Molla Rexhep Lika

SHBA-ja nuk mund ta përcaktojë numrin e radikalëve islamikë në Mal të Zi
Foto: VIJESTI Podgoricë, 26 shtator – Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mal të Zi nuk ka arritur të nxjerrë një numër të saktë të radikalëve islamikë në Mal të Zi, por ka arritur të konstatojë se të tillë janë fare pak në mesin e shqiptarëve në këtë shtet. Në një letër të datës 10 korrik, të publikuar nga Wikileaks, ambasadori Roderick Moore konkludon se Agjencia për Siguri Kombëtare në Mal të Zi kishte regjistruar rreth 100 radikalë islamikë në këtë shtet, transmeton gazeta “Vijesti”. Mirëpo,... Vazhdo

September 26, 2011  :: Rajoni / Region :: Comments Off on SHBA-ja nuk mund ta përcaktojë numrin e radikalëve islamikë në Mal të Zi
Tags: , ,

Deklarata e Kryimamit te BI se Ulqinit Molla Rexhep Likes
Ulqin 17.4.2010 Deklarata e Kryimamit te BI se Ulqinit Molla Rexhep Likes Me 05.04.2010 ne xhami te Namazgjahit – Ulqin u mbajt Kuvendi i xhemateve te xhamijave te qytetit. Ne kete mbledhje u miratua inicijativa per ndarjen e BI te Ulqinit ne dy kshille: keshillin e qytetit dhe ate te fshatit. Per kete vendim kajne votuar 14 perfaqesues te xhemateve, duke e perfshire dhe Kryetarin h. Latif Avdo Gorana, te Ulqinit dhe dy imame: Suad Ukoshata dhe Mirsad Muca. ndersa 9 te pranishem ishin kundra kesaj inicijative, ne mesin e te cilve... Vazhdo
Pas 400 viteve ndahet Bashkësia Islame e Ulqinit
Bashkësia Islame e Ulqinit mbajti mbledhjen te hanen me 05. Prille. Pas me shume se 400 viteve unitetit ne Ulqin në Bashkësin Islame, këshilltart e sotem realizuan përçarjen me te madhe midis muslimaneve ne historine e Ulqint. Kryetari i këshillit Avdo Gorana ka dale me ankese se disa xhemate te katunit apo saktesisht këshilltaret e Sukobines edhe Katerkolles nuk e kane pranu per kryetare edhe nuk pranojn qe te flasin me te. Pas akuzave te pabaza se katundi isht destruktivë edhe se nuk i ndihmon Bashkesis Islame e Ulqinit, se... Vazhdo