Leskovc

Shasi ilir i 365 kishave
QytetĂ«rimi shqiptar mĂ« shumĂ« ndodhet nĂ«n dhe sesa mbi tĂ«. NĂ« viset etnike shqiptare nĂ« Mal tĂ« Zi, e mbi tĂ« gjitha nĂ« rajonin e Ulqinit, janĂ« njĂ« numĂ«r i madh i monumenteve tĂ« trashĂ«gimisĂ« sonĂ« nga historia jonĂ« e hershme, ku zĂ« vend edhe qyteti i lashtĂ« i Shasit, sot qytet qĂ« nuk banohet. Shasi Ă«shtĂ« vendbanim antik ilir, i cili ngrihet nĂ« malin po me tĂ« njĂ«jtin emĂ«r. KĂ«ndej pari, nĂ« periudhĂ«n antike ka kaluar rruga e lashtĂ« lidhĂ«se nĂ« mes Ulqinit dhe ShkodrĂ«s. Shasi nĂ« literaturĂ« njihet si: Suatio,... Vazhdo
Ana Malit,problemet e saja dhe zhvillimi ekonomik
Foto nga Zaim Halili Kjo trevĂ« pĂ«rbehet nga popullsia fshatare. Struktura e popullsisĂ« nĂ« pĂ«rbĂ«rje tĂ« saj ka të gjitha grupmoshat, por pjesa mĂ« e madhe e saj ështĂ« nĂ« moshĂ« aktive, nĂ« moshĂ« pune. Mosha mesatare e popullsisĂ« Ă«shtĂ« relativisht e re, por pĂ«r shkak tĂ« papunĂ«sisĂ« kjo popullsi aktive ështĂ« pakĂ«suar kryesisht pĂ«r shkak tĂ« migrimit tĂ« ndjeshĂ«m tĂ« rinisĂ«. Popullsia e kĂ«saj treve malore pĂ«rballet pĂ«rditĂ« me kushte relativisht tĂ« vĂ«shtira jetese pĂ«r vetĂ« faktin se kĂ«tu mungojnĂ« investime... Vazhdo
Ana Malit : Turizmi Rural dhe Malor i Ulqinit
Pothuajse tĂ« gjithĂ« banorĂ«t e Kosoves dhe  veriut tĂ« ShqipĂ«risĂ« qĂ« jetojnĂ« dhe punojnĂ« si emigrantĂ« nĂ« Itali dhe vende tĂ« tjera tĂ« EvropĂ«s PerĂ«ndimore kanĂ« zgjedhur pikĂ«n e kalimit kufitar Sukubin – Muriqan, 13 km nga Shkodra, pĂ«r tĂ« hyrĂ« nĂ« ShqipĂ«ri dhe pĂ«r tĂ« vazhduar rrugĂ«n ne destinacione tjera. Ky fakt Ă«shtĂ« mĂ« bindĂ«s kur statistikat e marra nga pika e kufitare e Muriqanit flasin pĂ«r rreth 3500 deri 4500 persona qĂ« hyjnĂ« çdo ditĂ« nga kjo pikĂ« kufitare. Kostoja mĂ« e lirĂ«, rruga mĂ« e mirĂ«,... Vazhdo
Ana Malit pret Leopold Mauer ne vizite zyrtare me Levizjen qytetare Perspektiva
Te merkuren, me datĂ« 16.02.2010 Shefi i delegacionit tĂ« Unionit Europian, ambasadori Leopold Maurer ,ishte nĂ« vizitĂ« zyrt…are nĂ« Ulqin dhe Ane te Malit ku u takua me subjektet politike opozitare shqiptare qe veprojn ne keto treva. Ne Katerkolle u takua me Deputetin e Koalicionit shqiptare Perspektiva z.Amir Hollaj si dhe me nje numer te aktivisteve te Levizjes Qytetare Perspektiva- Ana e Malit, takimi u zhvillua ne lokalet e LQ Perpsktiva ne Katerkolle. Se bashku me ambasadorin Maurer ishin edhe shefi i sektorit politik, integrime... Vazhdo
Regjistrimi mund t’i pakĂ«sojĂ« shqiptarĂ«t nĂ« Mal tĂ« Zi – Video
Ulqin, 17 shkurt – NdonĂ«se ka mbetur edhe njĂ« muaj e mĂ« shumĂ« kur duhet tĂ« fillojĂ« regjistrimi i popullsisĂ« nĂ« Malin e Zi, proces i cili do tĂ« realizohet nga data 1 deri mĂ« 15 prill, shqiptarĂ«t duhet tĂ« sensibilizohen me kohĂ« pĂ«r tĂ« mos pasur mĂ«dyshje me rastin e deklarimit tĂ« pĂ«rkatĂ«sisĂ« kombĂ«tare, edhe pse ata e kanĂ« tĂ« qartĂ« se cilit komb i takojnĂ«. KĂ«shtu deklaroi ditĂ«n e enjte pĂ«r KosovaLive Nail Draga, funksionar i lartĂ« i ForcĂ«s sĂ« Re Demokratike, njĂ«ri ndĂ«r njohĂ«sit mĂ« tĂ« spikatur tĂ« çështjeve... Vazhdo

February 17, 2011  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Regjistrimi mund t’i pakĂ«sojĂ« shqiptarĂ«t nĂ« Mal tĂ« Zi – Video
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Besnik Adoviqi nga KK Albulena nga Ulqini fitoi medaljen e bronzit – Foto
Sukses i Besnik Adoviqit nga KK Albulena ne kampionatin europian tĂ« karatesĂ« Besnik Adoviqi nga KK Albulena nga Ulqini fitoi medaljen e bronzit nĂ« kategorinĂ« e rĂ«ndĂ« ne kampionatin europian te karatesĂ« pĂ«r kadetĂ«, junior dhe senior te rinj tĂ« mbajtur nĂ« Novi Sad, njofton Vijesti. ‘’Kam pritur mĂ« shumĂ« edhe pse nuk mund tĂ« jem i pakĂ«naqur pasi konkurenca ka qenĂ« jashtĂ«zkonisht e fortĂ« . MĂ« vjen pak keq qĂ« kam humbur nĂ« gjysĂ«mfinale pasi garuesin nga Spanja e kam pas mundur vitin e kaluar nĂ« Izmir, kur edhe kam... Vazhdo
Ana Malit trevë me personalitete të shquara
Popullsia e AnĂ«s sĂ« Malit Ă«shtĂ« e ndarĂ« nĂ« 20 fshatra, tĂ« cilat deri në vitet 1970 kanĂ« qenĂ« tĂ« mirĂ«populluara, por pĂ«r arsye tĂ« kushteve jo të mira ekonomike anamalasit deytrohen tĂ« emigrojnĂ«. Sipas regjistrimit tĂ« fundit tĂ« popullsisĂ«, i cili u zhvillua nĂ« vitin 2003 Ana e Malit kishte 5538 banorĂ«, apo 627 mĂ« pak se nĂ« regjistrimin e vitit 1991. Popullsia fshatare Kjo trevĂ« pĂ«rbehet nga popullsia fshatare. Struktura e popullsisĂ« nĂ« pĂ«rbĂ«rje tĂ« saj ka të gjitha grupmoshat, por pjesa mĂ« e madhe e... Vazhdo

Page 4 of 41234