Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave

Nimani: “Shqiptarët e Malit të Zi e fituan flamurin edhe pa dalë në male” !
Fuad Nimani, ministër i Malit të Zi për minoritete Komiteti i OKB-së kundër diskriminimit racial, ka shqyrtuar të premten të drejtat e njeriut në republikën e Malit të Zi, pas pavarësisë së këtij shteti nga Serbia. Kur është fjala për të drejtat e njeriut, sidomos të minoriteteve, sipas ekspertëve ndërkombëtar, viteve këto dy-tri vitet e fundit, sidomos pas shkëputjes nga Serbia, Mali i Zi ka përmirësuar dukshëm imazhin e vet në këtë drejtim. Përmirësimin e të drejtave të njeriut, në veçanti të pakicave... Vazhdo
Fuad Nimani, mori pjesë në Forumin e Kombeve të Bashkuara mbi çështjen e pakicave në Gjenevë
Hapa të rëndësishëm pozitivë në arsim Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, mori pjesë në Forumin e Kombeve të Bashkuara mbi çështjen e pakicave në Gjenevë të Zvicrës. Në fjalën e tij, ministri Nimani theksoi se kur bëhet fjalë për arsimin e pakicave nacionale në Mal të Zi, mund të thuhet me siguri se Mali i Zi ka bërë viteve të fundit hapa të rëndësishëm pozitivë në këtë drejtim, qoftë sa i përket miratimit të rregullativës së re ligjore që rregullon këtë... Vazhdo

December 23, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Fuad Nimani, mori pjesë në Forumin e Kombeve të Bashkuara mbi çështjen e pakicave në Gjenevë
Tags: , ,