Krythë

Shqiptarët në Mal të Zi  nuk mund të krahasohen me malazezët në Kosovë
Reagim ndaj një deklarate  tendencioze e ministrit të punëve të jashtme të Malit të Zi Para pak kohësh, në Prishtinë u zhvillua takimi i ministrit të Jashtëm dhe Integrimeve Europiane të Malit të Zi, Millan Roqen  me ministin e punëve të jashtme të Kosovës, Enver Hoxhaj. Siç raporton e përjavshmja në gjuhën shqipe në Mal të Zi, “Koha Javore” ( e datës 2 qershor 2011) , në mes tjerash,temë e bisedimeve të tyre ishte edhe “rregullimi i statusit të bashkësisë nacionale malazeze në Kosovë”. Me këtë... Vazhdo
Potencialet  turistike të Anes se Malit
Vlera turistike kanë pothuaj të gjitha trevat e Ulqinit në format dhe dimensionet, varësisht nga resurset dhe shkalla e zhvillimit.Fizionomia e elementeve tërheqës të Ulqinit udhëzon qartë në rajonet malore,drejtimet e transitit turistik sikurse pika kufitare Sukubin – Muriqan, qytetet e mëdha që rrethojnë këto vise të Ulqinit dhe Shkodrës, komplekset turistike dhe pasuritë e trashëgimisë natyrore dhe kulturore, lokalitetet e gjuetisë dhe fshatrat turistike. Ne etapën e parë të zhvillimit të turizmit theksi... Vazhdo
Intervistë me Komisionin bamirës Bereqeti nga Ulqini
Historiku dhe qëllimi i Komisionit bamirës “Bereqeti” Me Vendimin e Këshillit të Bashkësisë islame Ulqin, në korrik të vitit 2009, është themeluar Komisioni bamirës “Bereqeti”, i cili funksionon në kuadër të këti organi të Bashkësisë islame në Mal të Zi. Qëllimi primar i themelimit të këti komisioni është shpërndarja e ndihmave për të vobektët (fukaratë) e trevës sonë, inkuadruar Ulqinin, Anën e Malit dhe Krajën. Me themelimin e tij, ky komision formoi Këshillin e vet drejtues në krye të të... Vazhdo
Të krijohet Albumi dhe video – Ana Malit nga ajri
Ana Malit ka shumë për tu ofruar turistëve përsa i përket bukurisë së saj natyrore të shumëllojshme, kulturës, trashëgimisë dhe vendeve arkeologjike. Gjithashtu ajo ka dhe klimë të mrekullueshme Mesdhetare. Ana Malit  ofron potencial të pafund për investitorët të cilët duan të përfitojnë nga oportunitete të paeksploruara në turizëm dhe të ndihmojnë në zhvillimin e kësaj industrie dhe ta bëjnë atë sektor kyç në ekonominë e vendit. Sugjerimi i projektit “Ana Malit nga ajri”,të jet vëllimi dhe botimi... Vazhdo
Shfaqet dokumentari- Shkolla e vjeter në Katerkollë -2 qeshor, në Qendrën për Kulturë-Ulqin
Diten e enjte, me datë 2 qeshor 2011, në Qendrën për Kulturë-Ulqin në ora 20.00 shfaqet premiera e dokumentarit “Shkolla e vjeter në Katerkollë simbol i dijes dhe vetëdijes”, me skenar të Luljeta Avdiu Cura.Në dokumentar marrin pjesë disa nga nxënësit dhe mësuesit e parë të asaj shkolle e cila për fat të keq është lënë në mëshirë të fatit. Prania juaj në shfaqje është njëherit edhe përkrahje për këtë shkollë që ka qenë burimi i intelegjencës së Anës së Malit. Premiera e filmit dokumentar... Vazhdo
OJQ Ora & Organizata turistike e Ulqinit organizon tryez te rrumbullaket
Njoftim për media Në kuadër të manifestimit “Pranvera në Anë të Malit”, Organizata joqeveritare “Ora” në bashkëpunim me Organizatën Turistike të Ulqinit do të organizojnë tryezën e rrumbullakët me temë “Mundësitë e zhvillimit të turizmit të qëndrueshëm në Anë të Malit”. Tryeza ka për qëllim të evidentojë potencialet turistike të Anës së Malit, problemet ekzistuese në këtë fushë, të ofrojë propozime konkrete për zhvillimin e turizmit në këtë zonë etj. Në tryezë janë ftuar të marrin... Vazhdo
Kryetari i Komunës së Ulqinit z. Gëzim Hajdinaga, ishte i pranishëm  në përurimin e urës së re mbi Lumin Buna në Shkodër
Në ceremoninë e përurimit merrnin pjesë kryeministri Berisha, kryeparlamentarja z.nj Jozefina Topalli, ministri i Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit z. Sokol Olldashi, ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave të Malit të Zi z. Ferhat Dinosha, kryetari i Komunës së Ulqinit z. Gëzim Hajdinaga dhe personalitete të tjera të larta shtetërore dhe ata të qytetit të Shkodrës. Ura mbi Bunë ka një sistem hapjeje dhe mbylljeje, i cili nuk pengon lundrimin në lumë. Me një gjatësi prej 2755 metrash dhe... Vazhdo
Shkolla e vjetër në Katërkollë simbol i dijes dhe vetëdijes
Mësuesit veteran: Haxhi Taipi, Xhemal Hoxha, Rrukije Lika Shaba dhe sekretari i parë i shkollës së vjetër në Katërkollë z.Shaban Hoxha në oborr të shkollës së vjetër. (pjesë nga skenari i dokumentarit kushtuar kësaj shkolle) Ky gur dhe ky mur në të kaluarën e tyre tjerrin të bukuren .Prandaj dua që vetja ime të më kthej borxhin e ditëve të mia të kaluara këtu.E kaluara nuk ka ikur, por dikush e largoi në padukshmëri dhe kështu mbeti peng i kohës. Unë s’mund t’i lë anash lulet që... Vazhdo
Shkelqeu në Katerkollë pishtari i Gjimnazit privat Drita
Themeluesi, drejtori, mësimdhënësit e nxënësit e Gjimnazit privat “Drita” nga Ulqini, përpara semimaturantëve të IP SHF “Bedri Elezaga” në Katerkollë, bënë prezentimin e ofertës së tyre shkollore. Mbas fjalës së nikoqirit, foli drejtori i Gjimnazit, zotëri Bilal Alaj. Ai i njoftoi semimaturantët me leternjoftimin e Gjimnazit privat “Drita”. Tha se, shkolla në fjalë, është e re, se vitin e kaluar nga bankat e sajë kishin dalur maturantët e parë, të cilët sot të gjithë vazhdojnë studimet në univerzitete... Vazhdo
Shfletoni revistën shkollore Shkëndijat – Katërkollë
Redaksia e revistës Shkëndijat uron kolektivin e Shkollës fillore“Bedri Elezaga“në Katërkollë,me rastin e Ditës së Shkollës – 15 maj. Faliminderojm kryeredaktoren e Revistës “Shkëndijat” zonjën Luljeta Avdiu – Cura dhe ekipin e saj redaktues. Shfletoni revistën shkollore Shkëndijat – Katërkollë Link: https://acrobat.com/#d=FbPQJWVj4kWfcO59r2mq3A ose kliko në Fotografi Redaksia e revistës Shkëndijat uron kolektivin e Shkollës fillore“Bedri Elezaga“në Katërkollë,me rastin e Ditës... Vazhdo

Page 12 of 18« First...1011121314...Last »