keshilli nacional i shqiptareve ne mal te zi

Të gjithë njëzëri: Tuzi duhet të jetë komunë e plotë
Edhe pse pjesëmarrësit e tryezës nuk dolën me ndonjë përfundim apo propozim konkret, ajo u vlerësua e rëndësishme nga të gjithë ata për propozimet që do t’i ndërmarrë Komisioni për dispozita dhe akte pranë KNSH-së për projektligjet në fjalë. Pjesëmarrësit e tryezës së rrumbullakët të organizuar të premten në Tuz nga Këshilli Nacional i Shqiptarëve në Mal të Zi lidhur me Projektligjin mbi organizimin territorial të Malit të Zi dhe Projektligjin për ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit mbi vetëqeverisjen... Vazhdo
Këshilli Nacional i Shqiptarëve kërkon përfaqësimin autentik të shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi
Këshilli Nacional i Shqiptarëve përmes një kumtese për opinion, duke komentuar paralajmërimet e pushtetit malazez  për mbajtjen e zgjedhjeve  parlamentare , vlerëson se pa u siguruar mandatet e garantuara shqiptarëve përfaqësimin autentik politik, dhe përfaqësim në institucione, organe shtetërore dhe organe vendore, gjë e cila  parashihet  edhe me Kushtetutë, këto zgjedhje eventuale nga shqiptarët nuk mund të quhen të drejta dhe të ndershme. “Pushteti aktual, respektivisht shumica aktuale parlamentare duhet... Vazhdo

January 18, 2009  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Këshilli Nacional i Shqiptarëve kërkon përfaqësimin autentik të shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi
Tags: , , , , , , , ,

Reagim në komentin e z.F.Dinosha rreth këshillave nacionale të pakicave në Mal të Zi
Këshillat e Pakicave janë formuar në përputhje me ligjin A nuk është anomali që funksionarët e lartë të UDSH-së njëherit anëtarë të KNSH në bazë të automatizmit e injorojnë Këshillin me direktivë partiake duke përfshirë këtu edhe Ministrin i cili ka qenë drejtëpërdrejt i kyçur në formimin e Këshillit,a nuk është anomali që Kryetari i Komunës së Ulqinit si anëtar i Këshillit po ashtu me direktivë partiake nuk pranon në zyrën e tij që pesë muaj Kryetarin e KNSH në një takim pune për të folur... Vazhdo

October 24, 2008  :: Intervista / Intervju, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Reagim në komentin e z.F.Dinosha rreth këshillave nacionale të pakicave në Mal të Zi
Tags: , , ,