Lideri i Forcës së Re Demokratike

Ulqin, asnjë negociatë për koalicionin qeverisës
Më shumë se dhjetë ditë kanë kaluar nga zgjedhjet e përsëritura lokale në Ulqin dhe ende nuk ka asnjë shenjë për negociata mes partive që të themelohet qeverisja vendore. Derisa Nazif Cungu, lideri i Forcës së Re Demokratike, e cila u konfirmua edhe kësaj radhe se është partia më e madhe në skenën politike të Ulqinit, thotë se ekzistojnë disa iniciativa për negociata, por të pazyrtarizuara. “Ne, menjëherë pas zgjedhjeve kemi deklaruar para gazetarëve se jemi të hapur për të krijuar një qeverisje të përgjegjshme... Vazhdo
Për dhe kundër koalicionit “Për Ulqinin evropian”
Ulqin, 5 maj – Koalicioni “Për Ulqinin evropian” të cilin e përbëjnë Unioni Demokratik i Shqiptarëve /UDSH/ dhe Partia Demokratike e Socialistëve /PDS/ e Milo Gjukanoviqit ka habitur shumë njerëz, të cilët e kanë konsideruar edhe bashkërenditje të panatyrshme, por doli e kundërta, vlerëson kryebashkiaku i kësaj komune, Gëzim Hajdinaga, i cili kryeson edhe listën zgjedhore të këtij koalicioni për zgjedhjet lokale të 23 majit. Gëzim Hajdinaga thekson se gjatë mandatit të kaluar katërvjeçar, në... Vazhdo
Shqiptarët kërkojnë fakultet në Ulqin
Në Mal të Zi është aktualizuar çështja e shkollimit të shqiptarëve në të gjitha nivelet. Kjo problematikë u trajtua edhe në Këshillin Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi, të mbajtur në Ulqin,por një ditë më parë ishte në qendër të vëmendjes edhe në tryezën e rrumbullakët të organizuar nga javorja malazeze ‘Monitor’ dhe Ambasada e Gjermanisë në Podgoricë. Lideri i Forcës së Re Demokratike, Nazif Cungu, tërhoqi vërejtjen se Mali i Zi nuk e ka zgjidhur në mënyrë adekuate shkollimin e shqiptarëve... Vazhdo