Kroaci

Fluks turistik në dogana, radhë të gjata në kufi
Qe nga data 15 korrik, qe shenon dhe fillimin e pikut te sezonit në Ulqin, persa i perket fluksit te hyrjeve, ne kufirin kryesor Debeli Brjeg eshte rritur ndjeshem numri i emigranteve nga diaspora qe mberrijne ne vend per te kaluar pushimet prane familjeve te tyre. Jane te shumte dhe emigrantet kosovare qe pasi mberrijne ne vend, zhvendosen pak dite qendrimi ne trojet e tyre, drejt plazheve të Ulqinit dhe atyre shqiptare per te pushuar. Duke pritur në kufi të kroacisë pahet rijeshti i automjeteve që nuk mbaron kurrë.Në pritje jan... Vazhdo

July 15, 2011  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Fluks turistik në dogana, radhë të gjata në kufi
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Komisioni Evropian nesër publikon Pakon e zgjerimit 2010
Bruksel, 8 nëntor – Komisioni Evropian nesër pritet ta miratojë Pakon e Zgjerimit 2010, që do të përbëhet nga një dokument strategjik, Opinionet në lidhje me kërkesat për anëtarësim të dorëzuara nga Mali i Zi dhe Shqipëria dhe shtatë Raportet e Progresit për vendet e tjera kandidate dhe kandidate potenciale, përfshirë Kosovën. Gjatë gjysmë shekulli, Bashkimi Evropian ka ndjekur integrimin gjithnjë e më të thellë njëkohësisht me pranimin e anëtarëve të rinj. Këto dy procese në të shumtën e kohës... Vazhdo

November 8, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Komisioni Evropian nesër publikon Pakon e zgjerimit 2010
Tags: , , , ,

Lidhja ma lirë dhe ma e shpejt Kroaci – Mal të Zi – Kosovë – Shqiperi
Duke ditur se Kosovaret kan probleme me pasaportat e Unmikut dhe me pasaportat e Kosovës,jemi duke kërkuar për ju si ta kaloni pushimin në vendlindje ma lirë dhe ma ekonomik. Problemi i Kosovarëve asht që Bosna dhe Hercegovina nuk i pranon pasaportat e Kosovës,prandaj Kosovaret ndoshta jan duke kërkuar rrugë si ju del ma lirë. Ky asht solucioni i imi ma i miri me udhëtu napër Kroaci duke mos dal prej rruge deri në Ploçe të Kroacisë.Aty 10 Km ma tej gjindet kufiri i Bosnes,prandaj duhet marrur Trajektin apo Ferryn me kalu... Vazhdo
Kroaci, policet jepen me qera
Ne Kroaci po te kesh nevoje per truproje, qofte edhe per disa ore, mund te marresh nje efektiv policie me qera. Qeveria ka miratuar nje liste cmimesh, nga policet e thjeshte, deri tek policet e forcave speciale, per sherbimet qe mund te kete nevoje qytetari. Ministria e Brendshme njoftoi se huazimi i nje polici te zakonshem kushton 6 euro, nje tjeter i nderhyrjes se shpejte, 8 euro, ndersa policet e njesive speciale jane me te shtrenjte. Policet mund te perdoren per qellime private, te ruajne mallrat gjate transportit, te verifikojne vendet... Vazhdo

December 31, 2008  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Kroaci, policet jepen me qera
Tags: ,