Kriporja e Ulqinit

Arrihet Kompromisi mes Kripores sĂ« Ulqinit – sindikatĂ«s dhe komunes sĂ« Ulqinit
Arrihet zgjidhje kompromisi pĂ«r punĂ«torĂ«t e Kripores sĂ« Ulqinit Sot Kryetari i KomunĂ«s sĂ« Ulqinit Nazif Cungu ka organizuar njĂ« takim me rastin e ngjarjeve mĂ« tĂ« reja nĂ« ndĂ«rmarrjen Kriporja “Bajo Sekuliq”. NdĂ«rsa pĂ«rfaqĂ«suesit e sindikatĂ«s kanĂ« pohuar qĂ« dretoria e ndĂ«rmarrjes ka pĂ«r qĂ«llim tĂ« pushtojĂ« punĂ«torĂ«t nga puna dhe paralajmĂ«rojnĂ« njĂ« tubim protestues, dreejtoria e pohon se nuk kanĂ« qĂ«llim tĂ« mbyllin kriporen, por tĂ« pĂ«rgatisin njĂ« paketĂ« tĂ« masave me tĂ« cilĂ«n synojnĂ« tĂ« tejkalojnĂ«... Vazhdo

February 25, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Comments Off on Arrihet Kompromisi mes Kripores sĂ« Ulqinit – sindikatĂ«s dhe komunes sĂ« Ulqinit
Tags: , ,

Cungu propozon takim ministrit Kavariq lidhur me Krypore të Ulqinit
Kryetari Cungu propozon takim ministrit Kavariq lidhur me ngjarjet mĂ« tĂ« reja nĂ« Krypore tĂ« Ulqinit Shresa qĂ« kryetari Cungu drejton ministrit Kavariq lidhur me ngjarjet mĂ« tĂ« reja nĂ« Krypore tĂ« Ulqinit. Municipality of Ulcinj / OpĆĄtina Ulcinj / Komuna e Ulqinit Tel: +382 30 412 050 Fax: +382 30 412 413 Adresa: Bul. Skenderbeu bb, 85360 Ulcinj, MNE  Vazhdo

February 23, 2013  :: ShoqĂ«ria / DruĆĄtvo :: Comments Off on Cungu propozon takim ministrit Kavariq lidhur me Krypore tĂ« Ulqinit
Tags: , , , ,

DĂ«shton shitja e kripores – Kuvendi vendos, prodhimin e kripĂ«s
NĂ« tenderin  pĂ«r shitjen e KriporĂ«s sĂ« Ulqinit, nuk Ă«shtĂ« paraqitur asnjĂ« kompani, njoftoi e pĂ«rditshme “Mina”. Tenderi pĂ«r pĂ«r Kriporen e Ulqinit, ka dĂ«shtuar sĂ«rish pasi qĂ« nĂ« tĂ« nuk ka pasur të interesuar deri dje , kur ka pĂ«rfunduar afati pĂ«r dorĂ«zimin e ofertave, ka njoftuar kompania ”Eurofond”. Tenderi pĂ«r shitjen e kripores sĂ« Ulqinit doli nĂ« shitje me çmimin prej 257,8 milionĂ« euro,ku u paraqitĂ« 15 hektar tokĂ«,tĂ« blerĂ« para ca kohĂ«ve me çmimin 800 mijĂ« euro,ku pronari i shumicĂ«s sĂ«... Vazhdo
Qeveria malazeze “Kriporen e Ulqinit” do e ruan pĂ«r vete
Qeveria e Malit tĂ« Zi ka vendosur qĂ« Kriporen e Ulqinit “ta ruajĂ« pĂ«r vete“ edhe tĂ« mos lejojĂ« valorizimin e saj nĂ« kompleks turistik.,njofton KosovaLive. Sipas GazetĂ«s tĂ« pĂ«rditĂ«shme Dnevne Novine,Kriporja e Ulqinit nuk do mundet tĂ« valorizohet si kompleks turistik dhe as tĂ« ndĂ«rtohen hotele nĂ« kĂ«tĂ« zone tĂ« rezervatit  natyror . Gazeta Dnevne Novine,njofton se borxhi i kompanis,sillet prej tre deri nĂ« pesĂ« million euro. Lajme nga Ulqini  Vazhdo

April 3, 2012  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Qeveria malazeze “Kriporen e Ulqinit” do e ruan pĂ«r vete
Tags: , , , ,

Nimanbegu: Pa shqyrtim publik,ska zonë turistike në Kripore
Dje nĂ« propozimin e vendimit pĂ«r ndryshimin dhe plotĂ«simin e Planit HapĂ«sinor tĂ« Malit tĂ« Zi deri nĂ« vitin 2020, me tĂ« cilin kĂ«rkohet ndryshimi i kĂ«tij plani nĂ« pjesĂ«n ku u bĂ« fjalĂ« pĂ«r zonĂ«n e Kripores sĂ« Ulqinit. Propozimi i Vendimit Ă«shtĂ« pĂ«rgatitur nga Rrjeti pĂ«r Afirmimin e Sektorit Joqeveritar (MANS), ndĂ«rsa atĂ« e kanĂ« firmosur deputetĂ«t Genci Nimanbegu, Mehmet Bardhi, Branko Radulloviq, Kemal Purishiq, Neven Goshoviq dhe Radojica Zhivkoviq. KundĂ«r kĂ«tij vendimi kanĂ« votuar vetĂ«m anĂ«tarĂ«t... Vazhdo
Bashkimi Evropian: Qeveria e Malit të Zi ta mbrojë Kriporen e Ulqinit
PodgoricĂ« – KĂ«shilli pĂ«r çështje kushtetuese dhe legjislacion i Parlamentit tĂ« Malit tĂ« Zi ka vlerĂ«suar si kushtetues Propozimin e Vendimit pĂ«r ndryshimin dhe plotĂ«simin e Planit HapĂ«sinor tĂ« Malit tĂ« Zi deri nĂ« vitin 2020, me tĂ« cilin kĂ«rkohet ndryshimi i kĂ«tij plani nĂ« pjesĂ«n ku bĂ«het fjalĂ« pĂ«r zonĂ«n e Kripores sĂ« Ulqinit. Propozimi i Vendimit Ă«shtĂ« pĂ«rgatitur nga Rrjeti pĂ«r Afirmimin e Sektorit Joqeveritar (MANS), ndĂ«rsa atĂ« e kanĂ« firmosur deputetĂ«t Genci Nimanbegu, Mehmet Bardhi, Branko... Vazhdo

March 22, 2012  :: AnketĂ« / Anketa :: Comments Off on Bashkimi Evropian: Qeveria e Malit tĂ« Zi ta mbrojĂ« Kriporen e Ulqinit
Tags:

Dështon  shitja e kripores së Ulqinit
NĂ« tenderin e pare pĂ«r shitjen e KriporĂ«s sĂ« Ulqinit, nuk Ă«shtĂ« paraqitur asnjĂ« kompani, njoftoi gazeta e pĂ«rditshme “Dan”. Tenderi pĂ«r pĂ«r Kriporen e Ulqinit, ka dĂ«shtuar sĂ«rish pasi qĂ« nĂ« tĂ« nuk ka pasur të interesuar deri tĂ« hĂ«nen mĂ« 16 janar 2012, kur ka pĂ«rfunduar afati pĂ«r dorĂ«zimin e ofertave, ka njoftuar kompania ”Eurofond”. Tenderi pĂ«r shitjen e kripores sĂ« Ulqinit doli nĂ« shitje me çmimin prej 257,8 milionĂ« euro,ku u paraqitĂ« 15 hektar tokĂ«,tĂ« blerĂ« para ca kohĂ«ve me çmimin 800 mijĂ«... Vazhdo

January 17, 2012  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on DĂ«shton shitja e kripores sĂ« Ulqinit
Tags: , ,

KNSH-ja: Te ndalohet shitja e Kripores,skenar per ndryshimin e strukturës etnike në Ulqin
KĂ«shilli Nacional i ShqiptarĂ«ve nĂ« Malin e Zi, po ndjekĂ« me vĂ«mendje situatĂ«n e krijuar me paralajmĂ«rimin e shitjes sĂ« Kripores nĂ« Ulqinit dhe kundĂ«rshton ashpĂ«r skenarin e hidhur qĂ« po i pĂ«rgatitet kĂ«saj ndĂ«rmarrje, simbol i KomunĂ«s sĂ« Ulqinit dhe mĂ« gjerĂ«. KNSH-ja, vlerĂ«son se kemi tĂ« bĂ«jmĂ« edhe me njĂ« tentative tĂ« radhĂ«s me qĂ«llim tĂ« rrĂ«nimit nĂ« tĂ«rĂ«si tĂ« ekonomisĂ« sĂ« Ulqinit dhe resurseve natyror tĂ« sajĂ« si dhe devastimit e tjetĂ«rsimit pĂ«rfundimtarĂ« tĂ« pasurisĂ« sĂ« paçmueshme tĂ« Kripores... Vazhdo
Kriporja u ble pĂ«r 800 000€, shitet pĂ«r 257 milion euro
Administrata e falimentimit e kripores “Bajo Sekuliq”, me tĂ« cilĂ«n drejton Eurofond nga PodgoricĂ« me pronar  biznesmenin Veselin Baroviq, ka shpallur njĂ« ankand publik pĂ«r shitjen e aseteve tĂ« ndĂ«rmarrjes sĂ« kĂ«saj kompanie nga Ulqini me  çmim fillestar prej 257.800.000 €. Asetet pĂ«rfshijnĂ« pasuritĂ« e patundshme nĂ« komunĂ«n e Ulqinit, tĂ« pĂ«rbĂ«rĂ« nga toka, objekte, ndĂ«rtesa industriale, ndĂ«rtesat tregtare nĂ« ekonomi, objekte elektroenergjetike, tubacione dhe kanale, pajisje teknologjike, pajisje transporti... Vazhdo

December 19, 2011  :: Ekonomia / Ekonomija :: Komente (9)
Tags: ,

Kriporja e Ulqinit, në prag të falimentimit
Burime tĂ« afĂ«rta me menanxhmentin e njĂ«rĂ«s prej fabrikave dikur me nam tĂ« Malit tĂ« Zi dhe mĂ« gjerĂ«, kanĂ« konfirmuar se kripores do t’i vihet dryni, ngase “aksionari kryesor nuk ka interes pĂ«r prodhim”. Rreth 70 tĂ« punĂ«suar s’kanĂ« marrĂ« pagĂ«, ndĂ«rsa grumbullimi ende s’ka nisur Ulqin, 11 korrik – TetĂ« dekada pas punĂ«s tĂ« suksesshme, e cila me prodhime ka marrĂ« mirĂ«njohje tĂ« shumta ndĂ«rkombĂ«tare, kriporja e Ulqinit “Bajo Sekuliq” Ă«shtĂ« nĂ« prag tĂ« falimentimit. Burime tĂ« afĂ«rta me menanxhmentin... Vazhdo

July 11, 2011  :: Opinione :: Comments Off on Kriporja e Ulqinit, nĂ« prag tĂ« falimentimit
Tags: , , ,

Page 1 of 212