MALI I BRISË

Mali i Brisë, fshati ku largohen familjet malësore dhe vendosen familjet malazeze
Mali i Brisë, bazuar në dokumentet arkivore të Cetinës, në kohën e sundimit turk ka qenë i banuar  me malësorë nga Kelmendi, Shkreli e Kastrati, të cilët këtë lokalitet e shfrytëzonin gjatë stinës së dimrit, sepse konsiderohej si vend i përshtashëm për kullosa të mira. Supozohej se në këtë territor, përveç atyre që vinin në dimër, kishte të vendosura rreth 70 familje malësorësh të përhershme. Malësoret këtë territor, pronësia e të cilit ishte e padefinuar, e shfrytëzonin edhe për pyje, për prodhimin... Vazhdo
Shkolla e vjetër në Katërkollë simbol i dijes dhe vetëdijes
Mësuesit veteran: Haxhi Taipi, Xhemal Hoxha, Rrukije Lika Shaba dhe sekretari i parë i shkollës së vjetër në Katërkollë z.Shaban Hoxha në oborr të shkollës së vjetër. (pjesë nga skenari i dokumentarit kushtuar kësaj shkolle) Ky gur dhe ky mur në të kaluarën e tyre tjerrin të bukuren .Prandaj dua që vetja ime të më kthej borxhin e ditëve të mia të kaluara këtu.E kaluara nuk ka ikur, por dikush e largoi në padukshmëri dhe kështu mbeti peng i kohës. Unë s’mund t’i lë anash lulet që... Vazhdo
Shfletoni revistën shkollore Shkëndijat – Katërkollë
Redaksia e revistës Shkëndijat uron kolektivin e Shkollës fillore“Bedri Elezaga“në Katërkollë,me rastin e Ditës së Shkollës – 15 maj. Faliminderojm kryeredaktoren e Revistës “Shkëndijat” zonjën Luljeta Avdiu – Cura dhe ekipin e saj redaktues. Shfletoni revistën shkollore Shkëndijat – Katërkollë Link: https://acrobat.com/#d=FbPQJWVj4kWfcO59r2mq3A ose kliko në Fotografi Redaksia e revistës Shkëndijat uron kolektivin e Shkollës fillore“Bedri Elezaga“në Katërkollë,me rastin e Ditës... Vazhdo
Intervista e avokatit z. Sabri Sam Gjoni ne Alba Life TV – Video
Sabri Sam Gjoni,është avokat ku jeta e një intelektuali shqiptar nga Ulqini në SHBA, konkretisht e një avokati asht shumë e vështir. Sa ashtë gjetur intelektuali shqiptarë nga Ulqini që ashtë larguar nga vendlindja e tijë na tregon në Intervistë. Sabri Sam Gjoni shprehet në intervistë për Alba Life TV : Jeta e intelektualit shqiptar në SHBA është shumë e vështirë sepse duhet të integrohesh si në jetën ekonomike, ashtu edhe në jetën politike. Gjithashtu duhet t’i përshtatesh edhe shkollimit sepse ai ka një... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin RTCG – Otvoreno – Video
Tenderi i ri deri në fund të prillit?! Komisioni i tenderit ka vlerësuar se janë krijuar kushtet që tenderi të shpallet i pasuksesshëm dhe për shkak të rëndësisë së realizimit të projektit të Valdanosit, si për qeverisjen lokale ashtu edhe për tërë Malin e Zi, i ka rekomanduar Këshillit të Privatizimit të shpallë tenderin e ri deri në fund të prillit të këtij viti. Komisioni i tenderit per realizimin e projektit te valorizimit turistik te Valdanosit ka shpallur te pasuksesshem tenderin per dhenien... Vazhdo
Këshilli Nacional Shqiptar në Mal të Zi  shënoi ditën e mësuesit
Këshilli nacional i shqiptarëve shënoi mbrëmë në Ulqin 7 marsin – Ditën e mësuesit, 125 vjetorin e hapjes së shkollës së parë shqip. 7 Marsi-Dita e Mësuesit është një datë e shënuar kombëtare e cila ka filluar të kujtohet edhe ndër shqiptarët në Malin e Zi. Kjo datë është festë që shërben për të vlerësuar traditat më të mira të shkollës kombëtare shqipe, figurës së nderuar të mësuesit dhe të gjithë punëtorëve të arsimit. U kujtuan me respekt të gjithë mësuesit shqiptarë në Malin e Zi,... Vazhdo
Emisioni mbi Valdanosin TV TEUTA
Emisioni mbi Valdanosin TV Teuta u majtë me 18.02.2011,prandaj vtëm deshtëm të shikom argumentet. Gjiri i Valdanosit është pasuri nacionale. Ne Vitin 1968. është shpallur Përmendore e natyrës, kurse me Ligjin për ullirin kjo ullishtë, me 18 mijë rrënjë ulliri, me lashtësi mesatare rreth 800 vitesh, është nën mbrojtjen e veçantë te shtetit. Ujërat e gjirit të Valdanosit janë zonë arkeologjike e pa hulumtuar. Ju dëshirojm shikim të kënshem. http://valdanos.me/plugins/content/jw_allvideos/includes/download.php?file=images/stories/video/tv_teuta_valdanos.flv  Vazhdo
Urimi juaj për 7 Marsin – Ditën e Mësuesit
Dita e Mësuesit është simbolika e përpjekjeve të vazhdueshme plot sakrifica për ta pasur atë që na takon dhe për ta ruajtur përjetësisht shkollën shqipe në Ulqin dhe rethinë, e cila pati një rrugëtim të vështirë dhe të gjatë. “Kjo datë shënon një ditë të veçantë dhe të rëndësishme për popullin tonë e që na bën të kujtojmë shumë viktima dhe të na shërbejë për të na nxitur e motivuar për punë gjithnjë më të mirë e për përgjegjësi më të mëdha ndaj atyre me të cilët punojmë – nxënësve,... Vazhdo
Hollaj: Tekst i mbushur me vrer dhe mllef
Reagim ne tekstin “ Aleanca e Re dhe e vërteta e saj” Teksti i javës së kaluar kishte të bënte me gjithçka, përveçse jo me të vërtetën e Aleancës së Re dhe të njerëzve që identifikohen me të. Ai tekst i mbushur me vrer dhe mllef ndaj meje –dhe kjo jo për herë të parë, nuk vjen si rezultat i ndonjë analize të elektoratit, por si rezultat i inateve personale që njerëz të caktuar mund të kenë ndaj meje. Interesant është fakti se si këta njerëz mendojnë dhe besojnë se emri “Aleanca e Re”... Vazhdo
Katërkolla, në mëshirën e fatit
Katërkolla është qendra e Anës së Malit, zonë ku gravitojnë rreth 14 fshatra, me një popullsi prej rreth shtatë mijë banorësh. Ajo është qendra e parë me të cilët takohen kalimtarët dhe turistët që vijnë nga Shqipëria apo nëpërmjet saj, për të vijuar më pas për Ulqin apo Tivar. Punimet për rregullimin e qendrës së Katërkollës kanë filluar në vitin 2006, por janë ndërprerë, siç thuhet zyrtarisht, për shkak të moszgjidhjes së problemeve pronësore. Edhe pse gati çdo vit parashikohet me buxhetin e... Vazhdo

Page 1 of 212