“Mi smo Ulcinj”

CERVANTES – Official short film (Albanian/Montenegrin subtitles)
‚‚Cervantes‚‚ is short film based on the life of famous Spanish writer Miguel de Cervantes, centered on the time period when he was captured in Ulcinj as a slave. The film depicts traumas of a prisoner`s life and as well as cultural shock regarding the differences between orient and Occident culture and tradition. But, according to the legend, while being imprisoned, Cervantes falls in love with a local girl, who he later uses as inspiration for the character of Dulcinea in his famous book `Don Quixote`. The film portrays this... Vazhdo

September 3, 2018  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on CERVANTES – Official short film (Albanian/Montenegrin subtitles)
Tags: ,

OJQ “Hapi i gjelbër”shfaq filmin dokumentar “Ulqini jemi ne” – “Mi smo Ulcinj”
Mesazhe për ruajtjen e vlerave të Ulqinit Filmi dokumentar “Ulqini jemi ne” si dhe ekspozita me karakter promovues kulturor – ekologjik paraqesin dy pamje të ndryshme të këtij qyteti: nga njëra anë peizazhin e tij të bukur natyror që ia ka dhuruar Zoti, të ndërthurur me trashëgiminë kulturore të krijuar ndër vite, ndërsa nga ana tjetër pamjet e krijuara nga pakujdesia e popullsisë ndaj natyrës Me moton “E dua qytetin tim”, të shtunën në Qendrën e Kulturës në Ulqin, OJQ “Hapi i gjelbër” organizoi... Vazhdo