monitor

Žetva gora od sjetve
Ulcinjani su ovog ljeta posijali mnogo više nego što su požnjeli. Pitanje je da li će se isti scenario ponoviti i na ponovljenim lokalnim izborima, koji će se održati sredinom oktobra. AUTOPUT: Ovogodišnju turističku sezonu u Ulcinju spasio je – autoput. I to onaj u Albaniji, koji povezuje luku Drač s Kosovom. Iako je bilo logično očekivanje da će tom izuzetno modernom cestom Kosovari ići više u Albaniju, oni su u mnogo većem broju nego ranijih godina došli na ljetovanje u Ulcinj, koji im, osim prekrasnih plaža,... Vazhdo

August 29, 2010  :: news :: Comments Off on Žetva gora od sjetve
Tags: , , , ,

Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Vetëm presioni jep rezultat Atë që nuk u arrit përmes zgjedhjeve dhe tenderëve të panumërt në Ulqin, ia arriti pushteti malazias: të gjitha partitë nacionale shqiptare u bashkuan në qendrimin se duhet të ruhet e drejta e daljes së të vetmes të përjavshme në gjuhën shqipe në Malin e Zi. Udhëheqja e Shoqërisë Aksionare Gazetare, Botuese dhe Grafike “Pobjeda” në fillim të këtij muaji vendosi që për shkak të krizës ekonomike me të cilën po përballet kjo kompani, e në bazë të propozimit të Qeverisë malazeze,... Vazhdo

May 4, 2009  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Dështoi tentativa e shuarjes së “Kohës Javore”
Tags: , , ,

Rentimi i Valdanosit,bukuria pa hesap
Të gjithë ata të cilët kanë ndërmend ta rentojnë Valdanosin, gjirin më të bukur të Mesdheut, duhet ta dinë se një pjesë e kësaj pasurie është në kontest, thotë kryetari i Kuvendit të Shoqatës së Ullishtarëve të Ulqinit Basri Dervishi. Në Mal të Zi dihet fare pak për dy firmat të cilat, pas dy zgjatjeve të afatit, kanë dërguar ofertat për qiramarrjen 30-vjeçare të Valdanosit afër Ulqinit. Kompania ruse Mos city group, e cila ka themeluar firmën e vet në Mal të Zi MCG Montenegro, është një firmë e... Vazhdo
Trigranit umjesto Arapa
POTJERA ZA STRATEŠKIM PARTNEROM U subotu je raspisan tender za višedecenijski zakup Velike plaže i Ade Bojane, pra?en optimisti?kim najavama vladinih zvani?nika o o?ekivanim investicijama „i do 15 milijardi eura”. Ko vjeruje – to je sjajna vijest. Crnogorskoj ekonomiji je neophodna snažna finansijska injekcija. A polako splašnjava entuzijazam da ?e se do željenog novca do?i kroz proces prodaje manjinskog paketa i dokapitalizaciju Elektroprivrede. Nade se, zato, ponovo polažu u pješ?ane plaže na ulcinjskoj rivijeri.... Vazhdo

April 11, 2009  :: news :: Comments Off on Trigranit umjesto Arapa
Tags: , ,

Edhe një herë për Andrej Nikolaidisin
Pushtimi i lirisë Kush është ai që mund ta konsiderojë veten si autoritet hyjnor dhe t`ia ndalojë tjetrit lirinë, jo vetëm e të menduarit, por, edhe të shprehjes së atij mendimi. Sepse, kur e shikon racionalisht, liria e mendimit nuk është aq e rëndësishme, sa është e rëndësishme liria e shprehjes. Mund të mendosh gjithçka në kokën e vet, por, askush nuk e di se çka të zihet në kokë derisa të mos e shprehësh. Më duhet të them se gjithmonë e kam pasur të tmerrshme, estetiken e shëmtuar të Kusturicës.... Vazhdo

April 29, 2008  :: Kulturë / Kultura, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Edhe një herë për Andrej Nikolaidisin
Tags: , , ,