madh

Mund të bëhet Mali i Zi një tjetër Monako?
Duke gëzuar ndërkaq një bum pronësie dhe të ardhura të rritura nga turizmi, vendi po kërkon të tërheqë investimin e madh të huaj. Me bregdetin e vet spektakular dhe brendësinë e thyer malore, Mali i Zi e sidomos Ulqini ka një potencial të madh turistik. Tani që republika ka fituar pavarësinë nga bashkimi i mëparshëm shtetëror me Serbinë, disa thonë se ai mund të bëhet një tjetër Monako. Shembujt janë të shumtë, mjafton vetëm të mendosh për Greqinë, Portugalinë dhe Spanjën, për përfitimin ekonomik të... Vazhdo

February 29, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on Mund të bëhet Mali i Zi një tjetër Monako?
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Me rastin e pavarësimit të kosovës, shoqata e gruas “Anima” në ulqin organizoi një mbrëmje të posaçme
E paçi përjetë e mot! Gratë e Ulqinit, Anës së Malit dhe Krajës të tubuara në Shoqatën e Gruas “Anima”, në ambientet e Bibliotekës së Ulqinit shprehën mesazhe urimi dhe gëzimi me rastin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Ato ia uruan gjithë popullit të Kosovës dhe institucioneve më të larta të shtetit këtë fitore të madhe historike dhe theksuan se pavarësia e Kosovës erdhi pas një sakrifice dhe mundi të madh shekullor të popullit të Kosovës. Kryetarja e shoqatës “Anima”, dr.... Vazhdo

February 25, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Me rastin e pavarësimit të kosovës, shoqata e gruas “Anima” në ulqin organizoi një mbrëmje të posaçme
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, përgëzoi drejtuesit më të lartë të Kosovës me rastin e shpalljes së Pavrësisë së Kosovës
Pavarësia, gëzim edhe për shqiptarët në Mal të Zi Ulqin – Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, u dërgoi telegram urimi drejtuesve më të lartë të Kosovës, Presidentit Fatmir Sejdiu, kryeministrit Hashim Thaçi dhe kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, të cilët i përgëzoi me rastin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. “Pavarësia e Kosovës ka krijuar gëzim dhe festë të madhe edhe në mesin e shqiptarëve në Malin e Zi. Presim që Kosova e pavarur të jetë shtet demokratik i të gjithë... Vazhdo

February 24, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kryetari i UDSH-së, Ferhat Dinosha, përgëzoi drejtuesit më të lartë të Kosovës me rastin e shpalljes së Pavrësisë së Kosovës
Tags: , , , , , , , ,

Ulqin:Kokteji i Pavarësisë së Kosovës në hapësirat e Forcës
Mbrëmë në hapësirat e Forcës u shenua dita e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Në koktejin që u organizua me këtë rast morrën pjesë një numer i madh i të qytetarëve. Në praninë e disa mediave nga Mali i Zi dhe nga Shqipëria, kryetari i Forcës lexoi nje fjalim të përgaditur me këtë rast. Forca Rinore përgaditi një tortë të cilën e quajtën “Torta e pavarësisë” dhe solemnisht u nda. Kështu deri në orët e vona u festua me muzikë, pije dhe shoqërim. Në vijim mund të lexoni edhe tekstin... Vazhdo

February 23, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ulqin:Kokteji i Pavarësisë së Kosovës në hapësirat e Forcës
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?! – Ishte kjo pyetje e shtruar në të perditshmen “Vijesti”. Pavarësia e Kosovës ishte shkak festimi nga të gjithë shqipëtarët dhe pak a shumë u festua në gjithë botën ku ata edhe gjinden. Mediat shfaqen inserte të ndryshme nga Shqipëria, Maqedonia, Sh.B.A. etj. I vetmi vend i cili mban një numer të madh shqipëtarësh dhe nuk festoj publikisht ishte Mali i Zi. Ndoshta kjo ishte rezultat i deklaratave të z. Ferhat Dinosha i cili këshillonte vëndbanorët shqipëtarë... Vazhdo

February 22, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Tags: , , , , , , , , , , ,