Martin Zadrima

Učenici OŠ “Maršal Tito” u Ulcinju se smrzavaju
Ulcinj: Skraćeni časovi kao spas od smrzavanja u učionicama Učenici OŠ “Maršal Tito” u Ulcinju u 14, 17 i 18. decembra, nastavu su pohađali u ledenim učionicama, jer Ministarstvo prosvjete nije na vrijeme obezbijedilo nedostajuće količine lož ulja, saznaju “Vijesti”. Časovi su bili skraćeni 14. i 17. decembra, dok je nastava 18. decembra održana normalno, bez ograničenja. Nekoliko roditelja i iz Ulcinja pozvalo je “Vijesti” izražavajući ogorčenje povodom situacije u školi. “Ako ne pošaljem... Vazhdo

December 19, 2012  :: news :: Komente (1)
Tags: , ,

Zgjedhët këshilli komunal i PDS-së Ulqin
Luigj Shkreli, deputet i PDS në parlamentin e Malit të Zi, në Konferencën e gjashtë zgjedhore komunale, të mbajtur mbrëmë në Ulqin, i tha kryetarit dhe deputetit të Partisë Demokratike të Socialistëve /PDS/ Milo Gjukanoviqit se “publikisht i themi qytetarëve të Ulqinit se pa PDS nuk ka zhvillim as përparim të qytetit as të Komunës së Ulqinit në përgjithësi”, njofton KosovaLive. Partia Demokratike e Socialistëve zgjodhi këshillin komunal të ri të kësaj partie për qytetin e Ulqinit. Këshilli përbëhet prej... Vazhdo
Gjuha gjermane në shkollat e Ulqinit që nga klasa e parë
Në gjashtë vitet e fundit, në shkollat e Ulqinit, lëndën e gjuhës gjermane e ligjerojnë dhe profesorë nga Gjermania. Ky projekt i Qeverisë Gjermane ka zgjuar interesim të madh tek nxënësit dhe prindërit. Gjuha është diçka më shumë se sa vetëm një mjet komunikimi. Gjuha është çelësi për t’u kuptuar me njëri-tjetrin, mjet i cili të ofron shoqëri dhe mundësi të reja. Mësimi i gjuhës dhe njohja e kulturës gjermane kanë vite e dekada që janë institucionalizuar në sistemin edukativo – arsimor në Mal... Vazhdo

May 9, 2011  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gjuha gjermane në shkollat e Ulqinit që nga klasa e parë
Tags: , , , , , , , ,

Sot në Ulqin qëndroi për vizitë pune Ambasadori z. Peter Platte
Sot në Ulqin qëndroi për vizitë pune Ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë z. Peter Platte. Në takimin që pati me Kryetarin Hajdinaga ishin të pranishëm   drejtorët e shkollave ’’Marëshali Tito’’, ’’Boshko Strugar’’ dhe  Gjimnazit ’’Vëllazërim Bashkim’’. Ambasadori Platte insistoi që gjuha gjermane t’i ofrohet nxënësve si gjuhë e huaj që nga klasa e tretë e shkollës fillore, duke veçuar përparistë që do të kishin ata, mundësinë e sigurimit të bursave dhe vazhdimin e studimeve... Vazhdo
Flamuri shqiptar, mollë sherri në sport
Një ngjarje sportive nxit nevojën e ndryshimit të ligjit mbi përdorimin e simboleve nacionale Një ngjarje sportive e javës së kaluar në Ulqin dëshmoi edhe një herë mangësitë e Ligjit mbi përdorimin e simboleve nacionale dhe nevojën për plotësimin dhe ndryshimin e tij. Për shkak të flamurit shqiptar të vendosur në murin e sallës së Shkollës Fillore “Mareshali Tito”, KFV “Teuta” e humbi ndeshjen ndaj KFV “Nikshiq – Balestra”. Federata e Futbollit e Malit të Zi kishte kërkuar... Vazhdo

November 7, 2008  :: Sporti / Sport :: Comments Off on Flamuri shqiptar, mollë sherri në sport
Tags: ,

Manipulim me shpërblimet e ndara për nxënës në Ditën e Ulqinit
Pasi e uruam Arbnoren, mora “Lëvdatën” të lexoj se cila shkollë ishte, pashë se përveç emrit dhe mbiemrit të saj aty nuk shkruhej asgjë tjetër (dëshmi “Lëvdata” e fituar për nxënësen Arbnore Tafica). Mbetëm të habitur, tani nuk dinim se prej cilës shkollë ishte shpallur nxënëse e gjeneratës, ajo e cila kishte tërhequr shpërblimin. Ashtu të habitur nga kjo situatë, afrohet Kryetari i Komunës, Gëzim Hajdinaga, na uron neve dhe Arbnores i thotë: “Të kemi mbetur borxh një Lëvdatë,... Vazhdo

April 17, 2008  :: Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Manipulim me shpërblimet e ndara për nxënës në Ditën e Ulqinit
Tags: , , , ,