mediat

Mendimi i instrumentalizuar i gazetarëve
Koha kërkon një pozicionim alternativ të informimit duke mos vuajtur pikë së pari nga autocensurat e trashëguara të regjimit të cilat duket se prodhojnë hipnoza partiake dhe tifozllëk të pavetëdijshëm. Mendojmë se duhet të përkrahet thënia e kryeredaktorit të televizionit Top-channel i cili në simpoziumin e mbajtur në Ulqin tha se media në Shqipëri ka arritur një shkallë pavarësie dhe të jetë agresive ndaj pushtetit. Diku pas publikimit të disa numrave të parë të “Kohës javore”, kryeredaktori... Vazhdo

November 14, 2010  :: Opinione :: Comments Off on Mendimi i instrumentalizuar i gazetarëve
Tags: , , , ,

Tkurrja e shqipes vazhdon
Teksti “Rrezikimi i gjuhës shqipe” ka karakter kërkimor-shkencor, i përket fushës së studimeve sociolinguistike, por ka rëndësi multidisiplinare. Libri është rezultat i hulumtimeve sistematike, shumëvjeçare, që Haxhi Shabani bëri gjatë përgatitjes së tezës së magjistraturës, të cilën e mbrojti me sukses në vitin 2006 në Universitetin e Prishtinës.Plot 452 vjet pas botimit të të ashtuquajturit “Meshari” të Dom Gjon Buzukut – për të cilin shkencëtarët supozojnë se ka jetuar (vepruar)... Vazhdo
Lexuesit e Kohës Javore në Rozhajë numërohen në gishta
Në Rozhajë dhe rrethinën e saj, e përjavshmja “Koha javore” lexohet pak. Asimilimi ndër shqiptarët etnikë këtu padyshim e ka bërë të vetën, por edhe tradita për të lexuar shtypin në gjuhë joamtare zvogëlon lexuesit e saj. Lexuesit standard të kohës janë mësimdhënësit e këtushëm shqiptarë. Pjesa dërmuese e shqiptarëve të Rozhajës më lehtë i lexojnë gazetat në gjuhë joamtare. Ata vazhdojnë me avazin e vjetër, lexojnë “Vijesti”-n dhe “Dan”-in. Koha javore” është... Vazhdo

February 26, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Lexuesit e Kohës Javore në Rozhajë numërohen në gishta
Tags: , , ,

Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?! – Ishte kjo pyetje e shtruar në të perditshmen “Vijesti”. Pavarësia e Kosovës ishte shkak festimi nga të gjithë shqipëtarët dhe pak a shumë u festua në gjithë botën ku ata edhe gjinden. Mediat shfaqen inserte të ndryshme nga Shqipëria, Maqedonia, Sh.B.A. etj. I vetmi vend i cili mban një numer të madh shqipëtarësh dhe nuk festoj publikisht ishte Mali i Zi. Ndoshta kjo ishte rezultat i deklaratave të z. Ferhat Dinosha i cili këshillonte vëndbanorët shqipëtarë... Vazhdo

February 22, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Pse shqipëtarët nuk festojnë në vënde publike?!
Tags: , , , , , , , , , , ,