koha javore

Kabinet Gzima Hajdinage odbacio optužbe da cenzuriše nedjeljnik na albanskom jeziku
Pitajte novinare Ulcinj – Kabinet gradona?elnika Ulcinja Gzima Hajdinage demantovao je da na bilo koji na?in cenzuriše nedjeljnik na albanskom jeziku „Koha Javore”. Potpredsjednik Force Genci Nimanbegu u tekstu „Hajdinaga ure?uje „Koha Javore”” objavljenom u ju?erašnjem broju „Vijesti”, u pismu predsjedniku odbora direktora „Pobjede” Predragu Sekuli?u, naveo je da se u kabinetu ulcinjskog gradona?elnika albanski nedjeljnik prevodi na crnogorski jezik i dostavlja uredništvu „Pobjede”. Takve tvrdnje kabinet... Vazhdo
Fiket”Koha javore”, gazeta e vetme në shqip në Malin e Zi në Internet – Video
Gazeta e vetme në gjuhën shqipe në Malin e Zi “ Koha javore” Fiket ne faqe të Internetit “Ky është një vendim i ndieshëm që do të ndikojë negativisht në informimin e shqiptarëve në Mal të Zi dhe mund të nxisë reagime të ndryshme në opinionin shqiptar. Njëherësh , ky vendim bie në kundërshtim të gjitha Ligjet ndërkombëtare mbi të drejtën e informimit në gjuhën amtare si dhe në kundërshtim me Ligjin për të Drejtat dhe Liritë e Pakicave dhe me Kushtetutën e Malit të Zi”. Ky reduktim i gazetës... Vazhdo
Në Kohen Javore asnje fjali per Fondacionin  “Dom Simon Filipaj”, përpara Vitit të Ri ndihmoj 37 famile dhe 8 studentë
Pritëm që Koha Javore të shkruaj mostjetër një fjali, dhe të lajmrojë lexuesit e vet(aq sa ka):  që Fondacioni  “Dom Simon Filipaj”, përpara Vitit të Ri ndihmoj 37 famile dhe 8 studentë, asnjëfjalë, vetëm po pyesim pse? Për  Kohen Javore Të marrësh përsipër të krijosh një organizatë me qellimin e vetëm, ndihmën ndaj atyre që kanë më së shumti nevojë, , menduam se po bëjmë një gjë fisnike dhe të mirë. Po kështu kur e nisem krijimin e kësaj organizate që e quajtëm Fondacioni “Dom Simon... Vazhdo
Shoqata Shqiptaro-Amerikane “Malësia e Madhe” për çështjen e Koha Javore
Propozim që shpie në censurë United States Representative United States Senator The Honorable Sander M. Levin The Honorable Carl M. Levin 1236 Longworth House Office Building 269 Russell Office Building Washington, DC 20515 U.S. Senate Washington, DC 20510-2202 Të nderuarit Levin: Si kryetar i Shoqatës “Malësia e Madhe”, një entitet jo-fitimprurës në Michigan i organizuar për të ndihmuar popullatën etnike shqiptare në Mal të Zi, unë ju shkruaj këtë letër për të shprehur kundërshtimin tim për sa i përket disa... Vazhdo
Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Vetëm presioni jep rezultat Atë që nuk u arrit përmes zgjedhjeve dhe tenderëve të panumërt në Ulqin, ia arriti pushteti malazias: të gjitha partitë nacionale shqiptare u bashkuan në qendrimin se duhet të ruhet e drejta e daljes së të vetmes të përjavshme në gjuhën shqipe në Malin e Zi. Udhëheqja e Shoqërisë Aksionare Gazetare, Botuese dhe Grafike “Pobjeda” në fillim të këtij muaji vendosi që për shkak të krizës ekonomike me të cilën po përballet kjo kompani, e në bazë të propozimit të Qeverisë malazeze,... Vazhdo

May 4, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Tags: , , ,

Çështja e Kohës Javore dhe e drejta jonë në informim
Koha ishte muri mbi të cilin lamë gjurmë, muri i vetëdijes sonë, muri ku qanim hallet publikisht, forumi ku u bashkuam, ku u njoftuam, ku nganjëherë edhe u penduam që shkruam për shkak të konseguencave që patëm. Shkrirja e “Kohës Javore” e paralajmëruar, e ishalla shkon ne veshë të shurdhër, shuan një zë apo të vetmin zë të shkruar të shqiplexuesve në vendin e “shqiponjave të praruara”. Ata që janë mësuar me këtë të përjavshme, do ndihen të hendikepuar, sepse na ka shërbyer si grumbulluese e kujtesës... Vazhdo

April 27, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Çështja e Kohës Javore dhe e drejta jonë në informim
Tags: , ,

Forca: Kumtesë për opinion, “Koha javore”
Propozimi i Qeverisë së Malit të Zi, përkatësisht i Ministrisë së Financave me 4 prill të këtij viti, që në kuadërtë reduktimeve të botimeve në sajë të krizës financiare  që po ballafaqohet Ndërmarrja e “Pobjedës” tëpërfshijë edhe të vetmën gazetë në gjuhën shqipe “Koha Javore” dhe ajo të botohet në të ardhmen si nënfletë e tëpërditshmes “Pobjeda”, paraqet atak në informimin shqip që është në kundërshtimme standardët demokratike ndërkombëtare kur janë në pyetje popujt pakicë. Nuk... Vazhdo
Më 29 Mars: Kush (nuk) do të festojë?
Kështu gruaja në këtë fushatë parazgjedhore, mund të ketë një vend në fotografi! Edhe mund të vë dorën në zjarr, që veç hatri i “look-ut”, përveç ndonjërës, ka pasë mundësi t’i ndëgjohet zëri për ndonjë minutë të shpejtuar. Po afrohet edhe një ditë feste. Dikush do të festojë dhe si gjithmonë ka nga ata të cilëve nuk ju përket kjo festë. Megjithatë, ne, shqiptarët, ka mundësi që të tregojmë shpirtin fisnik dhe t’ju urojmë festën atyre që festojnë, por ka mundësi t`ju dërgojmë edhe... Vazhdo
Ish të burgosurit dhe të përndjekurit politikë të shqiptarëve në Mal të Zi
Hapet perspektiva reale për realizimin e të drejtave të tyre Mali i Zi nuk ka qenë në gjendje që të ndërmarrë asnjë veprim të sigurt për realizimin e të drejtave të ish-të burgosurve dhe të përndjekurve politikë sipas konventave dhe traktateve ndërkombëtare. Deri para do kohe, Shoqata e ish-të Burgosurve dhe të Përndjekurve Politikë nuk ka qenë e regjistruar në nivel të Malit të Zi dhe nuk kanë ekzistuar ligje që precizonin sigurimin e dëmshpërblimeve, sigurimin e banesave, shkollimin e fëmijëve të tyre,... Vazhdo

February 17, 2009  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Ish të burgosurit dhe të përndjekurit politikë të shqiptarëve në Mal të Zi
Tags: , , , , ,

Jemi ne, jeni ju
Fillimi i kësaj jave shënoi lajmin kryesor që ka të bëjë me shpërbërjen e parlamentit të deritashëm malazez si dhe mundësinë që kryetari i shtetit, Filip Vujanoviq të caktojë datën e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, që pritet të jetë fundi i marsit. Parlamenti malazez u shkurtoi mandatin deputetëve të deritanishëm duke krijuar kështu kushtet ligjore që zgjedhjet e ardhëshme të mbahen në fund të marsit. Me këtë rast duket se u shpërfillën kritikat e bëra nga opozitarët se gjoja sipas Kushtetutës... Vazhdo

Page 3 of 41234