Jusuf KalamperoviQ

Mali i Zi do të propozojë marrëveshjen e shtetësisë së dyfishtë
PODGORICË, Mali i Zi — Ministri i brendshëm Jusuf Kalamperoviç tha të mërkurën ( 27 gusht) se Mali i Zi ka përgatitur një projekt-marrëveshje mbi shtetësinë e dyfishtë me vendet e ish Jugosllavisë. Sipas propozimit, shtetësia e dyfishtë do të jetë një përjashtim: vetëm ata që e patën atë përpara 3 qershorit 2006, kur Mali i Zi shpalli pavarësinë, mund ta mbajnë atë. Shtetësia e dyfishtë do të jetë e përfitueshme për ata me një prind që ishte një shtetas i një vendi tjetër, shtoi Kalamperoviç. Beogradi... Vazhdo

August 29, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi do të propozojë marrëveshjen e shtetësisë së dyfishtë
Tags:

Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi
Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi, përmes të cilit rregullohet mënyra dhe kushtet e fitimitose humbjes së saj. Ministri i Punëve të Brendshme, Jusuf Kalamperovic, gjatë arsyetimit tha se ligji paraqet një produkt të zgjidhjeve kushtetuese dhe se ai s’është diskriminues, duke theksuar se edhe pse në të ekzistojnë disa kushte restriktive për marrjen e nënshtetësisë, kjo është dukuri e zakonshme për shtetet e vogla. Kalamperovic sqaroi se ekziston edhe mundësia e nënshtetësisë... Vazhdo

February 18, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Parlamenti i Malit të Zi aprovoi të enjten Ligjin për Nënshtetësi
Tags: , , , , ,