Mileva Nikolaidis

Emira Hajdar, hapi ekspozitën individuale në Galerinë “Art”Ulqin
Piktorja nga Bosnja dhe Hercegovina,Emira Hajdar hapi ekspozitën në galerinë “Art” të Qendrës së Kulturës në Ulqin Në krijimtarinë e piktores Hajdar dominojnë ngjyra e kuqe, e kaltër dhe e verdhë. Bazën e krijimtarisë së saj ajo e gjen duke u mbështetur në krijimtarinë tradicionale boshnjake. Vetë piktorja Hajdar tha se duke përpunuar simbolizmin tradicional në të shprehurin bashkëkohor artistik, përpiqet të zgjojë njeriun nga jeta konsumatore dhe ta kthejë atë te jeta shpirtërore. Piktorja nga... Vazhdo

October 3, 2010  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Emira Hajdar, hapi ekspozitën individuale në Galerinë “Art”Ulqin
Tags: , , , ,

Hajdinaga: Së shpejti rruga Shasit me dy traka
Në muajin shkurt autoritetet lokale të Ulqini kanë intervenuar për sanimin e gjendjes së rrugës Katërkoll – Shas, e cila është në ndërtim e sipër. Me tamponimin që është bërë dhe me shtrirjen e asfaltit me gjansi 5 metrash ose dy traka për ecjen e automjeteve, kjo rrugë tani mundëson qarkullim pa probleme të automjeteve. Banorët e kësaj ane tanimë janë të kënaqur me gjendjen e rrugës, ndërsa nga komuna njoftojnë se është kjo një zgjidhje e financimit të kësaj rruge pasi rruga për Lima në Ulqin... Vazhdo
Shoqata ORA ben thirrje për të kontribuar
Për mbarëvajtjen e të gjitha aktiviteteve të planifikuara, në kuadrin e të cilëve është edhe manifestimi tradicional “Pranvera në Anë të Malit 2009”, shoqata ORA ka nevojë edhe për kontributin tuaj. Kontributet tuaja brenda Malit te Zi mund te derdhën në xhirollogarinë e shoqatës ORA e cila është: BANKA KOMERCIALE MALAZEZE – Filiali Ulqin, nr i xhirollogarisë: 510 – 10123 – 32 Gjithashtu për bashkëatdhetaret tonë që jetojnë jashtë vendlindjes instruksionet për pagesë... Vazhdo
Video – Ulcinjska ?aršija kao nekad
Ulcinj – Simboli?nim presjecanjem vrpce, pred velikim brojem mještana i gostiju, gradona?elnik Ulcinja Gzim Hajdinaga preksino? je ozna?io kraj ure?enja stare gradske ?aršije. Na sve?anosti kod kružnog toka, Hajdinaga je podsjetio da je ?aršija svojevremeno bila zanatski centar grada. “Ljudi su se na ovom mjestu okupljali da bi razgovarali i dijelili radost ili tugu. U du?anima se mogla kupiti roba iz svih krajeva svijeta zahvaljuju?i našim trgovcima i moreplovcima. ?aršija je tada bila naš radio i naša televizija”, kazao... Vazhdo
Pas shumë reagimeve dhe polemikave rreth gërmihjeve me rastin e ndërtimit të një objekti privat në kala të ulqinit
Nuk janë dëmtuar sende dhe objekte me vlerë arkeologjike! Sipas arkeologes Mileva Nikolaidis, e cila i përcjellë punimet gërmihëse për ndërtimin e një objekti privat në Fushën e Topave në Kala, në këtë lokalitet deri tani janë gjetur vetëm disa gjyle dhe qeramikë nga koha turke, kurse vetëm tri ditë më parë është gjetur një varëse zinxhirësh nga argjendi në gjuhën arabe. Sipas saj, përveç këtyre sendeve nuk është gjetur asgjë tjetër dhe deri tani nuk është dëmtuar asnjë objekt i trashëgimisë kulturore.... Vazhdo

January 28, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Pas shumë reagimeve dhe polemikave rreth gërmihjeve me rastin e ndërtimit të një objekti privat në kala të ulqinit
Tags: , , , , , , , , , ,