MALSIA MADHE

Gjekë Gjonaj: Mirash Luca Gojçaj, intelektual i përmasave kombëtare
Mirash Luca Gojçaj, intelektual i përmasave kombëtare Nga Gjekë Gjonaj Kaluan  tridhjetë e gjashtë vjet prej se u nda para kohe prej nesh  intelektuali, mësimdhënësi, gazetari, studiuesi dhe  mbledhësi  i krijimtarisë gojore të Malësisë, Mirash Luca Gojçaj.  Është njëri prej  intelektualëve tanë i përmasave kombëtare që ngriti dhe nderoi veten,  familjen, rrethin dhe kombin me punën dhe  veprimtarinë e tij të sukseshme  në shumë  sfera. Është një  figurë e ndritshme e së kaluarës së Malësisë... Vazhdo

September 13, 2012  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gjekë Gjonaj: Mirash Luca Gojçaj, intelektual i përmasave kombëtare
Tags: , , , ,

Kraja, rendimi i situates ekonomike zbrazet zona
Treva e Krajës e cila ndodhët në territorin e shtetit të Malit të Zi në kufi me Shqipërine shtrihet përgjatë Liqenit të Shkodres dhe nën majen e Malit Rumi. Kjo trevë ashtu si gjithë trveat tjera shqiptare në Mal të Zi është përballur me emigrimin dhe zbrazjen e saj. Ali Gjeçbritja mësues në shkollën 8 vjeçare “Gjergj Kastrioti- Skenderbeu” në Krajë, njëheresh edhe anëtar i i Këshillit Bashkiak të Tivarit shprehet se situata ekonomike e rënduar nga viti në vit ka diktuar largimin e të rinjëve nga kjo... Vazhdo