mali zi

Hapet rruga për njohjen e pavarësisë së Kosovës
Parlamenti miratoi rezolutën e integrimeve Unë jam i bindur se LD në MZ dhe ASH do të prishin koalicionin në Komunën Urbane të Tuzit me Partitë Socialiste Popullore me të cilën mbajnë pushtetin. Nuk mund të lumturohet Malësia me ata të cilët nesër do të protestojnë kundër njohjes së pavarësisë së Kosovës. Me ata të cilët djepin e tyre e duan në dhomat tona të fjetjes. Parlamenti i Malit të Zi ka miratuar më 3 tetor Rezolutën për domosdoshmërinë e përshpejtimit të procesit të integrimeve europiane dhe... Vazhdo

October 8, 2008  :: Anketë / Anketa, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Hapet rruga për njohjen e pavarësisë së Kosovës
Tags: , ,

Mali i Zi shumë shpejt do të njohë Kosovën
Podgoricë, 8 tetor – Presidenti Filip Vujanoviq dhe kryeministri Milo Gjukanoviq paralajmëruan dje se Mali i Zi shumë shpejt do të njohë pavarësinë e Kosovës, madje para aplikimit për anëtarësim në Bashkimin Evropian, njoftojnë mediat malazeze. Vujanoviq deklaroi se Mali i Zi duhet të vendosë nëse duhet të ndjekë interesat e veta dhe të njohë Kosovën apo të pësojë “dëm shtetëror dhe të rrezikojë integrimet në BE dhe në NAT0”.Presidenti malazez Filip Vujanovic e ka cilësuar “jodiplomatike”... Vazhdo

October 8, 2008  :: Politika, Rajoni / Region, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi shumë shpejt do të njohë Kosovën
Tags: , , ,

Mali i Zi do ta paraqesë qëndrimin zyrtar në OKB në New York
Mali i Zi do ta paraqesë qëndrimin zyrtar rreth njohjes së pavarësisë së Kosovës në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në New York, ka deklaruar të enjten,Kryeministri malazez Milo Djukanovic.Ai ka thënë se në emër të Malit të Zi, këtë qëndrim do ta paraqesë Presidenti malazez, Filip Vujanovic.“Vujanovic do ta paraqesë në Asamblenë e Përgjithshme qëndrimin tonë zyrtar. Ka mbetur mjaft kohë që Vujanovic të konsultohet me aktorët më të rëndësishëm politik në Mal të Zi, në mënyrë... Vazhdo

September 20, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi do ta paraqesë qëndrimin zyrtar në OKB në New York
Tags: , ,

Si të tërhiqen investimet e huja në Komun të Ulqinit ?
Ekonomia ulqinake karakterizohet me rritje të vogël (në mungesë të të dhënave zyrtare shumë herë manipulohet me këto shifra deri sa qeveritarët thonë se ka rritje, pjesa tjetër mendojnë që ka rënie të ekonomisë,por më së miri tregon fakti që fuqia jonë blerëse ka rëne dukshëm në kohët e fundit), dhe me një nivel të ulët të prodhimit idustrial,nivel të ultë të investimeve, e sidomos investimeve të huaja në komun të Ulqinit.Sot ma shumë se kurrë ulqinit i duhet kapitali i huaj, kapital i cili do të... Vazhdo

February 28, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Komente (1)
Tags: , , , , , , ,

Pour les Ulqinake de Ulqin : que pensez-vous de la privatisation de votre ville?
http://video.google.com/videoplay?docid=-4238476290706707223 Depuis l’indépendance du Monténégro, la ville d’Ulcinj/Ulqin est à vendre. Tous les biens de l’État, y compris les plus grands hôtels de la côte, sont en cours de privatisation. Et plutôt que les acheteurs russes qui se pressent pour investir, la municipalité souhaiterait voir arriver des hommes d’affaires albanais… Vazhdo  Vazhdo