Komunës Urbane të Tuzit

Organizimi teritorial në Mal të Zi nën prizmin e dy projektligjeve aktuale
Cenim i të drejtës kushtetuese Projektligji për Organizimin Territorial të Malit të Zi, ka të bëjë drejtpërdrejt me interesat e trevës së Malësisë, dhe në bazë të asaj se çka ofron ky Projektligj mund ta quajm lirisht edhe si Projektligj kundër Komunës së plotë të Tuzit. Është pra kjo një tentativë që Malësisë definitivisht ti merret e drejta për tu organizuar dhe per të pasur vetëqeverisjen e vet lokale ashtu sikur janë njësitë e tjera territoriale në Mal të Zi. Banorëve të Malësisë, me popullsi... Vazhdo

October 16, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Organizimi teritorial në Mal të Zi nën prizmin e dy projektligjeve aktuale
Tags: , , ,

Tuzi – Komuna pa territor, pa buxhet dhe pa kompetenca
REAGIM (Përgjigje ndaj tekstit të Ferhat Dinoshës me titull: “Pse digjen katër milionë euro”, botuar në nr. 351 të “Kohës Javore”, datë 18 dhjetor 2008) Më vjen mirë që ke vendosur të merresh me çështjet esenciale të funksionimit të Komunës Urbane të Tuzit, gjegjësisht me shkrimin tuaj në “Kohën Javore”, “Pse digjen katër milionë euro?”. Nuk është për t`u çuditur për “brengosjen” tuaj për djegijen e këtij “katërshi” e unë ju them... Vazhdo

January 8, 2009  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Tuzi – Komuna pa territor, pa buxhet dhe pa kompetenca
Tags: , , , , , ,

Pozita e Shqiptarëve në Mal të Zi – Shiko Video
Sa i përket strategjisë për tu mënjanuar pengesat brendashqiptare në Mal të Zi, atëherë duhet thënë se, përveç unifikimit të faktorit politik shqiptar në Mal të Zi, rëndësi e posaçme i duhet kushtuar edhe krijimit të opinionit publik shqiptar rreth përqafimit të këtij ideali. Argumentet deklarative të veshura vetëm me patetizem patriotik nuk janë të mjaftueshme, sepse janë të çveshur nga fuqia e argumentit, e cila fuqi përveç konstatimit ofron edhe alternativen reale.E gjithë kjo pa përkrahje ndërkombëtare... Vazhdo

October 20, 2008  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Pozita e Shqiptarëve në Mal të Zi – Shiko Video
Tags: , , , , , , ,

Me rastin e ditës ndërkombëtare të të rinjve,Forca rinore organizon
International Youth Day 2008 Dita ndërkomtare e të rinjve 2008 HYRJA GRATIS TUZË 2008 Me rastin e ditës ndërkombëtare të të rinjve, këtë vit Forca do fillojë me kremtimin kësaj dite në Tuz. Kemi përgatitur një Koncert për të rinj në lokalin “Cavalieri” me yjet e muzikës argëtuese ku do marrin pjesë: Produkt 28, Amanda, Cani dhe DJ Mani. Koncerti do filloje ne ora 21:00. Jeni të mirëseardhur Sponsor Gjeneral dhe Organizator. Forca e Re Demokratike  Vazhdo

August 9, 2008  :: Shtypi / Mediji, Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Me rastin e ditës ndërkombëtare të të rinjve,Forca rinore organizon
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Integrimet pa asimilim, midis dëshirës dhe realitetit Podgoricë – Më 13 e 14 dhjetor, në Podgoricë, u mbajt tryeza e rrubullaktë, në temën “Të drejtat e pakicave në ambientin e Kushtetutës së re”, me ç’rast u trajtuan shumë aspekte të realizimit të këtyre të drejtave, jo vetëm nga aspekti formal por edhe ai praktik. Siç dihet, Mali i Zi është i njohur për miratimin e Ligjeve që janë në harmoni me normat ndërkombëtare, mirëpo, po ashtu, është i njohur edhe për Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Page 3 of 3123