Kryporja e Ulqinit

Ivanisheviq: Rrezarti të rënditet në Top 50 të tenisit europian
Ivanisheviq: Synimi ynë, renditja në ‘’Top 50’’ të tenisit europian Trajneri i Rrezart Cungut, kroati Zoran Ivanisheviq, shprehet shumë i kënaqur me lojën dhe sukseset e deritashme te nxënësit të tij. Ai thotë që tëgjitha planet për këtë vit i kanë realizuar. Ivanisheviq vlerson që qëllimi ishte që Rrezarti në vitin 2012 të jetë në mesin e 200 tenistëve më të mirë europian në kategorin e tij. Por Rrezarti ja arriti të rënditet në vendin e 148 të nivelit europian. Vitin e ardhshem Rrezarti do të... Vazhdo

November 23, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Sporti / Sport :: Comments Off on Ivanisheviq: Rrezarti të rënditet në Top 50 të tenisit europian
Tags: , , , ,

MogUL organizon manifestim masovik,me 1 maj në Valdanos
FTESË PËR MEDIJA     Monitoring group Ulqin- MogUL  organizon manifestim masovik me qytetarët e ulqinit, të marten me 1 maj, në gjirin e Valdanosit.   Manifestimi në pjesen oficiele do të zgjas prej 12h deri në 15h.   Në tubim presim pjesëmarrjen (si bashkëorganizatorë të manifestimit)  e përfaqësuesve të Ministrisë së mbrojtjes, Komunës së Ulqinit, Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare dhe të gjithë partënerve tone të cilët kanë nënshkruar peticionin për mbrojtjen e... Vazhdo

April 28, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on MogUL organizon manifestim masovik,me 1 maj në Valdanos
Tags: , , ,

Konference per media e kryetarit të Komunës së Ulqinit
Konference per media Me Vendimin numër 01–613/1–12 të datës 17. 02. 2012, duke proceduar sipas kërkesës së pronarit të objektit të rrezikuar, e në bazë të Ligjit për mbrojtje dhe shpëtim (Fl. zyr. MZ” nr. 13/07, 5/208 dhe 32/2011, si dhe përfundimeve të kolegjiumit profesional të Kryetarit të Komunës të datës 16. 02. 2012 i është lejuar Rexha Ibrahimit që në parcelën kadastrave 1111 KK Ulqin, në afërsi të restorantit “Alfa”, të rregullojë dheun e rrëshqitshëm që ka ardhur si pasojë... Vazhdo
Mali i Brisë, fshati ku largohen familjet malësore dhe vendosen familjet malazeze
Mali i Brisë, bazuar në dokumentet arkivore të Cetinës, në kohën e sundimit turk ka qenë i banuar  me malësorë nga Kelmendi, Shkreli e Kastrati, të cilët këtë lokalitet e shfrytëzonin gjatë stinës së dimrit, sepse konsiderohej si vend i përshtashëm për kullosa të mira. Supozohej se në këtë territor, përveç atyre që vinin në dimër, kishte të vendosura rreth 70 familje malësorësh të përhershme. Malësoret këtë territor, pronësia e të cilit ishte e padefinuar, e shfrytëzonin edhe për pyje, për prodhimin... Vazhdo
Simpoziumi nderkufitar i skulptures
Skulptoret Shqipetare dhe Malazeze vazhdojne punen per krijimin e 11 skultuarave qe do vendosen ne sheshe te ndryshme te qytetit te shkodres ne kuader te simpoziumit nderkufitar te sculptures me skulptore shqipetare dhe malazeze. Tashme skulpturat kane filluar te marrin forme nderkohe qe do jene gati per ne fund te korrikut. “Ky objekt perfaqeson nje rrote te gurte te perdorur si ne Shqiperi ashtu edhe ne Mal te Zi  per shtypjen e ullinjve per prodhimin e vajit te ullirit. Zgjodha kete objekt ne forme rote per te pasqyruar afersine... Vazhdo

July 20, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Simpoziumi nderkufitar i skulptures
Tags: , ,

Riviera e Ulqinit merr pjese ne Panairin e Berlinit dhe të Moskvës
Riviera e Ulqinit ka marrë pjesë në Panairin ndërkombëtar të Berlinit dhe në Panairin ndërkombëtar të Moskves , që u zhvillua nga data 9 deri më 13 mars në qendrën e panaireve “Messe Dam” të Berlinit. Vendi ynë u përfaqësua me anë të një stende me një sipërfaqe prej disa  metrash katror nga stafi i Rivierës së Ulqinit. Turizmi është një treg mjaft konkurrues, që kërkon aftësi menaxhuese, talent dhe një qeveri që di të mbështetet në politikat e duhura. Turizmi është tashmë një element... Vazhdo

March 23, 2011  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Riviera e Ulqinit merr pjese ne Panairin e Berlinit dhe të Moskvës
Tags: , , , , , , , ,

Dritan Abazi shprehet ne TV Teute – Reagim
Dritan Abazi është ulqinak, i lindur më 25 dhjetor 1985. Shkollën fillore dhe gjimnazin i kreu në Ulqin, vijoi studimet në Fakultetin e shkencave politike në Universitetin e Sarajevës, ku merr titullin politolog i diplomuar. Është shpallur studenti më i mirë i asaj gjenerate, shpërblehet me çmimet më të larta të Universitetit ‘Shenjën e artë’ dhe ‘Kartën e artë’. Gjatë studimeve ishte i angazhuar si asistent dhe demonstrues. Mbas kthimit në Mal të Zi, regjistron studimet e magjistraturës... Vazhdo
Emir Dervishi, nga Ulqini për suksese evropiane
Kik-boksieri, Emir Dervish në saje të përgatitjeve intensive ka shpresa të mëdha që nga Kampionati Evropian, që do të mbahet gjatë këtij vitit në Azerbajxhan, nuk do të kthehet duarthatë. Vitin e ardhshëm, Dervishi ka në plan që në Gjermani të organizojë një meqë profesional në kik-boks dhe pas kësaj kalojë në profesionizëm Pas suksesit të arritur në ringjet e Malit të zi, Shqipërisë, Kosovës dhe vendeve të tjera të rajonit, kikboksieri Emir Dervishi është duke u përgatitor për sfida më të mëdha... Vazhdo
Zgjedhjet në Ulqin me 17 tetor
Presidenti i Malit të Zi Filip Vujanoviq ka vendosur që zgjedhjet për këshilltarë në Kuvendin e Komunës së Ulqinit do të mbahen me 17 tetor. Në zgjedhjet e mbajtura me 21 maj, asnjë parti ose koalicion nuk e fitoi shumicën e nevojshme, por nuk u arrit as marrëveshja për bashkëpunimin pas zgjedhor për formimin e pushtetit. Në këto zgjedhje koalicioni i PDS dhe UDSH ka fituar 14 mandate, FORCA 11, kurse Partia social demokratike, Opozita e bashkuar dhe Partia e prosperitetit demokratike nga dy, ndërsa nga një këshilltarë,... Vazhdo

August 17, 2010  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Zgjedhjet në Ulqin me 17 tetor
Tags: , , , , ,

Në Kryporen e Ulqinit filloi vjelja e krypës
Në Kryporen e Ulqinit filloi mbledhja e krypës në mënyrë klasike. Pritet që sivjet, nëse lejojnë kushtet klimatike, të mblidhen afro 25.000 ton krypë. Kur dihet se kjo është kryporja e vetme në Mal të Zi, atëherë edhe shitja nuk duhet të jetë problematike.Shiko Video nga kryporja e Ulqinit. Lajme nga Ulqini  Vazhdo

October 14, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Në Kryporen e Ulqinit filloi vjelja e krypës
Tags: , , ,

Page 1 of 212