Kurti

Ana Malit trevë me personalitete të shquara
Popullsia e Anës së Malit është e ndarë në 20 fshatra, të cilat deri në vitet 1970 kanë qenë të mirëpopulluara, por për arsye të kushteve jo të mira ekonomike anamalasit deytrohen të emigrojnë. Sipas regjistrimit të fundit të popullsisë, i cili u zhvillua në vitin 2003 Ana e Malit kishte 5538 banorë, apo 627 më pak se në regjistrimin e vitit 1991. Popullsia fshatare Kjo trevë përbehet nga popullsia fshatare. Struktura e popullsisë në përbërje të saj ka të gjitha grupmoshat, por pjesa më e madhe e... Vazhdo
Fabrika e Mobileve “Kurti” ekspozuesi më i mirë në Panairin e Podgoricës
Fabrika e Mobileve “Kurti” ndodhet në hyrje të Ulqinit. Ky emër nuk është i panjohur në fushën e biznesit ulqinak. Kjo ndërmarrje mori Çmimin si ekspozuesi më i mirë në Panairin e Tretë të Mobileve dhe Pajisjeve, i cili u mbajt nga data 30 dhjetor deri më 3 nëntor në Podgoricë. Fillimi i këtij biznesi e ka origjinën në mendjen krijuese dhe shpirtin afarist të Kabil Kurtit, i cili sapo përfundoi studimet për kimi në pamundësi punësimi në profesion së bashku me të vëllanë e tij para 15 vjetësh çeli... Vazhdo