Këshilli Nacional Shqiptar në Mal të Zi

Shkolla e vjetër në Katërkollë simbol i dijes dhe vetëdijes
Mësuesit veteran: Haxhi Taipi, Xhemal Hoxha, Rrukije Lika Shaba dhe sekretari i parë i shkollës së vjetër në Katërkollë z.Shaban Hoxha në oborr të shkollës së vjetër. (pjesë nga skenari i dokumentarit kushtuar kësaj shkolle) Ky gur dhe ky mur në të kaluarën e tyre tjerrin të bukuren .Prandaj dua që vetja ime të më kthej borxhin e ditëve të mia të kaluara këtu.E kaluara nuk ka ikur, por dikush e largoi në padukshmëri dhe kështu mbeti peng i kohës. Unë s’mund t’i lë anash lulet që... Vazhdo
Shfletoni revistën shkollore Shkëndijat – Katërkollë
Redaksia e revistës Shkëndijat uron kolektivin e Shkollës fillore“Bedri Elezaga“në Katërkollë,me rastin e Ditës së Shkollës – 15 maj. Faliminderojm kryeredaktoren e Revistës “Shkëndijat” zonjën Luljeta Avdiu – Cura dhe ekipin e saj redaktues. Shfletoni revistën shkollore Shkëndijat – Katërkollë Link: https://acrobat.com/#d=FbPQJWVj4kWfcO59r2mq3A ose kliko në Fotografi Redaksia e revistës Shkëndijat uron kolektivin e Shkollës fillore“Bedri Elezaga“në Katërkollë,me rastin e Ditës... Vazhdo
Këshilli Nacional Shqiptar në Mal të Zi  shënoi ditën e mësuesit
Këshilli nacional i shqiptarëve shënoi mbrëmë në Ulqin 7 marsin – Ditën e mësuesit, 125 vjetorin e hapjes së shkollës së parë shqip. 7 Marsi-Dita e Mësuesit është një datë e shënuar kombëtare e cila ka filluar të kujtohet edhe ndër shqiptarët në Malin e Zi. Kjo datë është festë që shërben për të vlerësuar traditat më të mira të shkollës kombëtare shqipe, figurës së nderuar të mësuesit dhe të gjithë punëtorëve të arsimit. U kujtuan me respekt të gjithë mësuesit shqiptarë në Malin e Zi,... Vazhdo