kroacija

Mali i Zi dhe Kroacia në “luftë” për turistë
Podgoricë, 22 mars – Mali i ZI dhe Kroacia, sipas shumë medieve, aktualisht po zhvillojnë “luftë të qetë” për turistët që do t’i vizitojnë verën e ardhshme. Kroacia vlerëson se shërbimi i tyre i mirë është ajo që i rekomandon, ndërsa Mali i Zi përdorë recetën e njohur të Mediteranit lindor dhe jugor, çmimet shumë të lira. Megjithatë, ministri malazez i turizmit, Predrag Neneziq, thekson se nuk ka “luftë turistike” dhe shpjegon se Kroacia dhe Mali i Zi nuk janë konkurrente “për shkak të kushteve... Vazhdo
Mali i Zi renditet në vendin e 71-të për mjedis biznesi
Kosova renditet në vendin e 113-të për mjedis biznesi Kosova është radhitur e 113-ta në listën e vendeve për përmirësimin e mjedisit të saj të biznesit, sipas një raporti të Bankës Botërore. Nga shtetet e Ballkanit, Maqedonia është renditur në mesin e reformatorëve më të mirë botërorë, ndërsa Bosnje dhe Hercegovina mban vendin e saj të fundit në mesin e vendeve perëndimore ballkanike. Në raportin “Të bësh biznes 2010: Reformimi në kohëra të vështira”, të publikuar dje (e martë), Banka Botërore... Vazhdo

September 9, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi renditet në vendin e 71-të për mjedis biznesi
Tags: , , , , , , ,

ULQINI FASHION FESTIVAL 2009
ULQINI FASHION FESTIVAL 2009 ULQIN FASHION FESTIVAL  Vazhdo

June 3, 2009  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on ULQINI FASHION FESTIVAL 2009
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Berisha nuk heq dore nga centrali atomik ne rrjedhen e lumit Buna
Revista prestigjoze kroate “Globus”, ne nje nga shkrimet e saj te fundit zbulon qellimin e vizites se kryeministrit shqiptar Sali Berisha ne Zagreb gjate muajit shkurt. Revista thote se kryeministri shqiptar i ka propozuar kryeministrit kroat Sanader, ndertimin e perbashket te centralit nuklear ne rrjedhen e lumit Buna, ne rrethinen e Shkodres. Revista thote se Berisha i ka ofruar kroateve territorin dhe kerkoi prej tyre ekspertet te cilet ne fund te vieteve 70 kane ndertuar ne Kroaci centralin atomik ne Krshko. Ish-kryeministri kroat... Vazhdo
Turizmi i Ulqinit kërkon jë vizion të ri strategjik
Fillimi nga puna e disa (personave) nga lamija e turizmit të Malit të Zi nuk përputhet me piken e përgatitjeve për ciklin e ri të veprimtarive promovuese të turizmit në komun të Ulqinit për sezonin e ardhshëm veror 2008. Për këtë arsye, gabimet e mëparshme dhe gjetjet e realizuara nga analiza sektoriale – nëse një e tillë është bërë deri tani- është mirë të mbahen parasysh se promovimet turistike jan duke u ber vetëm për rivierën e Budvës në mynyr selektive. Në përgjithësi (personat) malazias të turizmit... Vazhdo

April 24, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Turizmi i Ulqinit kërkon jë vizion të ri strategjik
Tags: , , , , ,

Autorrugët e Kroacisë shpres e zhvillimit turistik të Malit të Zi
Kosovarët simjet do ti përdorin Autorrugët e Kroacisë,kurse kjo do jet shpres e zhvillimit turistik të Malit të Zi në të gjitha domenet turistike Ishte hera e parë që kaloj përmes Kroacisë dhe shqetësimi kryesor ishte se si do të jetë gjendja e rrugëve atje. Bashkë me familjen time kemi udhëtuar shumë viteve të fundit, dhe deri tani i kemi rënë përmes Italisë duke marrë tragetin në Bari, për të hyrë në Mal të Zi (Tivar). Kjo puna e tragetit nuk është vetëm një shpenzim më shumë, por të humbet edhe... Vazhdo
Pavarësia e Kosovës është e pashmangshme, tha ambasadori malazez në Kroaci
Podgoricë, 26 dhjetor Partitë politike proserbe në Mal të Zi kërkuan nga Parlamenti malazez miratimin e një rezolute ku do t’i jepte mbështetje Serbisë në ruajtjen e Kosovës si pjesë integrale të saj. Kjo është përpjekja e tretë e partive proserbe në Mal të Zi që përpiqen të imponojnë një rezolutë kundër pavarësisë së Kosovës. Mirëpo, shumica parlamentare në Mal të Zi Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Pavarësia e Kosovës është e pashmangshme, tha ambasadori malazez në Kroaci
Tags: , , , , , , , , ,