare džamije »Meraja«, i turbeta pored nje, razmišljam sa nostalgijom, o starim vremenima, razmišljam o našoj prošlosti, i o svemu onome, što je naš grad činilo tako privlačnim i atraktivnim, posebno za strane turiste. Šesdesetih godina prošlog vijeka, oni pravi »strani gosti« počeli su da otkrivaju, kako su oni tada govorili, »Orijent« u srcu »Mediterana«. Mi smo rado prihvatili taj atribut, jer je on proneo famu našeg grada, a moramo priznati, i donosio nam one... Vazhdo
Kalaja legjendë dhe art nga Ismet Karamanga
Autori i këtij publikimi gjakon të jetë kronist i qytetit legjendar – Ulqinit dhe Kalasë së tij të lashtë. Shkrimet e tij shtrojnë një çështje të rëndësishme – atë të ruajtjes së monumenteve të kulturës, pastaj zhvillimin e turizmit. Disa nga veçoritë e publikimit janë edhe shtruarja e lëndës në relacion me legjendat dhe vlerat e përgjithëshme kulturore që ruan me ngrohtësi në gjirin e saj Kalaja shumëshekullore e Ulqinit. Këto janë dhënë nga një këndvështrim i autorit që njëherësh u rrit, u... Vazhdo

May 19, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Kalaja legjendë dhe art nga Ismet Karamanga
Tags: , , ,

Bisedë me Muhamed Gjokaj, përfaqësues i zyrës së shoqatës  “Atdheu na Bashkon” në Tuz
Për promovimin e lirisë dhe demokracisë Koha javore: Në fillim të këtij muaji lëvizja “Atdheu na Bashkon” hapi zyrën në Tuz, cili do të jetë misioni i saj? M. Gjokaj: Disa nga pyetjet më me rendësi për popullin tonë janë zgjidhur, siç është çështja e Kosovën, për të cilën është shpenzuar një energji padyshim e madhe nga ana e diasporës sonë. Pra, mërgata shqiptare në momentet më delikate ka luajtur rol të rëndësishëm, pothuajse edhe vendimtar, për internacionalizimin e çështjes së... Vazhdo