LD në MZ

Kumtesë nga LD në MZ – Policia merr në pyetje nxënësin se ka kënduar këngën Xhamadanin vija-vija..
                                         LIDHJA DEMOKRATIKE NË MAL TË ZI                                          DEMOKRATSKI SAVEZ U CRNOJ GORI                                          DEMOCRATIC LEAGUE IN MONTENEGRO                                               Nr.    308 /12                                               Tuz... Vazhdo

December 5, 2012  :: Opinione, Politika :: Komente (3)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lidhja Demokratike në MZ, shënoi 21 vjetorin – Video
Mbledhja solemne u mbajt në Ulqin, në restorantin “KALLABA”. Në këtë tubim ishin të pranishëm udhëheqësit më të lartë të kësaj partie, udhëheqësit e degëve të saj, këshilltarë dhe simpatizues të shumtë partiak. Kryetari i LD në MZ Mehmet Bardhi, duke i përshëndetur të pranishmit, foli lidhur me veprimtarinë e deritashme të subjektit të parë nacional të shqiptarëve në Mal të Zi, që u formua më 09. 09.1990, në Tuz, ku kryetar i Kuvendit themelues ishte zotëri Lekë Lulgjuraj. LDnëMZ gjatë gjithë... Vazhdo
Bardhi: Çështja shqiptare në Malin e Zi ende e hapur
Ulqini, 15 nëntor – Është evidente se çështja shqiptare në Malin e Zi sot e kësaj dite ka mbetur e hapur dhe suprimimi i të drejtave të arritura do ta shtonte edhe më shumë pakënaqësinë, vlerëson kryetari i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi (LD në MZ), Mehmet Bardhi, deputet i saj në parlamentin e këtij shteti. Ai angazhohet për një dialog sa më të shpejtë të të gjitha partive parlamentare për të gjetur kompromis mbi legjislaturën zgjedhore. Ky kuadër ligjor tash katër herë dështon, dhe siç e citon... Vazhdo

November 15, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Bardhi: Çështja shqiptare në Malin e Zi ende e hapur
Tags: , , , , ,

Malësorët kërkojnë status tjetër për Tuzin
Tuz, 28 tetor – Subjektet politike nacionale shqiptare vazhdojnë të angazhohen për avancimin e Tuzit në komunë me kapacitete të plota, ashtu siç janë 21 komunat tjera në Mal të Zi. Kryetari i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi /LD në MZ/, dega në Malësi, Nikollë Camaj, sipas KosovaLive, vlerëson se duhet të formohet komisioni në të cilin përfaqësuesit e Qeverisë, të kryeqytetit dhe të komunave urbane të propozojnë ndryshime cilësore të Ligjit mbi kryeqytetin- Podgoricën. Pikërisht, ndryshimet e këtij... Vazhdo

October 28, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Malësorët kërkojnë status tjetër për Tuzin
Tags: , , ,

LD në MZ shënon 20 vjetorin e themelimit – Video
Ditën e sotme para njëzet vitesh, u themelua LD në MZ, partia e parë nacionale shqiptare në Mal të Zi. Me jetësimin e sistemit shumëpartiak në këto hapësira, qytetarët shqiptar, duke vlerësuar nevojën e vetëorganizimit politik themeluan subjektin e parë nacional, duke kontribuar në këtë mënyrë në realizimin e shumpartiaksisë pas periudhës moniste gjysmëshekullore në këtë rajon. Themelimi i partisë së parë nacionale shqiptare, u mirëprit nga qytetarët e këtij etniteti në këto hapësira, të bindur se... Vazhdo
Gjeloshaj: Ra ky mort e u pamë
Naser Çobaj në krejt këtë lojë e kyç edhe Palokë Camaj, doktor i të drejtës ndërkombëtare nga Malësia me banim në SHBA. Emisioni i këtyre të dyve me një kushëri të afërt të një funksionari të lartë të UDSH-së do të mbetet si një nga ndërhyrjet më të turpshme në ndonjë fushatë parazgjedhore të një grupi të interesit, por si duket me interesa të caktuara. “Ra ky mort e u pamë” titullohej një vepër e Ismail Kadaresë, e botuar në vitin e parë të çlirimit të Kosovës, i cili u promovua me rastin... Vazhdo
Shqiptarët të interesuar për të marrë pjesë në Qeveri
Presidenti i Malit të Zi, Filip Vujanoviq zhvilloi të martën konsultime me partitë Podgoricë – Partitë dhe listat shqiptare që përfaqësohen në Parlamentin e Malit të Zi, me përjashtim të Listës Shqiptare, kanë treguar gatishmëri për të qenë pjesë e Qeverisë së re të Malit të Zi, në konsultimet që kanë zhvilluar të martën me Presidentin e Malit të Zi, Filip Vujanoviq, rreth mandatorit të Qeverisë së re të Malit të Zi. Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, ka thënë se kjo parti pret përfaqësim... Vazhdo
M.Nika: Muzgu i një nate politike
Që të jemi më të qartë zotërinjtë e Aleancës së re të Anës së Malit, pas 10 viteve të lokalizmit të sofistikuar kur u “zbuluan” sipas rregullit gjeometrik do të krijojnë efekte anësore të shembjes e cila pritet të godasë Malësinë! Duke pasur shpresë në zgjuarsinë e popullit, mendoj që Koalicionet e reja të dala nga shembja e arkitekturës së Aleancës së re (të vjetër), që personalizohet përmes z. Hollaj, Sinishtaj, Bardhi më duket se i shkon urtësisë e filozofisë anamalase e cila është: “Hajde... Vazhdo
Plani i  urbanistik i komunës së Ulqinit ngjall debate të shumta
Plan që ofron zhvillim apo pengon zhvillimin afatgjatë Pas shumë vitesh, Komuna e Ulqinit ka hartuar apo më saktë ka plotësuar dhe ndryshuar një pjesë të Planit të vet të Përgjithshëm Urbanistik. Plani i miratuar përfshin zonat Gjerana 2, Kepin e Gjeranave me Port Milenë, Fushën e Ulqinit, Kodrat, një pjesë të Zogajve dhe Pinjeshin, me një sipërfaqe prej 708 hektarë nga afro 25 mijë hektarë sa përfshin gjithsej territori i Komunës së Ulqinit. Plani është punuar nga Fakulteti i Ndërtimtarisë në Podgoricë... Vazhdo
Situata parazgjedhore parlamentare ne vitin 2009
Lokalizmat e vonuar Imagjinoni një gotë të thyer që bie nga tavolina dhe thyhet copë-copë në dysheme. Po ta filmonim aktin e thyerjes dhe ta zhvillonim filmin mbrapsht do të shikonim copat e mbledhura përnjëherë në dysheme, që kërcenin në ajër, për të formuar një gotë të plotë mbi tavolinë. Duke e parë rastin shohim që kjo është iluzion filmik sepse proceset në natyrë nuk mund të ndodhin kështu. Kjo nuk lejohet nga ligji i dytë i termodinamikës. Ligji thotë se në sistemet e mbyllura gjërat gjithmonë... Vazhdo

Page 1 of 212