Kalimani

Promovimi i librit: Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-198
MbrĂ«mĂ« nĂ« lokalet e shkolles fillore “Bedri Elezaga” nĂ« KaterkollĂ« u bĂ« promovimi i librit tĂ« zonjes Syme Kokaj.Libri titullohet “Arsimi shqip nĂ« AnĂ« tĂ« Malit 1945-1985”.Libri pĂ«rmban 500 faqe dhe nĂ« tĂ« shtjellohet historia e arsimit dhe e tĂ« arsimuarve tĂ« kĂ«saj treve.Libri pĂ«rmban poashtu edhe fotografi dhe ngjarje tĂ« ndryshme qĂ« e bĂ«jnĂ« edhe mĂ« interesant pĂ«r lexuesin. NĂ« kĂ«tĂ« liber nuk pĂ«rfshihen vetem individ por edhe familjaret e tyre,sepse nĂ« fund tĂ« fundit historia ndĂ«rtohet... Vazhdo
Intervista e avokatit z. Sabri Sam Gjoni ne Alba Life TV – Video
Sabri Sam Gjoni,Ă«shtĂ« avokat ku jeta e njĂ« intelektuali shqiptar nga Ulqini nĂ« SHBA, konkretisht e njĂ« avokati asht shumĂ« e vĂ«shtir. Sa ashtĂ« gjetur intelektuali shqiptarĂ« nga Ulqini qĂ« ashtĂ« larguar nga vendlindja e tijĂ« na tregon nĂ« IntervistĂ«. Sabri Sam Gjoni shprehet nĂ« intervistĂ« pĂ«r Alba Life TV : Jeta e intelektualit shqiptar nĂ« SHBA Ă«shtĂ« shumĂ« e vĂ«shtirĂ« sepse duhet tĂ« integrohesh si nĂ« jetĂ«n ekonomike, ashtu edhe nĂ« jetĂ«n politike. Gjithashtu duhet t’i pĂ«rshtatesh edhe shkollimit sepse ai ka njĂ«... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin RTCG – Otvoreno – Video
Tenderi i ri deri nĂ« fund tĂ« prillit?! Komisioni i tenderit ka vlerĂ«suar se janĂ« krijuar kushtet qĂ« tenderi tĂ« shpallet i pasuksesshĂ«m dhe pĂ«r shkak tĂ« rĂ«ndĂ«sisĂ« sĂ« realizimit të projektit tĂ« Valdanosit, si pĂ«r qeverisjen lokale ashtu edhe pĂ«r tĂ«rë Malin e Zi, i ka rekomanduar KĂ«shillit tĂ« Privatizimit tĂ« shpallĂ« tenderin e ri deri nĂ« fund tĂ« prillit tĂ« kĂ«tij viti. Komisioni i tenderit per realizimin e projektit te valorizimit turistik te Valdanosit ka shpallur te pasuksesshem tenderin per dhenien... Vazhdo
Këshilli Nacional Shqiptar në Mal të Zi  shënoi ditën e mësuesit
KĂ«shilli nacional i shqiptarĂ«ve shĂ«noi mbrĂ«mĂ« nĂ« Ulqin 7 marsin – DitĂ«n e mĂ«suesit, 125 vjetorin e hapjes sĂ« shkollĂ«s sĂ« parĂ« shqip. 7 Marsi-Dita e MĂ«suesit Ă«shtĂ« njĂ« datĂ« e shĂ«nuar kombĂ«tare e cila ka filluar tĂ« kujtohet edhe ndĂ«r shqiptarĂ«t nĂ« Malin e Zi. Kjo datĂ« Ă«shtĂ« festĂ« qĂ« shĂ«rben pĂ«r tĂ« vlerĂ«suar traditat mĂ« tĂ« mira tĂ« shkollĂ«s kombĂ«tare shqipe, figurĂ«s sĂ« nderuar tĂ« mĂ«suesit dhe tĂ« gjithĂ« punĂ«torĂ«ve tĂ« arsimit. U kujtuan me respekt tĂ« gjithĂ« mĂ«suesit shqiptarĂ« nĂ« Malin e Zi,... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin TV TEUTA
Emisioni mbi Valdanosin TV Teuta u majtĂ« me 18.02.2011,prandaj vtĂ«m deshtĂ«m tĂ« shikom argumentet. Gjiri i Valdanosit Ă«shtĂ« pasuri nacionale. Ne Vitin 1968. Ă«shtĂ« shpallur PĂ«rmendore e natyrĂ«s, kurse me Ligjin pĂ«r ullirin kjo ullishtĂ«, me 18 mijĂ« rrĂ«njĂ« ulliri, me lashtĂ«si mesatare rreth 800 vitesh, Ă«shtĂ« nĂ«n mbrojtjen e veçantĂ« te shtetit. UjĂ«rat e gjirit tĂ« Valdanosit janĂ« zonĂ« arkeologjike e pa hulumtuar. Ju dĂ«shirojm shikim tĂ« kĂ«nshem. http://valdanos.me/plugins/content/jw_allvideos/includes/download.php?file=images/stories/video/tv_teuta_valdanos.flv  Vazhdo
Urimi juaj pĂ«r 7 Marsin – DitĂ«n e MĂ«suesit
Dita e MĂ«suesit Ă«shtĂ« simbolika e pĂ«rpjekjeve tĂ« vazhdueshme plot sakrifica pĂ«r ta pasur atĂ« qĂ« na takon dhe pĂ«r ta ruajtur pĂ«rjetĂ«sisht shkollĂ«n shqipe nĂ« Ulqin dhe rethinĂ«, e cila pati njĂ« rrugĂ«tim tĂ« vĂ«shtirĂ« dhe tĂ« gjatĂ«. “Kjo datĂ« shĂ«non njĂ« ditĂ« tĂ« veçantĂ« dhe tĂ« rĂ«ndĂ«sishme pĂ«r popullin tonĂ« e qĂ« na bĂ«n tĂ« kujtojmĂ« shumĂ« viktima dhe tĂ« na shĂ«rbejĂ« pĂ«r tĂ« na nxitur e motivuar pĂ«r punĂ« gjithnjĂ« mĂ« tĂ« mirĂ« e pĂ«r pĂ«rgjegjĂ«si mĂ« tĂ« mĂ«dha ndaj atyre me tĂ« cilĂ«t punojmĂ« – nxĂ«nĂ«sve,... Vazhdo
Hollaj: Tekst i mbushur me vrer dhe mllef
Reagim ne tekstin “ Aleanca e Re dhe e vĂ«rteta e saj” Teksti i javĂ«s sĂ« kaluar kishte tĂ« bĂ«nte me gjithçka, pĂ«rveçse jo me tĂ« vĂ«rtetĂ«n e AleancĂ«s sĂ« Re dhe tĂ« njerĂ«zve qĂ« identifikohen me tĂ«. Ai tekst i mbushur me vrer dhe mllef ndaj meje –dhe kjo jo pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ«, nuk vjen si rezultat i ndonjĂ« analize tĂ« elektoratit, por si rezultat i inateve personale qĂ« njerĂ«z tĂ« caktuar mund të kenĂ« ndaj meje. Interesant Ă«shtĂ« fakti se si kĂ«ta njerĂ«z mendojnĂ« dhe besojnĂ« se emri “Aleanca e Re”... Vazhdo
Katërkolla, në mëshirën e fatit
KatĂ«rkolla Ă«shtĂ« qendra e AnĂ«s sĂ« Malit, zonĂ« ku gravitojnĂ« rreth 14 fshatra, me njĂ« popullsi prej rreth shtatĂ« mijĂ« banorĂ«sh. Ajo Ă«shtĂ« qendra e parĂ« me tĂ« cilĂ«t takohen kalimtarĂ«t dhe turistĂ«t qĂ« vijnĂ« nga ShqipĂ«ria apo nĂ«pĂ«rmjet saj, pĂ«r tĂ« vijuar mĂ« pas pĂ«r Ulqin apo Tivar. Punimet pĂ«r rregullimin e qendrĂ«s sĂ« KatĂ«rkollĂ«s kanĂ« filluar nĂ« vitin 2006, por janĂ« ndĂ«rprerĂ«, siç thuhet zyrtarisht, pĂ«r shkak tĂ« moszgjidhjes sĂ« problemeve pronĂ«sore. Edhe pse gati çdo vit parashikohet me buxhetin e... Vazhdo
Gjendje e rëndë ekzistenciale të ish-punëtorëve kosovarë,shtetas të Malit të Zi
TĂ« kujt jemi ne ish-punĂ«torĂ«t e kosovĂ«s? Shkruan:Ibrahim Berjashi/ korrespondent I Rilindjes, Ulqin NĂ« Ulqin, por edhe nĂ« qendrat tjera nĂ« Malin e Zi,shtetas tĂ« kĂ«tij vendi,Ă«shtĂ« njĂ« numĂ«r tĂ« konsiderueshĂ«m ish- punonjĂ«s tĂ« ndĂ«rmarrjeve dhe institucioneve tĂ« KosovĂ«s, tĂ« cilĂ«t nĂ« fund tĂ« viteve 80-tĂ« e kur KosovĂ«n e okupoi regjimi vrastar I Millosheviqit,kanĂ« mbetur nĂ« rrugĂ« tĂ« madhe, pa punĂ« pa tĂ« ardhura,pa ekzistencĂ«. NjĂ« numĂ«r I tyre ka arritur tĂ« punĂ«sohet nĂ«pĂ«r shkolla,administrata lokale, apo... Vazhdo
Shqiptarët e diasporës , duhet të vetëregjistrohen
Metodologjia e tanishme e regjistrimit tĂ« Entit Statistikor tĂ« Malit tĂ« Zi , nuk pasqyron numrin e vertetĂ« tĂ« pjesĂ«tarĂ«ve tĂ« diasporĂ«s TashmĂ« Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« e njohur pĂ«r publikun lajmi i regjistrimit tĂ« popullsisĂ« nĂ« Mal tĂ« Zi, i cili do tĂ« zhvillohet prej 1 deri me 15 prill tĂ« kĂ«tij viti.TĂ« gjithĂ« jemi tĂ« vetĂ«dijshĂ«m pĂ«r rĂ«ndĂ«sinĂ« dhe pĂ«rgjegjĂ«sinĂ« e organit kompetent (pra, Enti i StatistikĂ«s-Monstat)  i cili do tĂ« merret me realizimin e kĂ«tij projekti,i cili zakonisht realizohet rreth çdo dhjetĂ«... Vazhdo

Page 14 of 19« First...1213141516...Last »