Kroacia

Potencialet  turistike të Anes se Malit
Vlera turistike kanë pothuaj të gjitha trevat e Ulqinit në format dhe dimensionet, varësisht nga resurset dhe shkalla e zhvillimit.Fizionomia e elementeve tërheqës të Ulqinit udhëzon qartë në rajonet malore,drejtimet e transitit turistik sikurse pika kufitare Sukubin – Muriqan, qytetet e mëdha që rrethojnë këto vise të Ulqinit dhe Shkodrës, komplekset turistike dhe pasuritë e trashëgimisë natyrore dhe kulturore, lokalitetet e gjuetisë dhe fshatrat turistike. Ne etapën e parë të zhvillimit të turizmit theksi... Vazhdo
Ulqini, nikoqir i simpoziumit rajonal të arteve pamore
Ulqin, 17 maj – Në Kala të Ulqinit, në organizim të asociacionit joqeveritar “Art Dulcinium”, po mbahet simpozium rajonal i arteve pamore, me moton “Art ynë dhe arti i vendeve tona fqinje”, ku po marrin pjesë artistë nga Shqipëria, Bosnjë e Hercegovina, Mali i Zi, Kosova, Kroacia dhe Serbia. Projekti është përkrahur nga Fondi i pakicave të Malit të Zi, ndërsa piktorja akademike, Vahida Nimanbegu, kryetare e OJQ “Art Dulcinium” tha ditën e hënë për KosovaLive se ky simpozium ka një rëndësi të madhe... Vazhdo

May 17, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Ulqini, nikoqir i simpoziumit rajonal të arteve pamore
Tags: , , , , , , , ,

ULCINJ FASHION FESTIVAL
ULCINJ FASHION FESTIVAL ULQIN FASHION FESTIVAL  Vazhdo
Medalje të bronzta për Artan Zenunin dhe Arben Kollarin
Turneu ndërkombëtar “Olympic Open Sarajevo” ishte i një niveli tepër të lartë dhe konkurrenca ishte tejet e fortë. Në të morën pjesë mbi 600 garues të 70 klubeve nga 17 vende të ndryshme, në mesin e të cilëve edhe nga Irani, Turqia, Egjipti, Spanja, Kroacia, etj. që njihen si vende në të cilat është i zhvilluar sporti olimpik i taekwondosë. Garuesit e Klubit të Taekwondo-së “Ulqini”, Artan Zenuni dhe Arben Kollari fituan medalje të bronzta në Turneun ndërkombëtar “Olympic Open Sarajevo” që u mbajt... Vazhdo
Podgorica “arsyeton” skandalin me delegacionin kosovar
Autoritetet malazeze “arsyetuan” të premten faktin pse Kosova në takimin e CEFTA-s që u mbajt gjatë dy ditëve të kaluara në Podgoricë përfaqësohej nëpërmjet UNMIK-ut, gjë që shkaktoi braktisjen e takimit nga ana e përfaqësuesve të qeverisë së Kosovës. Përfaqësuesi i Ministrisë për zhvillim ekonomik të Qeverisë së Malit të Zi, Goran Scepanovic, tha se takimi i nën-komitetit të CEFTA-s është mbajtur konform marrëveshjes në fuqi. “Ne i kemi propozuar delegacionit të Kosovës të kandidojë propozimin... Vazhdo
Mali i Zi dhe Kroacia për kufirin në Prevlakë
Grupet punuese të Malit të Zi dhe Kroacisë për definimin e kufirit në siujdhesën Prevlakë duhet sot në Zagreb ta mbajnë takimin e parë. Anëtari i delegacionit kroat Rudolf Davorin për mediumet malazeze deklaroi se me vullnet të mirë politik, çështja për kufijt do të mund të zgjidhet shpejtë. “Nëse ekziston vullnet politik, kjo mund të zgjidhet shpejtë, sigurisht duke mbajtur llogari për interesat e të dyja palëve”, vlerësoi Davorin. Siujdhesa Prevlakë i takon Kroacisë. Çështja kyçe në vërtetimin... Vazhdo

January 16, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Komente (1)
Tags: , ,

BE thirrje Ballkanit:Luftoni krimin ose s’ka anëtarësim
Bashkimi Evropian u tha shtatë vendeve ballkanike që ta luftojnë korrupsionin dhe krimin e organizuar nëse duan të bëhen pjesë e BE-së.”Në mbarë rajonin është bërë shumë progres. Por, sfidave të përbashkëta, si forcimi i luftës kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, duhet t’u kushtohet kujdes i duhur”, tha eurokomisionari për Drejtësi i BE-së, Jacques Barrot. Kosovës, Shqipërisë, Kroacisë, Maqedonisë, Bosnjës, Serbisë dhe Malit të Zi, thirrja për të shtypur krimin u është bërë... Vazhdo

November 7, 2008  :: Rajoni / Region :: Comments Off on BE thirrje Ballkanit:Luftoni krimin ose s’ka anëtarësim
Tags: , ,

Njohja e Kosovës nga vendet fqinje
Qeveria e Kosovës thotë se ka bërë mjaft që t’u garantojë Maqedonisë dhe Malit të Zi se shteti i Kosovës paraqet stabilitet për rajonin. Opozita konsideron se nuk është bërë mjaft. Vendet fqinje i kanë garancat e Kosovës se ajo nuk ka pretendime territoriale ndaj tyre dhe se Republika e Kosovës angazhohet për raporte të mira e korrekte me fqinjët, thonë në qeverinë e Kosovës. Duke i komentuar disa deklarata kontradiktore të këtyre ditëve nga Shkupi zyrtar, ku mes tjerash presidenti maqedonas është përfolur... Vazhdo