liqeni shasit

Një ditë e poezisë shqipe, në një anije, në Liqenin e Shasit
Ulqin, 7 gusht – Një ditë e poezisë shqipe, në një anije, në Liqenin e Shasit ka tubuar të shtunën poetët, shkrimtarët, përkthyesit letrarë, publicistët, aktorët dhe botuesit e revistave në gjuhën shqipe në Malin e Zi. Manifestimi “Dita e poezisë shqipe”, në organizim të Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Malin e Zi (KNSHMZ) dhe organizatës joqeveritare “Harmonia”, në këtë lokalitet të njohur antik të bëhet tradicional. “KNSHMZ, me orientimet e tij programore ka marrë mbi vete shënimin... Vazhdo

August 8, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Komente (1)
Tags: ,

Hajdinaga: Së shpejti rruga Shasit me dy traka
Në muajin shkurt autoritetet lokale të Ulqini kanë intervenuar për sanimin e gjendjes së rrugës Katërkoll – Shas, e cila është në ndërtim e sipër. Me tamponimin që është bërë dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka për ecjen e automjeteve, kjo rrugë tani mundëson qarkullim pa probleme të automjeteve. Banorët e kësaj ane tanimë janë të kënaqur me gjendjen e rrugës, ndërsa nga komuna njoftojnë se është kjo një zgjidhje e financimit të kësaj rruge pasi rruga për Lima në Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
Për mbarëvajtjen e të gjitha aktiviteteve të planifikuara, në kuadrin e të cilëve është edhe manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojë edhe për kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhën në xhirollogarinë e shoqatës ORA e cila është: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisë: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu për bashkëatdhetaret tonë që jetojnë jashtë vendlindjes instruksionet për pagesë... Vazhdo
Exclusive Video: Shasi qyteti ilir qe u fsheh nga sllavet
Vetem disa kilometra larg kufirit, ndermjet Shkodres dhe Ulqinit gjenden rrenojat e nje qyteti thuajse te panjohur, Shasi, nje prej kater “qyteteve satelite” te Shkodres, ishte se paku per nente shekuj qender ipeshkvnore, me kishen e vet katedrale, me monedhen e vet dhe statutet e veta, nyje e rendesishme urbane dhe tregtare. Ndersa burimet kishtare kane shenjuar me kalendar te rregullt gjithcka qe ka ndodhur ne kete qytet prej shekullit te 8-te deri ne shekullin e 17-te, ne dijet e tjera, ne histori e arkeologji, heshtja u thye vetem... Vazhdo
Ali Rexha, bartës i Listës për deputetë i Partisë së Prosperitetit Demokratik
1. Ndryshe nga zgjedhjet e deritashme, pres që premtimet e dhëna, disa bile edhe të përsëritura gjithmonë para zgjedhjeve, kësaj radhe të plotësohen. Pres që të drejtat e pakicave, në veçanti të shqiptarëve, të garantuara me ligjet dhe konventat evropiane dhe të përfshira në Kushtetutën e Malit të Zi si një nga kushtet kryesore për pranimin e Malit të Zi në Bashkimin Evropian, të jetësohen në tërësi. Pres që këto të drejta të garantuara, si e drejta e identitetit, e drejta e përdorimit të gjuhës amtare... Vazhdo

March 16, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ali Rexha, bartës i Listës për deputetë i Partisë së Prosperitetit Demokratik
Tags: , , , , , , , , , ,

Ulcinj može postati nosilac razvoja
Kompanija Šas Atlantida property, iza koje stoji pet mo?nih biznismena iz Moskve i Sant Peterburga, planira da na obroncima Briske gore u neposrednoj blizini Šaskog jezera izgradi elitni hotelsko – turisti?ki kompleks od pet zvjezdica, vrijedan 44 miliona eura. Zemljište površine 225.000 metara kvadratnih na Briskoj gori sa pogledom na jedno od najljepših balkanskih jezera, Rusi su kupili prošle godine za dva miliona i 800 hiljada eura i uredno ga uknjižili u podru?noj jednici za nekretnine. Ukoliko biznismeni dobiju potrebna... Vazhdo

December 4, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Ulcinj može postati nosilac razvoja
Tags: , , ,

Misteret e panjohura të Shasit
Hipoteza se ka gjasa reale që Shasi i lashtë të ketë qenë në një vend tjetër, ku më pas është përmbytur nga ujërat e liqenit ka argumente shkencore gjeografike për këtë mjedis, që plotësohet edhe me ekzistimin e disa objekteve të banimit që më parë janë vërejtur në fund të liqenit nga individë të ndryshëm. Ndërsa po të bëhen hulumtime arkeologjike nënujore nuk ka dilemë se do të zgjidhej enigma e një hipoteze të tillë që do të jetë në favor të përcaktimit definitiv të lashtësisë së këtij... Vazhdo

June 16, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Misteret e panjohura të Shasit
Tags: , , , , , , ,