Milan Ro?en

Mali i Zi mund të lobojë për Kosovën – Video
Prishtinë, 26 maj – Presidentja e Republikës së Kosovës, zonja Atifete Jahjaga priti sot në takim Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Integrimeve Evropiane të Republikës së Malit të Zi, Milan Roçen, me të cilin diskutoi për një varg çështjesh rreth marrëdhënieve në mes të dy vendeve tona dhe zhvillimet e përgjithshme në rajon. Presidentja Jahjaga shprehu në takim kënaqësinë për marrëdhëniet e mira ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Malit të Zi, duke theksuar se dy marrëveshjet e nënshkruara... Vazhdo

May 26, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Mali i Zi mund të lobojë për Kosovën – Video
Tags: , , , ,

Roćen poslao službenike u Frankfurt da ispitaju incident ..Ulcinjanke M.Kurtović
Roćen najavio istragu MVP će naredne sedmice odlučiti je li konzul Žarić kriv Roćen je kazao da su predstavnici ministartva razgovarali sa svim zaposlenima u konzulatu, kao i sa Kurtovićevom. Ministarstvo vanjskih poslova će naredne nedjelje raspravljati o slučaju Slobodana Žarića, konzula Crne Gore u Franfurtu, i preduzeti zakonske mjere, kazao je ministar Milan Roćen. On je rekao da su nakon prijave incidenta u konzulatu, predstavnici ministarstva hitno poslati u Franfurt kako bi ispitali cio slučaj. Ulcinjanka Mirsada Kurtović... Vazhdo

February 17, 2011  :: news :: Comments Off on Roćen poslao službenike u Frankfurt da ispitaju incident ..Ulcinjanke M.Kurtović
Tags: , , , , , , ,

Mal i Zi-Shqipëri, projekt për lëvizjen e lirë me anë të kartave të identitetit
Shqipëria dhe Mali i Zi po shqyrtojnë mundësitë për të realizuar lëvizjen e lirë për shtetasit e të dyja vendeve me anë të kartave të identitetit. Lajmi është bërë i ditur nga takimi që ministri i Jashtëm, Edmond Haxhinasto ka zhvilluar dje në New York me homologun e tij malazez, Milan Rocen. Gjatë takimit, i cili u zhvillua në një frymë shumë të përzemërt e miqësore, u diskutua mbi forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të bashkëpunimit mes dy vendeve, si në kuadrin dypalësh, ashtu edhe në kuadrin... Vazhdo

September 23, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Mal i Zi-Shqipëri, projekt për lëvizjen e lirë me anë të kartave të identitetit
Tags: , , ,

Mali i Zi dhe Kosova sot vendosën marrëdhënie diplomatike – Video
Qeveria e Malit të Zi njoftoi se ka vendosur marrëdhënie diplomatike me Kosovën. “Mali i Zi dhe Kosova sot vendosën marrëdhënie diplomatike duke shkëmbyer letrat e ministrave respektivë, Millan Roqen dhe Skënder Hyseni”, transmeton AFP. Qeveria në Podgoricë tha se marrëdhëniet diplomatike me Prishtinën janë vendosur në pajtim me vendimin zyrtar të 9 tetorit, 2008 për njohjen e Kosovës. Në letrën e tij, Roçen ka theksuar se e ndan mendimin e homologut të tij se marrëdhëniet ndërmjet Malit të Zi dhe Kosovës... Vazhdo

January 15, 2010  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi dhe Kosova sot vendosën marrëdhënie diplomatike – Video
Tags: , , ,

Milan Roqen:Ambasadoret, pasi te permbushen kushtet
Mal i Zi vazhdon te kushtezoje vendosjen e marredhenieve diplomatike me Kosoven. Ministri i Jashtem malazez, Millan Rocan, ka thene se vendi i tij do ta emeroje ambasadorin ne Kosove ne momentin qe palet pajtohen t’i permbushin kushtet, per te cilat kane rene paraprakisht dakord. “Mund te them se ne e kemi hapur ceshtjen e pozites se komunitetit tone ne Kosove, per te cilen jane pajtuar te gjithe”, ka thene ai. Vec kesaj kerkese te Podgorices, per palen kosovare eshte edhe kthimi i te zhvendosurve ne shtepite e tyre. Top... Vazhdo

August 7, 2009  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Milan Roqen:Ambasadoret, pasi te permbushen kushtet
Tags: , ,

Ministri i jashtëm i Malit të Zi, Rocen: “Parlamenti ka një rol të posaçëm në çështjet strategjike” – Video
Politika e jashtme e Shqipërisë dhe e Malit të Zi, që  konvergon në objektivat e përbashkëta integruese, ishin temë e bisedës mes Kryetares së Kuvendit dhe delegacionit që e shoqëronte, në takimin me Ministrin e Jashtëm të Malit të Zi, Milan Rocen. Në një kohë që Shqipëria sapo ka përfunduar ratifikimin e MSA-së nga të gjitha vendet anëtare të BE-së, Mali i Zi është ende në proces. Ndërsa përsa i përket anëtarësimit në NATO-s, vendi fqinj është përfshirë në projektin e ri të Kartës së Adriatikut,... Vazhdo
Milan Ro?en primio ambasadora SAD Roderika Mura
Ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Ro?en primio je danas ambasadora SAD Roderika Mura i delegaciju Ameri?ke privredne komore u Podgorici, na ?elu sa izvršnim direktorom, Ri?ardom Dani?i?em. Ministar Ro?en je u sadržajnom i otvorenom razgovoru pozdravio formiranje ove ameri?ke asocijacije u Crnoj Gori, i naglasio njen zna?aj za unapre?enje ekonomskih i sveukupnih veza dvije zemlje. On je tako?e izrazio spremnost Vlade da pruži punu podršku projektima i planovima Komore kao i zadovoljstvo što je Amerika i ovim ?inom pokazala... Vazhdo

December 14, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Milan Ro?en primio ambasadora SAD Roderika Mura
Tags: , ,

Helsinki: Crna Gora i zvani?no postala ?lanica Jadranske povelje
Ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Ro?en je danas na marginama Ministarskog savjeta OEBS u?estvovao na sastanku Jadranske povelje, na kojem je Crna Gora i zvani?no postala dio ove važne regionalne bezbjednosne inicijative. Ministar Ro?en je potpisao prilog Ugovoru o Jadranskoj povelji kojim se Crna Gora obavezala na poštovanje principa Povelje i posve?enost regionalnoj saradnji u cilju napretka u evroatlantskim integracijama. Pored ministara inostranih poslova zemalja ?lanica Povelje, Albanije, Hrvatske i Makedonije, sastanku... Vazhdo

December 5, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Helsinki: Crna Gora i zvani?no postala ?lanica Jadranske povelje
Tags: ,

Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi,sqaronë Podgoricën
Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi, Tonin Beci, tha të shtunën se autoritetet malazeze i kanë të qarta argumentet e Shqipërisë për domosdoshmërinë e njohjes së Kosovës shtet i pavarur dhe sovran. “Kur vjen fjala për vendet e rajonit dhe fqinje të Kosovës,aktiviteti dhe përpjekjet e diplomacisë shqiptare kanë pasur intensitet edhe më të madh. Ju siguroj se këto përpjekje nuk kanë munguar edhe në raport me Malin e Zi dhe argumentet tona njihen mirë nga strukturat përkatëse shtetërore të... Vazhdo

September 23, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi,sqaronë Podgoricën
Tags: , , , ,

Ro?en pozvao strane investitore da ulažu u Crnu Goru
Crnogorski ministar inostranih inostranih poslova Milan Ro?en je danas u?estvovao u radu 12. Peterburgskog me?unarodnog ekonomskog foruma, na kojem je govorio o privla?enju stranih investicija u Crnu Goru. “Male zemlje, kao što je Crna Gora, nemaju diverzifikovanu proizvodnu strukturu, pa postoji bojazan da strani investitor kupovinom nekoliko velikih preduze?a zadobije kontrolu nad ve?im dijelom privrede. Postoji i opasnost da do?e do zna?ajnog rasta deficita teku?eg ra?una platnog bilansa. Jer, da bi pokrenuli proces proizvodnje,... Vazhdo

June 8, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Ro?en pozvao strane investitore da ulažu u Crnu Goru
Tags: , ,