LD në MZ

Në kryeqëndrën e Malësisë në Tuz,festohet dita e Pavarësisë së Kosovës
Përvjetori i parë i pavarësisë së Kosovës, u shënua pothuajse në të gjithë trevat shqiptare. Ngjashëm ndodhi edhe në kryeqëndrën e Malësisë në Tuz. Alternativa Shqiptare organizoi një soleminitet në restorantin “Belveder” në të cilin, përveç udhëheqësisë partiake ishin të pranishëm edhe disa përfaqësuas të LD në MZ. Në fillim të këtij soleminiteti, këngëtari i mirënjohur Lekë Dedvukaj e interpretoi hymnin kombëtar kuse për rëdësinë e kësaj datë të shënuar folën kryetari i Alternativës... Vazhdo
Shqiptarët në Mal të Zi, diku bashkë e diku ndaras
Shqiptarët në Mal të Zi kremtuan 28 nëntorin – ditën e flamurit Nëntor ishte i veçantë për shqiptarët sepse i gjeti ata në një realitet të ri, me dy shtete. Shqiptarët në Mal të Zi kremtuan këtë festë diku bashkë e diku ndaras, në ambiente të mbyllura për shkak se Ligji mbi përdorimin e simboleve nacionale nuk lejon që flamuri nacional, në këtë rast ai shqiptar, të përdoret edhe në ceremoni publike. Degët e subjekteve shqiptare në Malësi, dhe disa SHKA nga Malësia (“Rapsha”, “Gruda”,... Vazhdo

December 9, 2008  :: Politika :: Comments Off on Shqiptarët në Mal të Zi, diku bashkë e diku ndaras
Tags: , , , ,

Lidhja Demokratike në Mal të Zi shënoi 18-vjetorin e themelimit të saj
Besnike ndaj programit Ostros – Lidhja Demokratike në Mal të Zi, partia e parë politike e shqiptarëve në Mal të Zi, kremtoi më 9 shtator në Ostros të Krajës me një mbledhje të zgjeruar të kryesisë 18-vjetorin e themelimit të saj. Në këtë ceremoni morën pjesë udhëheqësia më e lartë e kësaj partie, udhëheqësit e degëve, këshilltarë në kuvendet e komunave, funksionarë të tjerë dhe simpatizuas të shumtë partiakë. Kryetari i LD në MZ, Mehmet Bardhi, duke i përshëndetur të pranishmit, foli për... Vazhdo

September 22, 2008  :: Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Lidhja Demokratike në Mal të Zi shënoi 18-vjetorin e themelimit të saj
Tags: , ,

Kumtesë e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi përkitazi me riarrestimin e shqiptarëve nga Malësia
Paraburgimi pa epilogun e ankesave Shpresimet tona që autoritetet e këtushme do ta pranojnë gabimin e përsëritur në rastin e “Fluturimit të Shqiponjës” dhe t’i lirojnë së shpejti “zogjtë e shqiponjës” të arrestuar përsëri, për fat të keq nuk u realizuan, dhe prandaj përmes këtij reagimi edhe një herë ia tërheqim vëmendjen opinionit të gjithëmbarshëm për veprimet e regjimit aktual ndaj bashkëkombësve tanë. Pohimet e LD në MZ se është fjala për procesin e montuar politik, mjerisht... Vazhdo

August 28, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kumtesë e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi përkitazi me riarrestimin e shqiptarëve nga Malësia
Tags: , ,

Si përfaqësohemi me këshillin nacional Shqiptar
Abuzim me ligjin Abuzimi me ligj nga Ministria, me siguri për të ruajtur qetësinë në shtëpi, “lejoi” që në Kuvendin e lektorëve të zgjidhej nga kuota që parasheh ligji për personalitete të shquara të artit, kulturës, arsimit, nënkryetari i LD-së, kryetarët e degëve, kryetarët e forumeve rinore të degëve, koordinatorët e partisë, këshilltarët e kështu me radhë, e kur kësaj strukture tzi bashkohet kryetari i Partisë, shefat e klubeve dhe deputeti rezulton që për drejtorë të institucioneve publike... Vazhdo

April 29, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Si përfaqësohemi me këshillin nacional Shqiptar
Tags: , , , ,

Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Shqiptarët nuk kanë trajtim të barabartë Në organizim të Lëvizjes ” Atdheu na Bashkon”, që përfaqëson shumicën e organizatave dhe shoqatave të shqiptarëve nga Mali i Zi në Shtete të Bashkuara të Amerikës organizoi në Ulqin, më 4 priill 2008, tryezën e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”. Në këtë takim, ku morën pjesë përfaqësues të jetës politike, të sektorit civil dhe intelektual të pavarurë nga trevat etnike shqiptare në Malin e Zi, u trajtua e ardhmja politiko-juridike,... Vazhdo

April 17, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Në Ulqin u mbajt tryeza e rrumbullakët ” E ardhmja e shqiptarëve në Mal të Zi”
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kumtesë për opinion e këshillit për arsim të LD në MZ lidhur me 7 marsin – Ditën e Mësuesit
Lidhja Demokratike në Mal të Zi si parti politike, posaçërisht nacionale shqiptare, në programin e vet themelues, përcaktoi qartë që të shënojë në mënyrë të organizuar, solemne dhe publike festat kombëtare. Kështu për herë të parë, e para ishte LD në MZ, që publikisht për anëtarë dhe qytetarë organizoi manifestimin për nder të 28 Nentorit – Dita e Flamurit (1991) si dhe 7 marsin- Dita e Mësuesit (1991). Sa i përket Ditës së Mësuesit, Këshilli për Arsim i LD në MZ, që ishte në kontinuitet organizatore... Vazhdo

March 10, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Kumtesë për opinion e këshillit për arsim të LD në MZ lidhur me 7 marsin – Ditën e Mësuesit
Tags: , ,

Vazhdon seanca e kuvendit të Komunës së Ulqinit
U miratuan Llogaritë përfundimtare Ulqin – Kuvendi i Komunës së Ulqinit miratoi në seancën e së martës llogaritë përfundimtare për vitet 2004, 2005 dhe 2006. Për llogaritë përfundimtare Vazhdo  Vazhdo

January 28, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Vazhdon seanca e kuvendit të Komunës së Ulqinit
Tags: , , , , , , , , ,

Me rastin e krishtlindjes ortodokse, kryetari i LD në Mal të Zi, Mehmet Bardhi uron kryepeshkopin e kishës malazeze z. Mihaillo
Virtytet e begatojnë njeriun Ulqin – Kryetari i LD në MZ, Mehmet Bardhi, me rastin e Krishtlindjes, i dërgoi një urim Kryepeshkopit të Kishës Ortodokse Malazeze, z. Mihaillo, ku shkruan: “Në emër të Lidhjes Demokratike në Mal të Zi, Vazhdo  Vazhdo

January 14, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Me rastin e krishtlindjes ortodokse, kryetari i LD në Mal të Zi, Mehmet Bardhi uron kryepeshkopin e kishës malazeze z. Mihaillo
Tags: , , , , , ,

Shpejtove, miku im, dhe e anashkalove dukurinë
Polemikë Ishte ditë feste dhe posa isha kthyer nga vendlindja, ku isha në vizitë te të afërmit e mi. Para muzgut ra telefoni, dhe ja, një mik imi, gazetar, më njoftoi për reagimin dhe njëkohësisht më tha se Radio Ulqini ka organizuar emision special Vazhdo  Vazhdo

Page 2 of 212