liqeni i shasit

IntervistĂ« me Kryetarin e Ulqinit ,Nazif Cungu – Video
Kryetari I Ulqinit,Nazif Cungu shprehet optimist pĂ«r realizimin e  kĂ«rkesave qĂ« ditĂ« mĂ« pari i adresoi partnerit tĂ« koalicionit qeveritar nĂ« komunĂ«n e Ulqinit,qĂ« nevojitet vetĂ«m dĂ«shirĂ« dhe vullnet politik qĂ« tĂ« arrihet realizimi tĂ« gjthĂ« kĂ«rkesave çka I nevojitet Ulqinit. Kryetari I Ulqinit,Nazif Cungu  madje nuk pĂ«rjashton edhe ndihmĂ«n e qeverisĂ« sĂ« Malit tĂ« Zi,qĂ« ti vijĂ« nĂ« ndihmĂ« Ulqinit pĂ«r realizimin e projekteve madhore. Ndiqni intervistĂ«n e kryetarit tĂ« Ulqinit z.Nazif Cungut dhĂ«nĂ« gazetarit ... Vazhdo
Potencialet  turistike të Anes se Malit
Vlera turistike kanĂ« pothuaj tĂ« gjitha trevat e Ulqinit nĂ« format dhe dimensionet, varĂ«sisht nga resurset dhe shkalla e zhvillimit.Fizionomia e elementeve tĂ«rheqĂ«s tĂ« Ulqinit udhĂ«zon qartĂ« nĂ« rajonet malore,drejtimet e transitit turistik sikurse pika kufitare Sukubin – Muriqan, qytetet e mĂ«dha qĂ« rrethojnĂ« kĂ«to vise tĂ« Ulqinit dhe ShkodrĂ«s, komplekset turistike dhe pasuritĂ« e trashĂ«gimisĂ« natyrore dhe kulturore, lokalitetet e gjuetisĂ« dhe fshatrat turistike. Ne etapĂ«n e parĂ« tĂ« zhvillimit tĂ« turizmit theksi... Vazhdo
Intervistë me Komisionin bamirës Bereqeti nga Ulqini
Historiku dhe qĂ«llimi i Komisionit bamirĂ«s “Bereqeti” Me Vendimin e KĂ«shillit tĂ« BashkĂ«sisĂ« islame Ulqin, nĂ« korrik tĂ« vitit 2009, Ă«shtĂ« themeluar Komisioni bamirĂ«s “Bereqeti”, i cili funksionon nĂ« kuadĂ«r tĂ« kĂ«ti organi tĂ« BashkĂ«sisĂ« islame nĂ« Mal tĂ« Zi. QĂ«llimi primar i themelimit tĂ« kĂ«ti komisioni Ă«shtĂ« shpĂ«rndarja e ndihmave pĂ«r tĂ« vobektĂ«t (fukaratĂ«) e trevĂ«s sonĂ«, inkuadruar Ulqinin, AnĂ«n e Malit dhe KrajĂ«n. Me themelimin e tij, ky komision formoi KĂ«shillin e vet drejtues nĂ« krye tĂ« tĂ«... Vazhdo
TĂ« krijohet Albumi dhe video – Ana Malit nga ajri
Ana Malit ka shumĂ« pĂ«r tu ofruar turistĂ«ve pĂ«rsa i pĂ«rket bukurisĂ« sĂ« saj natyrore tĂ« shumĂ«llojshme, kulturĂ«s, trashĂ«gimisĂ« dhe vendeve arkeologjike. Gjithashtu ajo ka dhe klimĂ« tĂ« mrekullueshme Mesdhetare. Ana Malit  ofron potencial tĂ« pafund pĂ«r investitorĂ«t tĂ« cilĂ«t duan tĂ« pĂ«rfitojnĂ« nga oportunitete tĂ« paeksploruara nĂ« turizĂ«m dhe tĂ« ndihmojnĂ« nĂ« zhvillimin e kĂ«saj industrie dhe ta bĂ«jnĂ« atĂ« sektor kyç nĂ« ekonominĂ« e vendit. Sugjerimi i projektit “Ana Malit nga ajri”,tĂ« jet vĂ«llimi dhe botimi... Vazhdo
Ana Malit,problemet e saja dhe zhvillimi ekonomik
Foto nga Zaim Halili Kjo trevĂ« pĂ«rbehet nga popullsia fshatare. Struktura e popullsisĂ« nĂ« pĂ«rbĂ«rje tĂ« saj ka të gjitha grupmoshat, por pjesa mĂ« e madhe e saj ështĂ« nĂ« moshĂ« aktive, nĂ« moshĂ« pune. Mosha mesatare e popullsisĂ« Ă«shtĂ« relativisht e re, por pĂ«r shkak tĂ« papunĂ«sisĂ« kjo popullsi aktive ështĂ« pakĂ«suar kryesisht pĂ«r shkak tĂ« migrimit tĂ« ndjeshĂ«m tĂ« rinisĂ«. Popullsia e kĂ«saj treve malore pĂ«rballet pĂ«rditĂ« me kushte relativisht tĂ« vĂ«shtira jetese pĂ«r vetĂ« faktin se kĂ«tu mungojnĂ« investime... Vazhdo

Page 11 of 11« First...7891011