Kukës

Dasmat dhe ceremonite martesore ne Anë të Malit – Video
E kaluara gjithmonë tërheq… Pas sugjerimeve të lexuesve tanë nga treva të ndryshme të Anës së Malit, menduam të nisim një cikël të traditës së hershme dhe ritualeve mbi proceset më të rëndësishme jetësore, siç janë dasma. Vendosëm ta nisim nga  Ana Malit, për respekt të lexuesve tanë atje, të cilët kanë qenë të parët që na kanë dhënë një ide të tillë. Për të folur për dasmën e Anës së Malit, sigurisht që më parë duhej parë me pleqrit e Anës Malit e të takoheshin njerëzit e duhur.... Vazhdo

January 18, 2013  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Komente (1)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Doli nga shtypi numri 38 i revistës Buzuku – Video
Material nga fusha të ndryshme Në numrin e saj më të ri (38), i cili doli në fund të dhjetorit, revista “Buzuku” ofron materiale me vlerë dhe shumë interesante për lexuesin e saj. Krahas raporteve mbi veprimtaritë e ndodhura në periudhën ndërmjet botimit të dy numrave, siç janë manifestimet kushtuar 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë dhe shfaqja e premierës së koreodramës “Kalendari”, ndarja e Çmimit “Nderi i Kombit” për Malësinë e Madhe, manifestimi “Ora e Maleve” në Rozhajë,... Vazhdo

January 18, 2013  :: Kulturë / Kultura, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Doli nga shtypi numri 38 i revistës Buzuku – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Shoqata Ana e Malit në Staten Island,(NY), me kryesi të re
Me 13 Janar 2013 u mbajt Kuvendi Zgjedhor i Shoqatës Shqiptaro-Amerikane “Ana e Malit”, në Staten Island,(NY), ku muarën pjesë një numër i konsiderueshëm i pjesëtarëve të diasporës së Anës Malit që jetojnë në New York dhe rrethinë. Për punën dhe aktivitetin e Shoqatës në tre vitet e kaluara foli kryetari i deritashëm, z. Naser Çobaj.I ftuar special nga vendlindja ishte mr. Sabri Salaj, kryetar i Bashkësisë Lokale në Katërkollë  (në Anë të Malit), i cili foli për mundësitë e bashkëpunimit në mes... Vazhdo

January 15, 2013  :: Bota :: Komente (7)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mbahet Kuvendi VI Zgjedhor të UDSH-së në Ulqin
Në Kuvendin e gjashtë Zgjedhor  të Unionit Demokratik të Shqiptarëve, të mbajtur në Ulqin, më 23.12.2012 vit, prej 102 delegatëve të ftuar nga Ulqini,Tuzi,Rozhaja,Plava dhe Gucia marrën pjesë 90 delegat  dhe e zgjodhën kryesin e re të Këshillit Qendror (organit ma të lart të partisë) prej 25 anëtar dhe kryetarin e partisë së UDSH-së. Kryesia e punës së Kuvendit të VI Zgjedhor Mehmed Zenka Hadixhe Gjoni Enver Dedushaj Fadil Kajoshaj Jasmina Hasa Për anëtarë të Këshillit Qendror  u zgjodhën :  Dega e... Vazhdo

January 15, 2013  :: Intervista / Intervju, Lajmet / Vijesti, Politika :: Komente (7)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dino Zhygjeli, finalisti i “The Voice of Albania 2”
Mbremë në emisionin  Voice of Albania u bë e ditur se Aleksandri, Matej, Jozefina, Dino, Mjellma, Keleri, Venera dhe Lindi jane gjysmefinalistet e Voice of Albania 2! Dino Zhygjeli një emër që ka kapluar shume zemra dhe admirues nga Shqiperia,Kosova  nga Mali i Zi e sidomos nga vendlindja e tijëUlqini. U shfaq kohët e fundit si një talent në spektaklin më të njohur për përzgjedhje të talenteve “The Voice of Albania 2”, nga ku sot, para finales se madhe pas disa shfaqjesh, në mënyrë ekzemplare kualifikohet, përmes... Vazhdo

January 12, 2013  :: Lajmet / Vijesti, Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Dino Zhygjeli, finalisti i “The Voice of Albania 2”
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Raporti financiar për realizimin e buxhetit 2012 në Komunen e Ulqinit nga Mr. Agron Ibrahimi
Viti 2012: Rritem realizimin e buxhetit dhe zvogluam evazionin fiskal Realizimi i Buxhetit për vitin 2012 në bazë të Vendimit mbi ndryshimin e Vendimit të Buxhetit të Komunës së Ulqinit është realizuar pothuajse në përmasa 100%. Realizimi i të hyrave vetanake në krahasim me vitin 2011 ishte 25% më i madh çka është fillimi i suksesshem i mënyrës së vjeljeve të taksave komunave dhe tatimeve ku përgjegjëse është vetë komuna. Vlenë të përmendet se pikat buxhetore Tatimet u realizuan në përmasë 101,12% posaçarishtë... Vazhdo

January 8, 2013  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Komente (4)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Prezantohet për herë të parë  Shoqëria Artistike “ Tradita”   nga Ana e Malit
Me 29.12.2012 ne mbremjen e te shtunes në kompleksin “ Lamiga” në Krythë të Anës së Malit, për herë të parë është prezantuar  Shoqëria Artistike “ Tradita” nga Ana e Malit. Po atë mbrëmje BKA-ja  festoi edhe 1-vjetorin e punës së vet ku udhëheqësit e kësaj organizate shpalosen edhe të arriturat e tyre gjatë këtij viti. Në themelimin dhe fillimin e punës së SHA “ Tradita” meritën më të madhe e ka vet BKA-ja me shpresën e vetme që tradita e kësaj zone të shpaloset më së miri jo vetëm në... Vazhdo

December 31, 2012  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Prezantohet për herë të parë Shoqëria Artistike “ Tradita” nga Ana e Malit
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

In Memoriam Nefail Xhixhi Dragoviqi nga Ulqini
Njoftojme te gjithe lexuesit qe ne Cassel të Gjermanis, Dje në moshën 48 vjeçare u nda nga jeta  dhe vdes nga sulmi në zemër, Nafail Dragoviqi – Xhixhi nga Ulqini. Vdekja e parakohshme e Nafail Dragoviqi – Xhixhi  është një humbje e madhe për familjen, për shokët e miqtë e tij të shumtë që i ka në Ulqin por edhe në mbarë botën. Nafail Dragoviqi – Xhixhi u nda prej nesh, por kujtimi i tij do të mbetet i gdhendur në mendjen e të gjithë atyre që e kanë njohur, ai do të mbetet tek mendjet e zemrat e jona. Varrimi... Vazhdo

December 24, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events :: Komente (5)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 vjetori – Gjeka: Investimet ndalojnë shpopullimin e zonave shqiptare
! vjetori i themelimit të Partisë Demokratike në Ulqin Ulqin,23 dhjetor 2012 – Partia Demokratike,subjekti më i ri në skenën politike shqiptare në Malin e Zi , solemnisht shënoi 1- vjtorin e themelimit të saj.Përveç zyrtarëve më të lartë ,anëtarëve dhe simpatizuese të PD, merrnin pjesë përfaqësuesit edhe përfaqësuesit e partive politike politike nacionale shqiptare dhe të atyre qytetare lokale dhe parlamentare. Lideri i PD,deputeti i Koalicionit shqiptar dhe krytari i Klubit të deputetëve të pakicave në Parlamentin... Vazhdo

December 23, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Politika :: Komente (20)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ulqinaku Adrian Lulgjuraj dhe Bledar Seiko e përfaqësojnë Shqipërinë në Eurovizion
Kënga “Identitet” nga Adrian Lulgjuraj dhe Bledar Seiko ka dalë fituese e edicionit të 51-të të Festivalit të Këngës në RTSH. Këngëtari ulqinak dhe kitaristi i famshëm shqiptar kanë triumfuar në natën finale të festivalit dhe në këtë mënyrë kanë fituar të drejtën ta prezantojnë Shqipërinë në Festivalin e ardhshëm Evropian. Ata do ta performojnë këngën e tyre në “Eurovision 2013” që do të mbahet në Malmo të Suedisë. Vendin e dytë në Festivalin e Këngës në RTSH e zuri fituesja e dikurshme,... Vazhdo

December 23, 2012  :: Lajmet / Vijesti, Zbavitje / Zabava :: Komente (6)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Page 2 of 41234