Komuna e Tivarit

Organizohet menifestimi “Vera 2009” në Krajë
Manifestim i tradicionales me bashkëkohoren Edhe kësaj vere si edhe tash shtatëmbëdhjetë vjet me radhë në Krajë u mbajt manifestimi “Në fillim të verës” 2009 – Ditët e kulturës dhe sportit në Krajë. Manifestimi i sivjetshëm nisi të mërkurën më 15 korrik me një mbrëmje artistike kur u bë edhe hapja solemne e manifestimit. Pati kënaqësinë e posaçme që hapjen ta bëjë kryetari i Këshillit organizativ të manifestimit ekonomisti Kujtim Boci, njëherit kryetar i FR të Degës së Krajës. Ai në fjalën e... Vazhdo
“Turizmi në funksion të zhvillimit ekonomik dhe proceset integruese”
Në Ulqin u mbajt konferenca e parë shkencore ndërkombëtare me titull “turizmi në funksion të zhvillimit ekonomik dhe proceset integruese” Të zhvillohet turizmi elitar dhe të ngritet bashkëpunimi me fqinjët. Në konkluzionet e konferencës, të miratuara në fund të saj, kërkohet që “turizmi të jetë në funksion të zhvillimit ekonomik dhe të proceseve integruese në kushtet e krizës ekonomike së cilës duhet t`i kundërvihemi me një strategji konzistente, si pjesë e një strategjie afatgjate të zhvillimit”. Ulqin... Vazhdo