milo djukanovic

Milo Đukanović: Crna Gora ne duguje Albancima
Vlast u Crnoj Gori nije ostala dužna Albancima u Crnoj Gori zbog podrške na referendumu, jer u novoj državi ta manjina danas uživa sva prava, izjavio je predsjednik DPS-a Milo Đukanović. On je, u intervjuu za kosovsku televiziju “Ora 24”, kazao da je uoči referenduma crnogorskoj Vladi i Albancima nezavisna država bila zajednički interes. Đukanović smatra da su Albanci u Crnoj Gori iskreno željeli obnavljanje nezavisnosti kako bi u toj državi ostvarili sva građanska prava. “Albanska manjina je dobila ono što... Vazhdo

January 11, 2012  :: news :: Komente (5)
Tags: ,

Nat Rothschild celebrated a £1million 40th birthday in Porto Montenegro
Montenegro is a staggeringly beautiful, mountain statelet on the coast of the Adriatic, only just more than half the size of Wales with a population of 660,000, slightly more than that of Glasgow. It has been an independent state only since 2006, when its people voted in a referendum to sever their union with Serbia. It is probably best known to the British public as the supposed setting of the film Casino Royale, though most of it was actually shot in the Czech Republic.Uniquely for a sovereign state, Montenegro has no currency. All transactions... Vazhdo

July 10, 2011  :: Bota :: Komente (2)
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gjukanoviq: Vendimi për marrëdhëniet me Kosovën nuk është i ri
Kryeministri i Malit të Zi, Milo Djukanovic, ka deklaruar se vendimi për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike të Malit të Zi dhe Kosovës është sjellë në pajtim me interesat kombëtare të Malit të Zi dhe të gjithë rajonit. “Ky nuk është vendim i ri, por prej vitit 2008 kur ministria e Jashtme mori udhëzime që të vendosë marrëdhënie diplomatike me Kosovën. Prandaj, na ka habitur reagimi i ashpër i një pjese të opinionit në Serbi”, ka thënë Djukanovic për mediat e Beogradit. Ai ka theksuar se Mali... Vazhdo

February 10, 2010  :: Rajoni / Region :: Comments Off on Gjukanoviq: Vendimi për marrëdhëniet me Kosovën nuk është i ri
Tags: ,

Gjukanoviq: Mendon për trashëgimtarin
Mandatari për formimin e qeverisë malazeze, Milo Djukanovic, ka njoftuar bashkëpunëtorët e tij më të afërt me planin që kabineti i tij të jetë tranzicional dhe të punojë deri në vitin 2011, kur drejtimin e qeverisë dhe të Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS) do a merrte përsipër zëvendëskryeministri, Igor Luksic. Gazeta ditore e Podgoricës ‘Vijesti’ njoftoi të martën se, Djukanovic llogarit se deri atëherë kriza globale ekonomike do të tejkalohet dhe se Mali i Zi do ta rikthejë stabilitetin financiar. Kjo... Vazhdo

May 27, 2009  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Gjukanoviq: Mendon për trashëgimtarin
Tags: , ,

Djukanovic s’ka lidhje me vrasjen
Drejtori i Drejtoratit të Policisë së Malit të Zi, Veselin Veljovic, i demantoi ashpër pohimet e revistës kroate ‘Nacional’, se kryeministri malazez, Djukanovic, dinte se për përgatitej vrasja e pronarit të saj, Ivo Pukanic. “Informatat e Nacional, që lidhen me deklaratat e disa zyrtarëve rreth përfshirjes ose njohurive për vrasjen e Ivo Pukanic, e në të cilat në këtë kontekst përmendet emri i Milo Djukanovic, janë absolutisht të pasakta”, i tha Veljovic gazetës malazeze ‘Vjesti’. ‘Nacional’, në tekstin... Vazhdo
Mali i Zi aplikoi sot anëtarësim në Bashkimin Evropian
Në një ceremoni të veçantë që u zhvillua në pallatin presidencial francez ne Paris, kryeministri i Mali të Zi Millo Gjukanoviç i dorëzoi zyrtarisht Presidentit francez Nicolas Sarkozy, njëkohësisht President i këshillit evropian të BE-së, aplikimin për anëtarësimin e vendit të tij në Bashkimin Evropian. “Komisioneri Olli Rehn në këtë moment po merr pjesë në takimin e Presidentit Sarkozy me Kryeministrin e Malit të Zi Gjukanoviç në pallatin e Elizesë në Paris. Në takimin që filloi në mesditë Kryeministri... Vazhdo

December 15, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mali i Zi aplikoi sot anëtarësim në Bashkimin Evropian
Tags: , , , ,

Gjukanovic: Shtyrja e njohjes se Kosoves,verberi
Kryeministri malazez, Milo Gjukanoviç, deklaroi se shtyrja e mosnjohjes së Kosovës do të ishte një verbëri politike. “Shtyrja e mospranimit të pavarësisë së Kosovës do të ishte një verbëri politike dhe se vendimi për njohjen nuk ka qenë i imponuar”, deklaroi Gjukanoviç, në një intervistë për B92. Ai theksoi se, nëse dëshiron që vendi i tij dhe rajoni të jenë pjesë e Evropës, atëherë, sipas tij, duhet të respektohen standardet e saj. “Në pyetje ka qenë ndërtimi i besimit dhe partneritetit me BE dhe... Vazhdo

October 17, 2008  :: Politika, Sporti / Sport :: Comments Off on Gjukanovic: Shtyrja e njohjes se Kosoves,verberi
Tags: , ,

?ukanovi?: Želimo elitni, a ne masovni turizam
PODGORICA – Crna Gora nema prostora za masovni turizam jer je mala država sa relativno kratkom obalom na kojoj mjesta ima samo za objekte visoke kategorije, ocijenio je danas crnogorski premijer Milo ?ukanovi?. Prema njegovim rije?ima, prodajne službe hotelskih preduze?a moraju pretendovati da sa elitnih turisti?kih emitivnih tržišta animiraju turiste, kako bi se Crna Gora profilisala kao turisti?ka destinacija. »Turisti?ki radnici, tako?e, moraju ubudu?e raditi više da se izbore sa konkurencijom. Ako želimo da konkurišemo... Vazhdo

July 8, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on ?ukanovi?: Želimo elitni, a ne masovni turizam
Tags:

Mali i Zi, i matur lidhur me pavarësinë e Kosovës
PODGORICË,- Kryeministri Milo Gjukanoviç tha të hënën (9 qershor) se Mali i Zi vazhdon të ndjekë me shumë kujdes proceset lidhur me njohjen e pavarësisë së Kosovës dhe bazuar në këtë, do të njoftojë qëndrimin e vet mbi çështjen. Në një konferencë shtypi që shënon 100 ditët e qeverisë së tij, Gjukanoviç spjegoi se përparësitë kryesore të Malit të Zi janë bërja anëtar i BE dhe NATO. Ai tha se 100 ditët e para kanë rezultuar në “përparim radikal” në përpjekjet për të luftuar korrupsionin... Vazhdo

June 13, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi, i matur lidhur me pavarësinë e Kosovës
Tags: ,

Djukanovic thotë se rruga deri në BE do jetë e gjatë
Podgoricë:Djukanovic tha se Mali i Zi do të vazhdojë me realizimin e reformave, ndërsa si “kënaqësi për këtë do të pasojë anëtarësimi” në integrimet evropiane dhe euroatlantike. Sipas kryeministrit malazez, rruga drejt BE është “e gjatë dhe plot pengesa dhe nënkupton një qasje shumë sistematike”. Andaj siç tha Djukanovic, shumë më e rëndësishme është të merret me realizimin e standardeve evropiane sesa me datën e anëtarësimit në Bashkim. Mes tjerash Djukanovic tha se vazhdimisht po pranon letra në... Vazhdo

May 14, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Djukanovic thotë se rruga deri në BE do jetë e gjatë
Tags: , ,

Page 1 of 212