Meshari i Gjon Buzukut

Vizite nga Ulqini, Mesharit të Gjon Buzukut nëTirane
Në sytë e intelektualëve shqiptarë nga Ulqini shihej qartë emocioni i takimit me këto dokumenta kaq të rëndësishëm sidomos ai i mesharit të Gjon Buzukut, një dokument themltar i cili qëndron në fillesat e shkrimit të gjuhës shqipe. Rastësia ka sjellë që gjatë ditës Dr.Simë Dobreci,Prof.dr.Ruzhdi Ushaku,z.Tahir Tahiri (Kryetari i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Malin Zi),publicisti Ibrahim Berjashi dhe z.Kryetari i Komisionit për kulturë,Hajredin Kovaçi,  kanë diskutuar rreth përkthimit të mesharit... Vazhdo

November 19, 2012  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Vizite nga Ulqini, Mesharit të Gjon Buzukut nëTirane
Tags: , , , ,

Meshari i Gjon Buzukut në Bibliotekën Kombëtare në Tiranë – Video
Nga Vatikani në Tiranë për t’u ekspozuar në Bibliotekën Kombëtare, nga data 12 deri më 28 nëntor 2012 Tiranë, 13 nëntor 2012 – Për herë të parë po ekspozohet në Shqipëri vepra origjinale “Meshari” i Gjon Buzukut, në mjediset e Bibliotekës Kombëtare, ku do të qëndrojë deri në fund të këtij muaji. Pas një kërkese të autoriteteve shqiptare, në kuadër të 100-vjetorit të Pavarësisë, vepra që njihet si libri i parë shqip, i botuar në vitin 1555, erdhi nga Biblioteka Apostolike e Vatikanit,... Vazhdo

November 13, 2012  :: Rajoni / Region :: Komente (1)
Tags: