Mal të Zi

Kumtesë e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi përkitazi me riarrestimin e shqiptarëve nga Malësia
Paraburgimi pa epilogun e ankesave Shpresimet tona që autoritetet e këtushme do ta pranojnë gabimin e përsëritur në rastin e “Fluturimit të Shqiponjës” dhe t’i lirojnë së shpejti “zogjtë e shqiponjës” të arrestuar përsëri, për fat të keq nuk u realizuan, dhe prandaj përmes këtij reagimi edhe një herë ia tërheqim vëmendjen opinionit të gjithëmbarshëm për veprimet e regjimit aktual ndaj bashkëkombësve tanë. Pohimet e LD në MZ se është fjala për procesin e montuar politik, mjerisht... Vazhdo

August 28, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Kumtesë e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi përkitazi me riarrestimin e shqiptarëve nga Malësia
Tags: , ,

Kumtesë e Alternativës Shqiptare
Në propozim ligjin e qeverisë për emrin personal deputeti i Alternativës shqiptare Vasel Sinishtaj me kohë dorezoi amandamentet e veta me të cilat kërkoj që shqiptarëve që kan shtetësin malazeze, të ju mundësohet shkrimi i emrit përsonal (emrit dhe mbiemrit) në gjuhën dhe alfabetin shqip –amë. Poashtu , amandamenti me të cilin u sigurohet të gjithë shqipetarëve që emrin personal (emrin dhe mbiemrin) të shkruar me ligjet e mëparshme (me prapashtesat viq dhe iq), në afatin pesëvjeçar prej ditës së aporovimit... Vazhdo
Ministria për mbrojten e të drejtave të njeriut dhe pakicave ndau 287 mijë euro
Financohen 17 projekte Podgoricë – Ministria për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave ka ndarë të premten 287 mijë euro për financimin e 17 projekteve në kuadër të Strategjisë për përmirësimin e statusit të popullsisë rome, ashkali dhe egjiptiane (RAE) në Mal të Zi. Ministri Fuad Nimani ka thënë se për 113 mijë eurot e tjera, sa është parashikuar për projektet e tilla, do të shpallet konkurs i ri. “Ministria për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, së bashku me ministritë... Vazhdo

May 26, 2008  :: Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ministria për mbrojten e të drejtave të njeriut dhe pakicave ndau 287 mijë euro
Tags: , , , ,

Aktdënimi gjyqësor kundër Andrej Nikolaidisit
A ekziston në realitet liria e mendimit? Lidhur me këtë aktvendim të turpshëm, Andrej Nikolaidisi tha për “Europën e lirë” se intelektuali te ne merret me seriozitet vetëm nëse merret me politikë të zhveshur. Vërtet, ashtu është. Sa herë keni menduar për fjalët e ndonjë politikani që flet (edhe) në emrin tuaj, prit çka është duke folur ky!? Si mund të flasë ky kështu? Vërtet sa i vogël duket një intelektual, në krahasim me një politikan. Veçanërisht kur ky politikan është p.sh. gjysmanalfabet.... Vazhdo

April 23, 2008  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Aktdënimi gjyqësor kundër Andrej Nikolaidisit
Tags: , , , , , , ,

Vasel Sinishtaj njoftoi qëndrimin e partisë së tij lidhur me zgjedhjet presidenciale
Alternativa shqiptare abstenon në rrethin e parë Podgoricë – “Alternativa Shqiptare sipas të gjitha gjasave nuk do të mbështesë asnjërin prej kandidatëve në rrethin e parë të zgjedhjeve presidenciale”, paralajmëroi këto ditë deputeti i kësaj partie Vasel Sinishtaj. “Në situatën e tanishme, do të veprojmë njësoj sikurse Partia Boshnjake, pra do të abstenojmë në rrethin e parë të zgjedhjeve. Vendimin përfundimtar lidhur me këtë do ta marrim në organet partiake brenda disa ditëve të... Vazhdo

March 3, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Vasel Sinishtaj njoftoi qëndrimin e partisë së tij lidhur me zgjedhjet presidenciale
Tags: , , , ,

Te huajt krijojn firma fiktive ne Mal te Zi per te bler toka dhe pasuri tjera
  Mali i Zi ne nji kohe te afermt do mbese pa tokat e saja ne vend te vet   Profesori i njohur Predrag Ivanoviq ne Fakultetin ekonomik ne Podgorice asht duke ua terheq vrejtjen organave shtetrore dhe atyre lokale ne Mal te Zi,kunndra fenomenit qe Mali i Zi ne nji kohe te afermt do mbese pa tokat e saja ne vend te vet. Megjithese ligji Malazias nuk e ndalon shitjen e tokes bujqesore ndaj shtetaseve te huaj, shenohen raste te tilla Vazhdo  Vazhdo
Opozita kërkon dorëheqjen e Fuad Nimani
ULQIN, 22 JANAR — Lideri i opozitës së Ulqinit, Nazif Cungu, kryetar i Forcës së re Demokratike, që është edhe partia më e madhe nacionale e shqiptarëve në Mal të Zi, ka kërkuar ditën e martë në Kuvendin e Ulqinit dorëheqjen e parevokueshme të ministrit aktual të pakicave në Qeverinë e Malit të Zi,Fuad Nimani dhe ish–kryetar i Komunës së Ulqinit. Vazhdo  Vazhdo
Zgjidhja e çështjes së Kosovës në funksion të qëndrueshmërisë së rajonit
Lideri i Partisë Demokratike të Socialistëve, DPS, në pushtet në Mal të Zi, Milo Djukanoviq, në një sesion të rregullt me Shefat e Misioneve diplomatike në Mal të Zi – duke folur mbi çështjen e Kosovës Vazhdo  Vazhdo

January 17, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Zgjidhja e çështjes së Kosovës në funksion të qëndrueshmërisë së rajonit
Tags: , , , , , ,

60 Euro për 24 studentë nga Ulqini
Komuna e Ulqinit ka vendosur që të shpërdaj bursa nga 60 eura,24 studentëve ma të mir nga Ulqini që studijojn në Mal të Zi dhe Regjion.Ashtë vendosur që për muaj tetor,nëntor,dhjetor ti ipen nga 180 euro,kurse pagesat tjera do vijojn ne gjiro llogari të tyre studentëve. Komisioni ku në krue të saj asht Nail Rexha vendosen që bursat për kët vitë shkollor ti akordohen:Dritan Abazoviqit student në shkencat Politike Vazhdo  Vazhdo

Page 2 of 212