Kryetari i Forcës së Re Demokratike

Cungu/Dinosha: S’kemi pasur përfaqësues në themelimin e Listës për Shqipërinë Natyrale
Ulqin/Podgoricë, 13 nëntor –  Liderët e dy partive shqiptare në Malin e Zi kanë mohuar të kenë pasur ndonjë përfaqësues të vetin në themelimin e Listës për Shqipërinë Natyrale së Koço Danajt. Në një prononcim të shtunën, për KosovaLive kryetari i Forcës së Re Demokratike, partisë më të madhe të shqiptarëve në Ulqin, Nazif Cungu, ka deklaruar se askush nga përfaqësuesit tanë nuk ka qenë në Tiranë në aktin e themelimit të Listës për Shqipërinë Natyrale, që e përfaqëson Koço Danajn, të... Vazhdo
Forca: Statusi i Tuzit, vendim politik i pushtetit
Forca e re demokratike organizoi të enjten tubim me qytetarë lidhur me projektligjin mbi organizimin territorial të Malit të Zi Ulqin – Vendimi për themelimin e Komunës së plotë të Tuzit nuk ka të bëjë as me kriteret gjeografike, historike, demografike dhe ekonomike, sepse ajo i plotëson të gjitha këto, por përcaktues është kriteri politik, u tha në tubimin me qytetarë të organizuar të enjten nga Forca e Re Demokratike, në kuadër të diskutimit publik lidhur me Projektligjin mbi Organizimin Territorial të Malit... Vazhdo
U mbajt tryeza me titull “konsolidimi i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi”
Pa konsensus për çështjet që brengosin shqiptarët Podgoricë – Projekti për Marrëdhënie Etnike, një organizatë joqeveritare amerikane, organizoi të hënën në Podgoricë tryezën me titull “Konsolidimi i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi”. Përveç temës themelore që ka të bëjë me rolin e Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi, në tryezë është diskutuar mbi temat që brengosin pakicën shqiptare në Mal të Zi dhe se a ekziston konsensusi në skenën politike shqiptare në Mal të... Vazhdo
Shqiptarët të interesuar për të marrë pjesë në Qeveri
Presidenti i Malit të Zi, Filip Vujanoviq zhvilloi të martën konsultime me partitë Podgoricë – Partitë dhe listat shqiptare që përfaqësohen në Parlamentin e Malit të Zi, me përjashtim të Listës Shqiptare, kanë treguar gatishmëri për të qenë pjesë e Qeverisë së re të Malit të Zi, në konsultimet që kanë zhvilluar të martën me Presidentin e Malit të Zi, Filip Vujanoviq, rreth mandatorit të Qeverisë së re të Malit të Zi. Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, ka thënë se kjo parti pret përfaqësim... Vazhdo
Pakicat, pa të drejtën e mandateve të garantuara
Numri i madh i partive shqiptare bën që në rast të pjesëmarrjes së tyre në mënyrë të pavarur në zgjedhje të rrezikohet humbja dhe shkapërderdhja e votave të shqiptarëve. Kjo ka bërë që një pjesë e liderëve të partive nacionale shqiptare të bëjnë thirrje për pjesëmarrje të përbashkët në këto zgjedhje dhe që partitë shqiptare të dalin me një listë të përbashkët. Deri tani, të paktën publikisht, nuk ka pasur asnjë takim konkret rreth koalicioneve të partive shqiptare, por pritet që ditët e ardhshme... Vazhdo
Shqiptarët në Mal të Zi, diku bashkë e diku ndaras
Shqiptarët në Mal të Zi kremtuan 28 nëntorin – ditën e flamurit Nëntor ishte i veçantë për shqiptarët sepse i gjeti ata në një realitet të ri, me dy shtete. Shqiptarët në Mal të Zi kremtuan këtë festë diku bashkë e diku ndaras, në ambiente të mbyllura për shkak se Ligji mbi përdorimin e simboleve nacionale nuk lejon që flamuri nacional, në këtë rast ai shqiptar, të përdoret edhe në ceremoni publike. Degët e subjekteve shqiptare në Malësi, dhe disa SHKA nga Malësia (“Rapsha”, “Gruda”,... Vazhdo

December 9, 2008  :: Politika :: Comments Off on Shqiptarët në Mal të Zi, diku bashkë e diku ndaras
Tags: , , , ,