Kalaja e Shasit

Potencialet  turistike të Anes se Malit
Vlera turistike kanë pothuaj të gjitha trevat e Ulqinit në format dhe dimensionet, varësisht nga resurset dhe shkalla e zhvillimit.Fizionomia e elementeve tërheqës të Ulqinit udhëzon qartë në rajonet malore,drejtimet e transitit turistik sikurse pika kufitare Sukubin – Muriqan, qytetet e mëdha që rrethojnë këto vise të Ulqinit dhe Shkodrës, komplekset turistike dhe pasuritë e trashëgimisë natyrore dhe kulturore, lokalitetet e gjuetisë dhe fshatrat turistike. Ne etapën e parë të zhvillimit të turizmit theksi... Vazhdo
Mundësitë e zhvillimit të turizmit të qëndrueshëm në Anë të Malit – Video
Të dielën, në restorantin “Shas”, në bashkëpunim me Organizatën Turistike të Ulqinit, është mbajtur tryeza e rrumbullakët me temë “Mundësitë e zhvillimit të turizmit të qëndrueshëm në Anë të Malit”. Ligjëratën hyrëse me titull “Vlerat natyrore dhe historiko – kulturore të Anës së Malit dhe mundësia e shfrytëzimit turistik të tyre” e ka mbajtur mr. Nexhat Avdiu. Pjesëmarrësit e tryezës kanë evidentuar potencialet turistike të Anës së Malit, problemet ekzistuese në këtë fushë,... Vazhdo

June 8, 2011  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Mundësitë e zhvillimit të turizmit të qëndrueshëm në Anë të Malit – Video
Tags: , , , ,

“Vdekja e një mbretëreshe” në Kalanë e Shasit
Prishtinë, 14 maj – Kalaja e qytetit të lashtë të Shasit, afro 30 kilometra larg Ulqinit, do të jetë nikoqire e monodramës “Vdekja e një mbretëreshe”, me tekst të akademik Rexhep Qosjes dhe regji të Muharrem Sylejmanit. Shfaqja, produksion i Teatrit profesionist të Gjilanit, do të jepet sonte (e premte) në kuadër të manifestimit tradicional “Pranvera në Anë të Malit”, i cili organizohet nga shoqata “Ora”, që nga viti 2004. Edicioni i sivjetmë i “Pranvera…”, për tri ditë rresht sjell në një... Vazhdo

May 15, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on “Vdekja e një mbretëreshe” në Kalanë e Shasit
Tags: , ,