Leopold Maurer

Ana Malit pret Leopold Mauer ne vizite zyrtare me Levizjen qytetare Perspektiva
Te merkuren, me datë 16.02.2010 Shefi i delegacionit të Unionit Europian, ambasadori Leopold Maurer ,ishte në vizitë zyrt…are në Ulqin dhe Ane te Malit ku u takua me subjektet politike opozitare shqiptare qe veprojn ne keto treva. Ne Katerkolle u takua me Deputetin e Koalicionit shqiptare Perspektiva z.Amir Hollaj si dhe me nje numer te aktivisteve te Levizjes Qytetare Perspektiva- Ana e Malit, takimi u zhvillua ne lokalet e LQ Perpsktiva ne Katerkolle. Se bashku me ambasadorin Maurer ishin edhe shefi i sektorit politik, integrime... Vazhdo
Delegacija Evropske komisije posjetila Forcu
ULCINJ – Šef delegacije Evropske komisije Leopold Maurer sa saradnicima bio je u radnoj posjeti Novoj demokratskoj stranci Forca, gdje se sastao sa predsjednikom partije Nazifom Cunguom i potpredsjednicima najjače opozicione partije ove opštine. Cilj susreta bilo je informisanje o aktuelnoj situaciji, kao i mišljenje opozicije o ispunjenju sedam tačaka mišljenja Evropske komisije date Crnoj Gori kao uslov za početak pregovora. Predstavnici Force informisali su šefa Delegacije o aktuelnom stanju, naglašavajući oblasti turizma... Vazhdo

February 18, 2011  :: news :: Comments Off on Delegacija Evropske komisije posjetila Forcu
Tags: , , , ,

Sinishtaj: Kundër standardeve të dyfishta
Letër e hapur zotit Leopold Maurer Zoti Maurer, Si njeri relativisht i ri (53) vjeç, për fat të keq jam dëshmitar i krijimit të tri shteteve në këto hapësira dhe se kam lindur në të katërtin (ish-RSFJ), e që shqiptarët nuk kanë pasur kurrë shansin e barabartë dhe mundësitë e barabarta sikurse popujt e tjerë. Një politikë e tillë pati për pasojë që sot nga Mali i Zi janë shpërngulur më shumë shqiptarë seç kemi sot në vatrat e tyre shekullore. Problemi i ligjit zgjedhor në Mal të Zi, siç tha... Vazhdo

October 23, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Sinishtaj: Kundër standardeve të dyfishta
Tags: ,

Sinishtaj pohon se shqiptarëve në Malin e Zi u mohohen të drejtat
Tuz, 12 tetor – Deputeti shqiptar në Kuvendin e Malit të Zi, Vasel Sinishtaj, këshilltar i Iniciativës qytetare në Kuvendin e Komunës Urbane të Tuzit, nëpërmjet një letre të hapur, dërguar shefit të Misionit të Bashkimit Evropian në Podgoricë, Leopold Maurer, kërkon nga ai që të intervenojë në Malin e Zi sepse “nuk po përfillet Kushtetuta, nuk nxirren ligje mbi bazat e saj dhe shqiptarëve nuk u garantohen të drejtat e arritura”. Sinishtaj pyet autoritetin evropian se si mund të quhet ky shtet qytetar... Vazhdo

October 13, 2010  :: Anketë / Anketa :: Komente (1)
Tags: ,

Bardhi: Nesaglasni o demokrati?nosti
Predsjednik Demokratskog saveza Mehmet Bardhi kazao je Maureru da mu je „skoro zatvorio usta” izjavom da su izbori sprovedeni na miran i korektan na?in. „Šta treba re?i ako vi tako nešto konstatujete?” „To nije ta?no. I ovi izbori, kao i drugi, daleko su od poštenih, fer i pravednih. Naprotiv, manipulisano je na razne na?ine od koalicije na vlasti”, rekao je. Bardhi je kazao da izbori nijesu bili demokratski i fer jer „nijesu postojali uslovi za ravnopravnu izbornu utakmicu, od zakona pa do drugih stvari”.... Vazhdo

June 3, 2010  :: news :: Komente (1)
Tags: ,

Ferhat Dinosha, priti të martën shefin e komisionit europian në Mal të Zi, Leopold Maurer
Mali i Zi do të respektojë të drejtat e grupeve LGBT Podgoricë – Qeveria e Malit të Zi do të sillet ndaj pakicave seksuale si demokraci e zhvilluar evropiane, ka thënë të martën ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave, Ferhat Dinosha, në takimin që ka zhvilluar me shefin e Komisionit Evropian në Mal të Zi, Leopold Maurer. Ai i ka sqaruar atij thelbin e deklaratës së tij, që sipas Dinoshës, “është transmetuar përgjysmë”. “I kam përsëritur z. Maurer atë që ka qenë thelbi i deklaratës sime, duke... Vazhdo

November 24, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ferhat Dinosha, priti të martën shefin e komisionit europian në Mal të Zi, Leopold Maurer
Tags: , , ,

Lideri opozicije razgovarali sa Leopoldom Maurerom
PODGORICA – Lideri crnogorske opozicije razgovarali su ju?e sa šefom Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopoldom Maurerom. Iako nakon susreta nije objavljeno bilo kakvo zvani?no saopštenje, Republika saznaje da je bilo rije?i o Izvještaju EK, kao i slu?aju prebijanja bivšeg boksera Aleksandra Pejanovi?a. Iz opozicije je ocijenjeno da Izvještaj EK predstavlja realnu sliku Crne Gore. EK je u nedavnom redovnom godišnjemizvještaju navela da je Crna Gora napredovala na putu evropskih integracija, ali i dalje postoje loše... Vazhdo

November 16, 2008  :: Politika :: Comments Off on Lideri opozicije razgovarali sa Leopoldom Maurerom
Tags: ,

Maurer:Konkurentnost uslov održivosti ekonomije
PODGORICA – Održivost crnogorske ekonomije u velikoj mjeri zavisi od konkurentnosti preduze?a, što je osnov stabilnosti koja je neophodna zbog globalne finansijske krize, ocijenio je danas šef Delegacije Evropske komisije (EK) u Crnoj Gori, Leopold Maurer. On je, nakon sastanka sa predstavnicima crnogorske Unije poslodavaca (UPCG), kazao da je EK zainteresovana da ekonomija države koja želi da postane ?lan Evropske unije bude konkurentna. Maurer je podsjetio da je EK do sada uložila oko šest miliona eura za podršku razvoju... Vazhdo

November 12, 2008  :: Politika :: Comments Off on Maurer:Konkurentnost uslov održivosti ekonomije
Tags:

Mali i Zi udhëheq në rajon thotë Leopold Maurer
Shefi i zyrës podgoricase të Komisionit Evropian, Leopold Maurer, vlerësoi se sa i përket euro-integrimeve,Mali i Zi udhëheq krahasuar me fqinjët e vet. PODGORICË, 6 SHTATOR — Kjo do të thotë se gjasat e Malit të Zi në rrugën drejt BE janë shumë të mira. Në bazë të asaj që kam dëgjuar, qeveria mbetet e qëndrimit që të aplikojë për anëtarësim në BE deri në fund të vitit”, tha Maurer për televizionin podgoricas ‘IN’. Ai tha se politika e zgjerimit të BE në Ballkanin Perëndimor nuk do të ndryshohet... Vazhdo

September 9, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi udhëheq në rajon thotë Leopold Maurer
Tags: ,