Maida Resulbegu

Interviste me sopranon nga Ulqini Maida Resulbegu
Nga Shaqir Foniqi E themi pa hezitim,madje pa as më të vo-glin dyshim se Maida Resulbegu,një ditë do të ngjitet në Olimp pët të qendruar atje përjetësisht dhe misionarisht.Ajo e ka kuptuar këtë mision,prandaj punon me shumë ndjenjë dhe pasion.Ajo,sikur me shkopin magjik po arrin të ngjitet në kar-rierën artistike,me punë fisnike dhe besoj se nuk e teproj,nëse konstatoj se tek Mai-da ka gjithçka të magjishme,pse jo edhe të hyjnishme,të lindur,që nga zëri,pamja, sjellja,shikim,qendrimi…por,mbi të gjitha zëri... Vazhdo
Intervistë me sopranon Maida Resulbegu
Asnjëherë nuk ndjehem keq në skenë Edhe pse është vetëm 17 vjeçare, Maida Resulbegu tashmë ka bërë emër si sopranoja e parë në hapësirat shqiptare në Mal të Zi. Ka mbaruar Shkollën e Ulët të Muzikës në Ulqin dhe atë të Mesme në Kotorr, ndërkohë që vazhdon të mësojë për kanto te sopranoja e njohur Suzana Frashëri si parapërgatitje për Akademinë e Arteve. Ajo thotë se zërin e ka dhunti nga Zoti, por shumëçka që ka arritur deri tani ia dedikon punës dhe sakrificës së madhe. Maida është fituese... Vazhdo