libri

Botuesit kosovarë, të painteresuar për Panairin e Ulqinit
Në agjendën për edicionin e ri, organizatorët e ekspozitës së librit në qytetin bregdetar, kanë lënë vend për 25 shtëpi botuese. Mes tyre, ata thonë se do të ketë edhe botues nga Kosova. Por Shoqata e Botuesve të Kosovës nuk e ka ndërmend t’i përgjigjet ftesës për t’u bërë pjesë e Panairit të Librit në Ulqin. Evenimenti pesëditor i librit do të nisë në ditën e tetë të muajit gusht. Panairi i Librit në Ulqin, sivjet organizohet nga Qendra Kulturore në Ulqin, në bashkëpunim me komunën. Vitin e kaluar... Vazhdo

July 30, 2012  :: Rajoni / Region :: Komente (1)
Tags: , ,

Libri i Enver Mollabeqiri – Eno, Një ditë pranvere, Aurora, Ulqin 2010
Libra të rinj Një kronikë e jetës pranë detit Libri është i ndarë në 18 kapituj dhe është i shkruar me një gjuhë të thjeshtë dhe të kuptueshme për të gjithë. Ai përbëhet nga 103 faqe dhe është botuar nga Asociacioni “Aurora”. Enver Mollabeqiri – Eno u lind në Ulqin në vitin 1961. Shkollën fillore dhe të mesme i ka kryer në Ulqin, ndërsa Fakultetin Ekonomik në Prishtinë. Ka filluar të shkruaj poezi dhe punime letrare qysh në fëmijëri, të cilat i ka botuar në revistën e gjimnazit të... Vazhdo

November 11, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Libri i Enver Mollabeqiri – Eno, Një ditë pranvere, Aurora, Ulqin 2010
Tags: , , , ,

Haxhi Shabani  dhe libri- Jam ai që nuk jam – Video
Tipologjia e poezisë së Haxhi Shabanit Poezia, si art i evokimit, gjuhën e ka esencë, nëpërmjet së cilës konstrukton imazhe, ndjenja, mendime, emocione, tablo jetësore, perceptime për jetën e metafizikën. Është ligjërimi poetik i pazakontë, ajo gjuhë e figurshme e konotuese, si tipar qenësor i qenies së letërsisë, veçmas i poezisë, që e bën këtë art të veçantë. Pra, gjuha duke qenë esencë e komunikimit poetik, kuptohet si njëri nga tiparet më të çmueshme, më thelbore i artit të poezisë. Duke... Vazhdo

September 19, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Haxhi Shabani dhe libri- Jam ai që nuk jam – Video
Tags: , ,

Panairi i librit në Ulqin – nga 28 korrik deri më 4 gusht
TIRANE-Mbi 60 botues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Bosnje- Hercegovina do të marrin pjesë në Panairin tradicional të Librit “Ulqini 2010”, që do të zhvillohet në Ulqin (Mali i Zi) nga 28 korrik- 4 gusht, të organizuar nga Bashkia e këtij qyteti dhe Shoqata e Botuesve Shqiptarë. Mbështetur këtë vit nga Komuna e Ulqinit, nën kujdesin e kryetarit të saj, Gëzim Hajdinaga, panairi i sivjetshëm është i pari që çel veprimtaritë me librin në stinën verore, për t’i hapur rrugë më pas... Vazhdo
Silver Korda; Bejtexhiu i fundit i Ulqinit
Mbi librin më të ri me bejte të Silver Kordës “jam ba me m’qa në pecë të zezë Ndonëse i larguar tash tri dekada nga vendlindja, Silver Korda nga Ulqini është larguar vetëm fizikisht, sepse me botën e tij shpirtërore është vazhdimisht në Ulqin. Dhe se është i tillë dëshmon edhe ky botim me qasjen dhe trajtimin origjinal të çështjeve përkatëse. Sepse duke qenë në emigrim, ai e ndien më tepër se kurrkush mungesën e qytetit të tij të lindjes. Opinioni i gjerë e ka të njohur se letërsia e bejtexhinjve... Vazhdo